מתכון לקרמשניט פירות יער

 
גם יפה וגם טעימה. קרמשניט עם קרם שמנת ורדרד
גם יפה וגם טעימה. קרמשניט עם קרם שמנת ורדרד צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:11 04/08/2011

הבצק שקיבל את השם המחייב "אלף העלים" משתדך לקרם שמנת עם פטל וריבועים דקיקים של שוקולד לבן

 
 
 
 
 

דרגת קושי: בינונית. משך הכנה נטו: 60 דקות. הכנה ברוטו: שעתיים. כשר חלבי

 

קרמשניט או כפי שהיא מכונה בצרפתית מילפויי (אלף עלים) הינה אחת העוגות הפופולאריות בצרפת. את העוגה הקלאסית מכינים שכבות שכבות של בצק עלים על בסיס חמאה וקרם מוסלין בטעם וניל. זהו למעשה קרם פטיסייר שאליו הוסיפו שמנת מוקצפת. בגרסה שלפניכם הוספנו לקרם מחית פירות יער והתאמנו את ההגשה לצלחת. התוצאה מרעננת וקלילה, קינוח אידאלי ועדכני לחובבי הקלאסיקה.

 

מצרכים לבצק:

600 גרם בצק עלים על בסיס חמאה חתוך לקוביות בצלע 4 ס"מ

2 כפות אבקת סוכר

1 ביצה

 

אופן הכנה:

  • מסדרים את הבצק בתבנית על נייר אפייה, מקפידים להשאיר מרווח של כס"מ בין הריבועים.
  • טורפים את הביצה ומוסיפים לה כף מים.
  • מברישים את הבצק בביצה ומפזרים עליו את אבקת הסוכר.
  • אופים בתנור בחום 210 מעלות למשך 10-12 דקות או עד שהבצק תופח ומזהיב. מצננים.

 

מצרכים לקרם:

250 מ"ל חלב

60 גרם סוכר

3 חלמונים

30 גרם קמח

20 גרם קורנפלור

100 גרם מחית פטל

300 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את החלב.
  • טורפים את החלמונים עם הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור והקמח.
  • שופכים את החלב הרותח על תערובת החלמונים ומערבבים. מחזירים לסיר ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את מחית הפרי ומבשלים למשך 2-3 דקות, מעבירים לכלי ומצננים במקרר כשעה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה.
  • מעבירים את הקרם למיקסר ומעבדים כדקה כדי לרכך את הקרם, מקפלים בעדינות את השמנת המוקצפת ומעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק (או בלי צנטר) ומחזירים למקרר.

 

קישוט שוקלד לבן:

100 גרם שוקולד לבן

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד הלבן בבאן מארי. מורחים שכבה דקיקה על נייר אפייה או שקף. מצננים.
  • חותכים את השוקולד למלבנים בגודל המנה הסופית ושומרים בקירור.

 

קולי פטל:

200 גרם פטל

50 גרם סוכר

 

אופן הכנה:

  • בבלנדר מעבדים את הפרי ואת הסוכר, מתקנים את הסמיכות עם מעט מים ושומרים בקירור.

 

הרכבה:

50 גרם פיסטוקים קלופים ירוקים

פירות יער טריים (פטל אדום, תות עץ, אוכמניות)

 

אופן הכנה:

  • מסדרים את ריבועי בצק העלים האפויים על משטח העבודה שומרים רבע מהם בצד. על כל ריבוע מזלפים מעט קרם ומניחי במרכז 2-3 פיסטוקים ירוקים.
  • מניחים שלושה ריבועים אחד על השני וסוגרים עם אחד מריבועי הבצק ששמרנו.
  • משכיבים על צלחת הגשה ומניחים מעל יריעת שוקולד לבן דקיקה.
  • מסדרים עליה מספר פירות יער ופיסטוק ירוק ומגישים עם קולי פטל.

 

המתכון באדיבות שף מאיר דנון מבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים ומתוך Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגת שיש שוקולד צ'יפס

עוגת שוקוקרם

עוגת שוקולד פאדג'

פאי שזיפים מנצח

מתכון מצולם להכנת פנקייקס

כדורי שוקולד בצ'יק

קאפקייקס שוקולד עם הפתעה

עוגת שיש עם שוקולד נוטלה

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.