מתכון לשטרודל פירות

 
ניתן להכין את השטרודל מכל פרי אחר כמו תפוחים, שזיפים ונקטרינות
ניתן להכין את השטרודל מכל פרי אחר כמו תפוחים, שזיפים ונקטרינות צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 16:48 03/08/2011

שטרודל אפרסקים וענבים, הפירות הכי חמים של הקיץ. מומלץ להגיש חם מלווה בגלידת וניל

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק:

250 גרם קמח

25 גרם שמן

מעט סוכר

מעט מלח

120 גרם מים

 

למלית:

100 גרם חמאה או מרגרינה רכה

30 גרם סוכר

1/4 כפית מלח

1/4 לימון מגוררת

3 חלמונים

100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים

3 כפות פירורי עוגות (פתי בר)

3  חלבונים

500 גרם אפרסקים מגולענים וחתוכים לרבעים

100 גרם ענבים אדומים

2 כפות סוכר וניל גס

1/4 כפית אבקת קינמון

1 כף מיץ לימון

50 גרם חמאה מומסת

2  כפות אבקת סוכר

 

אופן הכנת הבצק:

  • לשים יחד קמח, שמן, סוכר, מלח והמים כ-5 דקות עד שמתקבל בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ונותנים לו מנוחה של שעה.

 

המלית:

  • מקציפים חמאה,סוכר, מלח ולימון. מוסיפים בהדרגה חלמונים.
  • משרים את האפרסקים והענבים עם הסוכר וניל מיץ לימון ואבקת קינמון.
  • מקציפים חלבון ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקבלת קצף קל.
  • מקפלים את הקצף יחד עם הפירורי עוגות והאגוזים הטחונים לתוך קציפת החמאה.
  • מרדדים את הבצק. ממשיכים למתוח אותו עם גב היד דק מאוד על גבי סדין מקומח פרוס על השולחן.
  • מפזרים חמאה מומסת על הבצק, ומורחים את מלית האגוזים בצד אחד של הבצק לכל האורך.
  • מפזרים את הפירות המושרים.
  • תולשים את קצות הבצק ומגלגלים אותו מעל המלית בעזרת הסדין, לצורת שטרודל.
  • מחלקים את השטרודל ל- 2 חלקים, מורחים בחמאה מומסת ואופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות.
  • מצננים 10 דקות, ומפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידה וניל או רוטב פירות.

 

טיפים:

  • יש להקפיד שקציפת החמאה לא תהיה קלה מדי כדי שלא תעלה ותנפח את השטרודל.
  • קצף החלבון של המלית צריך להיות קל בלבד כדי שיתערבב טוב עם שאר התערובת.
  • יש להשאיר בקצוות השטרודל פתחים כדי שהוא לא יתפוצץ באפייה.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

פאי אגסים

עוגת בננות ושוקולד בחושה

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.