מתכון לעוגת תפוזים

 
חשוב להקפיד לא להשאיר את העוגה יותר מ-2 דקות בפעם השנייה שנכנסת לתנור
חשוב להקפיד לא להשאיר את העוגה יותר מ-2 דקות בפעם השנייה שנכנסת לתנור צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 19:41 10/08/2011

עוגת תפוזים בחושה מנוקדת בפיסטוקים ומקושטת בציפוי סירופ תפוז מתקתק. תבנית הקוגלהוף יוצרת מראה מרשים במיוחד

 
 
 
 
 

תבנית תבנית קוגלהוף 24 ס"מ

 

מצרכים:

175 גרם חמאה רכה

175 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח אטלנטי

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 ביצים מספר 2

3 חלמונים מספר 2

70 גרם קמח

70 גרם קורנפלור

1 כפית אבקת אפייה

70 גרם שקדים לבנים טחונים דק

5 כפות מיץ תפוזים

1 כף מיץ לימון

120 גרם פיסטוקים קלופים ושבורים

1 תפוז חתוך לחתיכות

 

לציפוי התפוז :

100 גרם אבקת סוכר

2 כפות מיץ תפוזים

גרידה של תפוז

 

אופן הכנה :

  • מקציפים חמאה, אבקת סוכר, וניל, לימון, מלח וקליפות מגורדות במשך 5 דקות במהירות בינונית.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים והחלמונים, תוך כדי הקצפה וגירוד דופן הקערה. מקציפים עד שהביצים נבלעות בתערובת.
  • מנפים לקערה נפרדת קמח, קורנפלור ואבקת אפייה. מערבבים עם השקדים ומקפלים יחד עם המיצים לתוך קציפת החמאה.
  • מוסיפים את הפיסטוקים ופרוסות התפוז.
  • יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות.
  • עורכים בדיקה בעזרת קיסם, מוציאים מהתנור ומצננים.

 

ציפוי התפוז:

  • מחממים תנור ל-210 מעלות.
  • הופכים את העוגה ומשחררים מהתבנית.
  • מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי לתערובת סמיכה.
  • מורחים את התערובת על העוגה ומכניסים לתנור ל-2 דקות בדיוק, ומצננים.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

לינזר - עוגת ריבה

גוגלהוף גזר

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.