מתכון לעוגת בננות ושוקולד

 
חשוב להקפיד על הוספת החומרים בסדר הנכון
חשוב להקפיד על הוספת החומרים בסדר הנכון צילום: מתוך התוככנית
 
עודכן 16:35 03/08/2011

עוגת בננות ושוקולד בחושה עם טאצ' מקסים של ברנדי וגרידת לימון ותפוז

 
 
 
 
 

תבנית אנגלית 28 ס''מ

 

מצרכים:

3 ביצים מספר 2 בטמפרטורת החדר

170 גרם סוכר

170 גרם שמנת מתוקה % 32 בטמפרטורת החדר

140 גרם קמח

50 גרם חמאה מומסת

1 ו-1/2 כף ברנדי או רום (מומלץ)

1 כפית קליפת לימון מגורד

קורט מלח

1 כפית קליפת תפוז מגורד

1 כפית תמצית וניל

 

למלית:

1 בננה בשלה חתוכה לקוביות

20 גרם אבקת קקאו

2 כפות ברנדי או ליקר בננה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • ממיסים חמאה.
  • מערבבים קמח ואבקת אפיה.
  • מקציפים ביצים, סוכר,גרידת לימון ותפוז, קורט מלח ווניל, בהקצפה לא חזקה מדי.
  • מוסיפים את השמנת בזרם דק לתוך קציפת הביצים ותוך כדי ערבוב עם מקצף יד.
  • מוסיפים ומערבבים תערובת הקמח תוך כדי ניפוי. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים תוך כדי הוספה.
  • מחלקים את המסה ל2/3 ו1/3.
  • יוצקים חצי מכמות המסה של ה2/3 לתוך תבנית אפיה.
  • את ה1/3 מערבבים עם אבקת הקקאו והבננה, ומוסיפים לתבנית כפס לאורך.
  • מכסים עם החצי השני של ה2/3 שנותר.
  • אופים בתנור המחומם ל-200 מעלות במשך 5 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מורידים את החום ל170 מעלות, משאירים דלת פתוחה עד שנורת הבקרה נדלקת שוב.
  • בזמן שהעוגה עומדת בחוץ חורצים את הקליפה העליונה לאורך אבל לא לגמרי עד הסוף.
  • מחזירים את העוגה להמשך האפיה היותר קרה. במשך 20-25 דקות .
  • בודקים בקיסם עם העוגה מוכנה, ומוציאים (פירורים על הקיסם מעידים על מוכנות העוגה).

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

שטרודל אפרסקים וענבים

פאי אגסים

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.