ביקורת מסעדה - פסטה מיאה

 
אווירה איטלקית רומנטית
אווירה איטלקית רומנטית צילום: אילן מור
 
עודכן 07:33 08/08/2011

פסטה וגלוטן לא תמיד הולכים ביחד, אבל במסעדת פסטה מיאה דאגו שגם חולי צליאק יוכלו להנות מהמנה האיטלקית. וגם: מתכון מעולה לפסטה ללא גלוטן עם כבדי עוף ופטריות

 
 
 
 
 

באחד מימי הקיץ הלוהטים, קפצנו לסניף פסטה מיאה בהוד השרון כדי לבדוק מה מציעה המסעדה לחולי צליאק ובכלל. פסטה, שנחשבת עבור רבים לאחד האיסורים של כל נמנעי הגלוטן, היא המהות של המקום ולכן מעניין היה לראות כיצד מתמודדים במקום עם חומר הגלם הפחמימתי.

 

המסעדה שוכנת במיקום נוח המאפשר חנייה צמודה ואווירה שקטה כשבפנים מקבל את פני הסועדים דוכן רחב ובו מוצגים הפסטות הטריות שנעשות במקום. חולי הצליאק יכולים לבחור בין פסטה מקמח כוסמת לבין פסטה המיוצרת מתירס, שני הסוגים מומלצים בליווי התוספת והרטבים אליהם נגיע בהמשך.

 

לצד מאות בקבוקי יין  ניתן לבחור מקום ישיבה באחת מפינות המסעדה המצוידת במערכת בקרת אקלים - יתרון גדול בחודשי הקיץ בנוסף, כל השולחנות ערוכים מראש ועליהם כוס יין לכל סועד - רמז לבאות. בהמשך לתחום האלכוהול, המסעדה מציעה בקבוקי יין רבים ומבחר של יותר מ-20 משקאות אלכוהוליים במחיר של 24-49 ש"ח לכוס כאשר מחיר הבקבוקים גבוה יותר כשהיקר ברשימה עולה 245 ש"ח. לאחר שהצצנו בתפריט שמחנו לגלות כי הרוב המכריע של המשקאות לא מכילים גלוטן ומי שמחבב כוס יין לצד הפסטה בהחלט ישמח לגלות כי משאלתו תתגשם.

 
פרוסות דקיקות של סינטה משובחת
פרוסות דקיקות של סינטה משובחת צילום: אילן מור

יוצאים לדרך

המנה הראשונה שנחתה על שולחננו הייתה אינסלטה קרנבלה - סלט חמצמץ עם עלי חסה, אגסים, תפוחים ואגוזי מלך ברוטב וויניגרט הדרים (44 ש"ח). במקור מגיע הסלט עם גבינה כחולה, אך צריך לשים לב שיש בה חשש לגלוטן ולכן אלה מכם שמקפידים מאוד על העדר הגולטן יוכלו לבקש שלא להוסיף אותה. גם בהעדר הגבינה מדובר בסלט מצוין שבהחלט נותן תחושת פתיחה מעולה למנות הבאות.  

 

מי שמעדיף לפתוח דווקא בבשר ישמח לגלות כי מנת קרפצ'ו הבקר (46 ש"ח) היא מנה שנחשבת נחשקת ביותר במסעדה. מדובר ברצועות סינטה דקות ואיכותיות מתובלות בלימון, שמן זית וגבינת פרמז'ן. לצד מנות אלו ניתן לבחור במנות נוספות וטעימות לא פחות בהם הקפרזה (34 ש"ח) - סלט עגבניות עם מוצרלה ושמן זית ואינסלטה די פולו (43 ש"ח) - רצועות עוף עם חסהף פרי העונה ורוטב ויניגרט.

 

כדאי לציין כי כל המנות הראשונות שהגיעו לשולחן הוגשו בצורה נאה, היו טריות ואיכותיות ולא פחות חשוב היו יחסית גדולות ולא דוגמיות על הצלחת.

 

מגיעים לעיקר

למרות שהמדור עצמו עוסק באוכל ללא גלוטן כדאי לתת קרדיט גם לפסטות הנוספות - זהו בהחלט המקום לאוהבי הפסטות, הפסטה בייצור עצמי מגיעה בצורות שונות והלקוח מוזמן לבחור איזו מהן הוא רוצה בצלחת. לחולי הצליאק המבחר יותר מצומצם והוא נע בין פסטה מקמח כוסמת שלטעמי נחשבת קלילה יותר לבין פסטה מקמח תירס, כך או אחרת הרטבים הם אלו שהופכים לדעתי את המנה למיוחדת.

 

לחובבי הבשר מומלץ לנסות את מנת הסטרצ'טי סינטה (68 ש"ח), מדובר במנה גדולה שתוכל להשביע אתכם בכל שעות היממה לצד רצועות הסינטה והפסטה שחו להן בהנאה עגבניות שרי ופטריות פורטבלו ברוטב חומץ בלסמי, יין לבן ושמן זית.

 

מי שחשקה נפשו דווקא בדגים ישמח לגלות את מנת השמנת סלמון (68 ש"ח) שמומלצת עם הפסטה מקמח כוסמת שבגלל קלילותה היחסית מתאימה לעושר של השמנת. במנה תמצאו ריבועים של דג סלמון שמנמנים שעברו הקפצה קלה במחבת לצד בצל סגול, עגבניות שרי ונענע.

