מתכון ללינזר - עוגת ריבה

 
למרות שזה שמפתה, חיתכו את העוגה רק לאחר צינון של שעתיים על מנת שלא תתפרק
למרות שזה שמפתה, חיתכו את העוגה רק לאחר צינון של שעתיים על מנת שלא תתפרק צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:50 10/08/2011

קינוח מקסים מהמטבח הגרמני - עוגת ריבת תות עם טעם עדין של אגוזי לוז ותחתית של בצק חמאה נימוח שמשתלב נהדר עם המרקם של הריבה. מומלץ לחתוך לריבועים קטנים של עונג מתוק

 
 
 
 
 

תבנית מרובעת 23*23

 

מצרכים:

200 גרם חמאה קרה

80 גרם אבקת סוכר

1 ביצה מספר 2

120 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים

5 גרם אבקת קינמון

380 גרם קמח

1/4 כפית מלח אטלנטי

1/4 לימון מגורד

קורט ציפורן

1 כפית אבקת אפייה

400 גרם ריבת תות

1 ביצה למריחה

3 כפות פלחי שקדים מולבנים

 

אופן הכנה:

  • מעבדים חמאה בפולסים קצרים עד שהיא חלקה. יש להקפיד לא לעבד את החמאה יתר על המידה כדי שלא תהפוך למקצפת.
  • מוסיפים אבקת סוכר, מלח, גרידת לימון, ושוב מפעילים את המעבד מזון בפולסים קצרים .
  • מערבבים קמח עם אבקת אפייה, אבקת קינמון וציפורן.
  • מוסיפים ביצה עם 2 כפות קמח לתערובת החמאה, ושוב מפעילים את המעבד בפולסים קצרים.
  • מערבבים את יתרת הקמח והאגוזים ומוסיפים לתערובת החמאה, מפעילים שוב עד שנוצר בצק.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.
  • משמנים את התבנית בתרסיס בטעם חמאה.
  • מרדדים חצי מכמות הבצק ומניחים בעזרת מקל עץ על תבנית האפייה. חותכים את שאריות הבצק. זיכרו לרדד את הבצק כשהוא קר לגמרי כדי שלא יתפרק.
  • מורחים את קצות הבצק בביצה טרופה .מחוררים במזלג. מורחים את הריבה על הבצק.
  • מרדדים את יתרת הבצק, חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ ומניחים על ריבת התות בצורת שתי וערב.
  • מורחים את כל הרצועות בביצה טרופה ומפזרים שקדים. מצננים 30 דקות בקירור.
  • אופים את עוגת הלינזר במשך 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
  • מצננים שעתיים.
  • משחררים מהמסגרת בעזרת סכין קטנה וחותכים לגודל הרצוי .

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוגת תפוז ופיסטוק

גוגלהוף גזר

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.