מתכון לפאי אגסים

 
את האגסים אפשר להחליף בכל פרי אחר שיש בבית
את האגסים אפשר להחליף בכל פרי אחר שיש בבית צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 16:31 03/08/2011

פאי אגסים משובב לב ובטן עם בצק שקדים. אומנם דורש מעט עבודה אבל המחמאות שתקצרו יהיו שוות כל רגע. לא מאמינים? תביטו בתמונה

 
 
 
 
 

תבנית פאי מרובעת 22X22

 

מצרכים לבצק פריך:

200 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)

130 גרם סוכר

1/4 לימון מגורד

1/4 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה

350 גרם קמח

 

למילוי פרנשיפן (בצק מרציפן):

100 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שקדים טחונים דק

1 ביצה

2 כפות חלב

1 כף קורנפלור

2 כפות ברנדי/רום

רבע לימון מגורד

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

6 אגסים חומים טריים

2 כפות סוכר

1/4 כפית אבקת קינמון

 

לקראמבל החמאה:

60 גרם חמאה קרה בקוביות

60 גרם סוכר

160 גרם קמח

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח אטלנטי

 

אופן הכנת הבצק הפריך:

  • מערבבים את החמאה עם וו גיטרה במיקסר כ-3 דקות. מגרדים מדי פעם את הדופן .
  • מוסיפים לחמאה את הסוכר, תמצית הוניל, גרידת הלימון והמלח, ומערבבים שוב עד שהסוכר נבלע. מגרדים את דופן תחתית הקערה.
  • מוסיפים את הביצה, מערבבים חצי דקה ומגרדים שוב.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע.
  • מוציאים את הבצק על משטח מעט מקומח ויוצרים מלבן. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה.
  • לוקחים כ-2/3 מהבצק ומרדדים לעובי 1/2 סנטימטר, מעט יותר גדול מהתבנית. בעזרת מקל עץ/מערוך מגלגלים את הבצק ומניחים בתבנית. מהדקים היטב לתוך הפינות וחותכים את העודפים.
  • מחוררים את הבצק ומקפיאים את התבנית כ-20 דקות. גם את הבצק הנותר והשאריות עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים לפעם אחרת.

 

קראמבל החמאה:

  • מערבבים ידנית חמאה, סוכר, מלח ותמצית וניל. מפוררים את התערובת החמאה על ידי הוספת הקמח ומעבדים לפירורים גסים. אפשר להשתמש מייד .

 

מילוי הפרנשיפן:

  • מקציפים חמאה, אבקת סוכר, מלח, תמצית וניל וגרידת לימון במשך 5 דקות במהירות בינונית.
  • מוסיפים ביצה ושקדים ומקציפים דקה.
  • מוסיפים חלב וקורנפלור ומקציפים דקה.
  • מוסיפים ברנדי, מקציפים עוד כמה שניות.
  • מקררים את הפרנשיפן 15 דקות בקירור.
  • חוצים את האגסים, מגלענים אותם ומערבבים עם הסוכר ואבקת קינמון.
  • מורחים את הפרנשיפן לתוך התבנית המרודדת ומסדרים את האגסים עיגולים-עיגולים.
  • מפזרים מלמעלה קראמבל חמאה ואופים 25 דקות בטמפרטורה 180 מעלות
  • מצננים את העוגה 30 דקות ומפזרים אבקת סוכר

 

טיפים:

  • יש לעבד את הבצק הפריך רק עד שהקמח נבלע, לא יותר.
  • בהכנת הפרנשיפן יש להקציף את החמאה היטב לפני הוספת השקדים.
  • כדאי לשמור את המיץ שהאגסים מפרישים בעת ההמתנה ולטפטף עליהם לפני האפייה.

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

שטרודל אפרסקים וענבים

עוגת בננות ושוקולד בחושה

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.