מתכון לסלט ירוק עם סלק

 
סלט קייצי, צבעוני ורענן ב-5 דקות הכנה
סלט קייצי, צבעוני ורענן ב-5 דקות הכנה צילום: דן פרץ
 
עודכן 07:44 08/08/2011

בימי הקיץ החמים, כשלא מתחשק להכנס למטבח ולהתחיל לבשל, אפשר פשוט להתפנק על סלט ירוק עם סלק ושלל הפתעות. עשיר, טעים וססגוני

 
 
 
 
 

מצרכים: 

120 גרם חסה מסולסלת

150 גרם סלק

50 גרם מקלות קולורבי

150 גרם תערובת פירות

50 גרם פקאן מסוכר שבור גס

100 גרם פטה מגורדת

50 גרם בצל סגול

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים את הסלק בסיר עם מים חמים עד שהוא מתרכך לחלוטין.
  • חותכים את הסלק לפלחים ומטבלים בשמן זית טימין מלח גס פלפל שחור ושום כתוש.
  • מפזרים את הסלק על מגש לאפיה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15-20 דקות.
  • מניחים לסלק להתקרר ושומרים בקירור.
  • מערבבים את כל החומרים בקערה (לבד מהגבינה) ומעבירים לקערת סלט  המיועדת להגשה.
  • מגרדים מעל הסלט את גבינת הפטה ומגישים בליווי רוטב ויניגרט.

 

המתכון באדיבות השף דיויד לוי מרשת מסעדות אוונגרד.

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים? נסו את אלה:

שניצלים במגוון ציפויים

פשטידת בטטה ורוקפור

פוקצ'ה ביתית

פסטה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי

לחם בריאות

קלצונה גבינה

4 סלטי חצילים

פיתות ביתיות

מאפה פלפלים וגבינות

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.