זהב בצלחת • שניצלים במגוון ציפויים

 
שולפים נתחי עוף מהמקרר, טובלים, מטגנים וזוללים
שולפים נתחי עוף מהמקרר, טובלים, מטגנים וזוללים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:26 07/08/2011

הם הכי טעימים כשהם יוצאים מהמחבת, אבל גם למחרת בתוך הפיתה הם מהווים ארוחת צהריים נהדרת. לקראת סופו של החופש הגדול ותחילת שנת הלימודים, חיהל'ה מלמדת אתכם את כל סודות השניצל. וגם: 3 אופציות לציפוי כדי לגוון ולשדרג את המנה הפופולרית. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

כאשר אני פונה לילדים וגם למבוגרים ושואלת מה המאכל האהוב עליכם, אחת התשובות המובילות היא שניצל, כי אין כמו נתח חזה עוף טרי חם שעטוף בתערובת פירורית קרנצ'ית שמתפצפצת בפה. הפעם בחרתי לתת לכם את הגירסה שלי להכנת שניצלים, גם מפאת רעיון ההגשה וגם מתוך מחשבה של הכנה מהירה ותוצאה מעניינת ויחודית. אני בטוחה שתוכלו למצוא ולהציע עוד מגוון אפשרות מעניינות ומפתיעות להכנת שניצלים.

 

אנו עדיין בעיצומו של החופש הגדול וההורים מנסים לגוון בהכנת ארוחות לילדים. הצעתי, גוונו בציפויים המצפים את השניצל ותנו לדימיון להתפרע: שומשום, קורנפלקס, פנקו, פירורי לחם מוזהבים, סובין ועוד. לצורך הכנת השניצלים הכינו מספר צלוחיות ובכל אחת מהן הניחו ציפוי אחר, כך בעת ההגשה יהנו הסועדים ממגוון צורות וטעמים. במקום קמח אני טובלת את חזה העוף בטמפורקו (Tepura powder) המצוי בפינת המוצרים מהמזרח בכל מרכול והוא משמש אותי להכנת בלילה וציפוי עדין. את השניצלים כדאי לטגן במחבת קרמית בעלת קוטר גדול וכך נוכל הן לטגן מספר רב של שניצלים במקביל ובדרך לחסוך בשמן. קל, פשוט וכיף לאכול, בקיץ או בחורף, חמים או קרים, בצלחת בפיתה או בתוך לאפה.

 
כיף לאכול אותם גם כנשנוש
כיף לאכול אותם גם כנשנוש צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:

4 חזות עוף דקים/עבים (לפי הטעם)

2 ביצים טרופות

2 שיני שום כתושות

חרדל

מלח

פלפל

פפריקה

1/4 כוס פירורי לחם מוזהבים

1/4 כוס פנקו

1/4 קורנפלקס מפורר

2 כפות סובין

קמח או טמפורקו

 

אופן הכנה:

  • מסדרים על משטח העבודה צלחות עם החומרים הדרושים לצורך הכנת השניצלים על פי הסדר הבא: צלחת עם טמפורקו/קמח וצלחת עם ביצים שלתוכה מוסיפים שום כתוש, מלח ותבלינים.
  • מכינים שלוש צלחות נוספות: האחת עם פירורי לחם וסובין השניה עם פירורי לחם ופנקו והשלישית עם פירורי לחם, שומשום וקורנפלקס.

 

 
סדרו את החומרים בתוך צלחות עמוקות וכך תקלו על העבודה
סדרו את החומרים בתוך צלחות עמוקות וכך תקלו על העבודה צילום : חיה אילונה דר
 
  • חותכים את חזות העוף לרצועות, מורחים את הרצועות היטב בחרדל, טובלים תחילה בקערת הקמח/הטמפורקו, לאחר מכן טובלים בקערת הביצה ולבסוף טובלים בכל פעם בצלחת ציפוי אחרת ודואגים שהציפוי יכסה ויעטוף את חזות העוף מכל הצדדים.  
 
הכינו שניצלים עם שלל ציפויים כיד הדימיון הטובה עליכם
הכינו שניצלים עם שלל ציפויים כיד הדימיון הטובה עליכם צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • יוצקים שמן למחבת וכאשר השמן רותח, מטגנים את השניצלים עד להזהבה.

 

 
הניחו לצד השניצל קטשופ, חרדל, מיונז או רוטב צ'ילי והתענגו על הטעם
הניחו לצד השניצל קטשופ, חרדל, מיונז או רוטב צ'ילי והתענגו על הטעם צילום : חיה אילונה דר
 
  • מוציאים את השניצלים לצלחת גדולה מרופדת בנייר סופג ומגישים לשולחן חם.

 

 
בים בם בם אנחנו אוהבים שניצל חם
בים בם בם אנחנו אוהבים שניצל חם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.