 

כל הרטבים במסעדה למעט אלו המכילים גבינה כחולה הם ללא גלוטן וניתן למצוא בתפריט רוטב הקולע כמעט לכל טעם. כך לדוגמא מוגשת מנת אליו אוליו מרה מונטי (74 ש"ח) - שרימפס, קלמרי, מולים, עגבניות,  פטריות ברוטב יין לבן.

 

ממתיקים את האווירה

גם בקינוחים לא נופלת המסעדה ומצליחה להציע מגוון רחב של קינוחים ללא גלוטן בהם עוגת שוקולד או בתפריט: טורטה די צ'וקולטה (36 ש"ח) - עוגה עשירה במיוחד שמומלצת לאוהבי השוקולד הכבדים. כדאי לשים לב שמדובר במנה מתוקה מאוד כשלצדה כדור גלידה וניל. מכורי הקפה יכולים לבחור באפוגטו אל קפה (25 ש"ח) גלידת וניל בתוך אספרסו ואמרטו. למעט 3 קינוחים כל הקינוחים מתאימים לנמנעים מגלוטן.

 

לסיכום, מדובר בחווית אוכל משובחת שמתאימה לחולי צליאק אבל בהחלט לא רק. המקום מהווה מפלט קולינרי הן לדייט רומנטי, בילוי עם חברים או ארוחה שלמה ומשפחתית באחד מערבי השבוע. את סניפי פסטה מיאה ניתן למצוא בהוד השרון, רמת החייל ותל אביב.

 

מסר מהבעלים:

"פסטה מיאה הוקמה מחלום משפחתי, אביו של ג'ורג'ו הביא לארץ מאיטליה מכונת פסטה חצי תעשייתית. החלום שלו היה לקנות אוטובוס ישן לשפץ אותו ובתוכו לייצר, לבשל ולמכור פסטה בבסיסי צה"ל, מעין גזלן רק של פסטה טריה".

 

ואחרי כל זה, לא ניתן לכם ללכת בלי מתכון לפסטה נהדרת (ללא גלוטן) עם כבדי עוף ופטריות:

 
 
פסטה עם כבדי עוף
פסטה עם כבדי עוף צילום: אילן מור

פסטה ללא גלוטן

באדיבות ג'ורג'יו סופינו, פסטה מיאה

 

מצרכים:

1/2 קמח טפיוקה

1/2 כוס עמילן תירס

3 כפות עמילן תפחי אדמה ועוד קצת לעבודה

4 ו-1/2 כפיות Xanthan Gum

3/4 כפית מלח

3 ביצים

1 ו-1/2 כפות שמן

 

אופן הכנה:

  • מערבבים יחד היטב את הטפיוקה, עמילן התירס, עמילן תפוחי אדמה ו-Xanthan Gam ויוצרים גומה במרכז.
  • למרכז הגומה מוסיפים את הביצים והשמן ומערבבים יחד.
  • מוסיפים את המלח ולשים יחד עד לקבלת בצק גמיש ומבריק.
  • מחלקים ל-4 ומרדדים כל חלק בנפרד עד לקבלת "דפי" פסטה דקים.
  • חותכים לצורה שרוצים.
  • מרתיחים סיר גדול של מים עם 2 כפיות מלח גס.
  • מבשלים את הפסטה במים רותחים מספר דקות (2-3 דקות).

 

שימו לב:

  • בצק זה קשה יותר לעיבוד אבל לא להרים ידיים יש תוצאות.
  • את כל המרכיבים ניתן לרכוש בחנויות טבע המתמחות במוצרים ללא גלוטן.

 

פסטה עם כבדי עוף ופטריות

באדיבות מיה סופינו, פסטה מיאה

 

מצרכים:

שמן זית לכיסוי תחתית המחבת

כ-2 שיני שום חצויות

200 גרם כבד עוף מנוקה וחתוך לאונות

70 גרם פטריות פורטובלו פרוסים

70 גרם בצל סגול מקורמל (רצועות בצל מטוגנות עם סוכר עד התקרמלות)

מלח

פלפל לפי הטעם

פטרוזיליה להגשה

 

אופן הכנה:

  • מחממים שמן במחבת ומוסיפים שום ותיבול עד להזהבת השום.
  • מוסיפים פטריות ומבשלים עד לתחילת התרככות.
  • מוסיפים את הכבד ומטגנים בעדינות (מבחוץ צריך לשנות צבעו ומבפנים להישאר ורוד).
  • מוסיפים בצל מקורמל על מעט מנוזליו המתוקים.
  • במקביל מבשלים את הפסטה עד למידת עשייה אל דנטה, מסננים ומצרפים לכבד שבמחבת.
  • מערבבים יחד בהקפצה או בערבוב מהיר עם עלי פטרוזיליה ומגישים.
  • לא לשכוח לפזר עוד מעט עלי פטרוזיליה בהגשה.

 

לטור הקודם: אוכלים בריא בטבע - משק ברזילי

 
עוד כתבות במדור בטעם טוב - נקי מגלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.