חוויה מתוקה • מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 
מנוקדות בהמון שוקולד צ'יפס שנמס בפה
מנוקדות בהמון שוקולד צ'יפס שנמס בפה צילום: נטלי לוין
 
עודכן 07:20 03/08/2011

אוגוסט הוא לא רק הזמן הלוהט ביותר בשנה, הוא גם החודש שהילדים בבית משתגעים משעמום. אז במקום להסתובב איתם שעות בקניון השכונתי שתפו אותם בהכנת עוגיות שוקולד צ'יפס

 
 
 
 
 

החופש הגדול כבר ממש בעיצומו, וממש בימים אלו אנחנו "הופכים תקליט" ועוברים לחודש השני שלו. איכשהו חודש יולי עבר די מהר, על אף היותו רותח מתמיד (הלחות, הלחות), אבל יש לי הרגשה שחודש אוגוסט, בו בדרך כלל אין כל כך מסגרות לילדים, יהיה ארוך ומייגע.

 

אני אמנם לא מדברת מניסיון אישי מאחר ואין לי ילדים, אבל רואה את זה אצל כל החברים/משפחה שיש להם ילד או שניים - חודש אוגוסט תמיד הרבה יותר קשה.

 

אחת הדרכים הטובות ביותר להעסיק את הילדים בחופש הגדול היא פשוט לתת להם לעשות דברים שהם אוהבים. מאחר ואני לא מכירה אף ילד שיגיד לא לעוגיות שוקולד צ'יפס, בטח לא אם הוא היה שותף להכנתן, החלטתי שאין מתאימות מהעוגיות האלה לחופש הגדול. הן קלות להכנה, ובהחלט אפשר לשתף את הילדים ביצירת העוגיות, לאחר שהבצק מוכן מצננים קצת ומגלגלים לכדורים.

 

למען האמת קיימות שתי שיטות להכין את העוגיות האלה. שיטה אחת היא מהירה וזמינה (ולכן כל כך מתאימה לעבודה עם ילדים) -לאחר שהבצק מוכן, מניחים לו להצטנן כחצי שעה במקרר, מגלגלים לעוגיות ואופים. שיטה נוספת היא יצירת גלילים מהבצק והקפאתם (מה שנקרא: "בשביל האורחים"). כך בכל פעם פשוט פורסים את כמות העוגיות הרצויה, אופים ונהנים מעוגיות טריות. הגלילים נשמרים במקפיא כחודש - חודשיים בלי בעיה.

 

עוגיות שוקולד צ'יפס
40-50 עוגיות

 

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
חצי כוס סוכר חום כהה
2 ביצים בטמפרטורת החדר
חצי כפית תמצית וניל
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח דק
3/4 כוס (80 גרם) קוואקר מהיר הכנה
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר

 

אופן הכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כהה, עד שמתקבלת תערובת אוורירית, בהירה ותפוחה.
  • מוסיפים פנימה את הביצים אחת-אחת, כאשר לאחר כל הוספה "מנקים" את דופן הקערה בעזרת לקקן או מרית. פעולה זו למעשה עוזרת לביצים להיטמע בתערובת כמו שצריך.
  • מוסיפים פנימה את תמצית הוניל והברנדי וממשיכים לעבד עד שהם נטמעים בתערובת.
  • מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח, ומוסיפים לתערובת.
  • מוסיפים את הקוואקר, וממשיכים לעבד את הבצק במהירות איטית, עד שהתערובת מתחילה להתגבש לכדי בצק.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ, ומעבדים במהירות כמה שניות, רק עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
  • מצננים מעט את התערובת במקרר למשך כחצי שעה.
  • שיטה 1 - הכנת גלילים: לאחר שהבצק נח במקרר, על משטח מקומח מעט יוצרים גלילים בקוטר של 4-5 ס"מ (אפשר יותר אם רוצים את העוגיות ממש גדולות). עוטפים כל גליל בנילון נצמד ושומרים במקפיא עד השימוש.
  • שיטה 2 - גלגול עוגיות: לאחר שהבצק נח במקרר, קורצים ממנו בעזרת הידיים פיסות קטנות ומגלגלים לעיגולים קטנים. מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מצננים את העוגיות 20 דקות במקפיא לפני האפייה, ובינתיים מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  • אופים את העוגיות למשך 10-12 דקות, עד שהן זהובות וריחניות. הן נראות די רכות כשמוציאים אותן מהתנור, אך מתקשות קצת במהלך הצינון.
 
אף ילד לא יגיד לא לעוגיות הממכרות האלה
אף ילד לא יגיד לא לעוגיות הממכרות האלה צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אם לא אוהבים שוקולד מריר אפשר בהחלט להשתמש בשבבי שוקולד לבן או חלב. אני באופן אישי מאוד אוהבת שוקולד מריר ולכן משתמשת רק בו, אבל בהחלט אפשר להמיר בחלב או לבן ואף לשלב בין הסוגים השונים.
  • במידה ומחליטים לעשות את העוגיות בשיטת הגליל, מומלץ להוציא אותן מהמקפיא כ-10 דקות לפני החיתוך (אותו מומלץ לעשות עם סכין חדה וארוכה). פורסים לפרוסות בעובי של 3-4 מ"מ, ואופים כרגיל.
  • המרכיב החשוב ביותר בעוגיות האלה הוא דווקא המלח, שנותן קונטרה למתיקות השוקולד ומדגיש אותו. אני תמיד מוסיפה מלח לכל מאפה שמכיל שוקולד, מאחר והמלח באמת עושה פלאים בעניין זה, אז אנא אל תוותרו.
  • לאחר הוספת שבבי השוקולד בעת הכנת הבצק מומלץ לא לעבד את הבצק יותר מדי. ברגע שהבצק אחיד - הוא מוכן, ואין צורך ללוש אותו מעבר לכך.
  • לאחר שהעוגיות הצטננו לחלוטין (ולא לפני), שומרים אותן בקופסא אטומה עד כשבוע.
  • בחום הנוכחי של הקיץ מומלץ לצנן את העוגיות גם לאחר העיצוב ולפני האפייה. משהו כמו רבע שעה עד חצי שעה לעוגיות (בעודן בתבנית) לפני האפייה ישפר משמעותית את מרקמן וישמור עליהן תפוחות ולא שטוחות.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטור הקודם: מתכון מנצח לפאי שזיפים

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.