מתכון לטירמיסו

 
מרקם קרמי עשיר וטעם עדין ומהפנט של קפה
מרקם קרמי עשיר וטעם עדין ומהפנט של קפה צילום: כפיר חרבי
 
עודכן 07:54 08/08/2011

שכבות הבישקוטים הטבולים בקפה עם קציפת השמנת העשירה ושכבת הקקאו מעל יוצרים עוגה מפנקת ומענגת במיוחד. איטליה במרחק נגיעה

 
 
 
 
 

תבנית מלבנית בגודל 30*25 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ

 

מצרכים: (לכ-12 מנות)

200 גרם בישקוטים או עוגיות שקדים

1 מיכל שמנת להקצפה 38% (250 מ"ל)

1 ו- 1/4 כוס סוכר

3 גביעים גבינת "נפוליאון" 30% בטעם טבעי (675 גרם) 

 

לסירופ:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

4 כפיות אבקת נס קפה

3 כפות ברנדי משובח

 

לקישוט:

קקאו משובח

 

אופן הכנה:

  • שמים בסיר את כל החומרים לסירופ, מלבד הברנדי, ומביאים לרתיחה.
  • מצננים את הסירופ ומוסיפים את הברנדי.
  • טובלים בסירופ את הבישקוטים ומניחים בתבנית אחד לצד השני.
  • מקציפים, בקערת מערבל, את השמנת עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב. מניחים בצד.
  • מקציפים, בקערה נפרדת, את גבינת הנפוליאון עם המחצית השנייה של הסוכר במשך כ-7 דקות לפחות, עד לקבלת תערובת אוורירית.
  • מקפלים את קצף השמנת לתוך תערובת הנפוליאון עד לקבלת קרם אחיד.
  • מורחים מחצית מקרם הגבינה על שכבת הבישקוטים.
  • מניחים מעל הקרם שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בסירופ ומורחים מעליהם את המחצית השנייה של הקרם. 
  • מצננים את תבנית העוגה למשך כלילה במקרר.
  • בוזקים, לפני ההגשה אבקת קקאו ומגישים.

 

המתכון באדיבות תשלובת החלב של תנובה.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לצד הקפה? נסו את אלה:

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת שיש שחור לבן

כדורי שוקולד

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

עוגת שיש קלאסית

עוגת שזיפים

עוגת שיש שוקולד וגבינה

 

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.