שלב אחרי שלב • כך תכינו מיונז ביתי משובח

 
נהדר בתוך הסנדביץ' או כמטבל עשיר
נהדר בתוך הסנדביץ' או כמטבל עשיר צילום: תמי שיבק
 
עודכן 08:28 09/08/2011

תשכחו את כל מה שידעתם על מיונז מהסופר. כל השלבים כדי להכין מיונז ביתי טעים, שתשמחו לטבול בו צ'יפס או סתם למרוח ככה על הלחם. הכינו את הבלנדר וקדימה לערבל

 
 
 
 
 

אצלנו בבית ימי חמישי היו ימי המיונז. קשה לומר שאלו ימים שחיכיתי להם בכיליון עיניים. למעשה, ההפך הוא הנכון. מה פירוש ימי המיונז? ובכן, כמו ברוב הבתים, עד יום חמישי רוב האוכל שבמקרר חוסל וכל שנותר למרוח על הלחמניה היה, כמו שהבנתם, מיונז. בלי כלום. בלי נקניק. בלי עגבניה. בלי שאר רוח. סתם מיונז של תלמה. יאייקס.

 

אם נתעלם לרגע מאירועים קשים כמו מלחמות, מגפות ואנשים שנדחפים באוטובוס - אין דבר מדכא יותר מלחמניה שמרוחה רק במיונז. לחמניה שמנמנה וטריה, שבפוטנציאל יכולה להכיל כל טוב, מסתכמת במפח נפש בטעם חמצמץ. אני זוכרת את זה כאילו זה היה אתמול: גרסת כיתה א' שלי שולפת את הסנדוויץ' מהתיק. היא מתפללת למשהו טעים - חומוס וסלמי נניח - ואז, בום! ביד אחת היא אוספת רסיסים של חלום קולינרי וביד שניה מחזיקה, קצת בגועל, לחמניה עם מיונז. רק עם מיונז.

 
חשוב להקפיד על שימוש בביצים שקליפתן שלמה ולבנה
חשוב להקפיד על שימוש בביצים שקליפתן שלמה ולבנה
 

ניגבתם את הדמעות? אני יודעת שזה סיפור קשה. אז קחו לכם שניה-שתיים להתאושש, כי הנה מגיע הסוף הטוב. עיזבו את הסנדווצ'ים המפוארים שלמדתי לתקתק בשנייה שגבהתי מספיק כדי להגיע לשיש (כי אם אין אני לי מי לי). החלק הממש מובחר של הסוף הטוב הוא המתכון שלפניכם, שמהווה תיקון לכל חוויית המיונז המוקדמת. כי אפילו אם יום יבוא והכל ישתבש, ותיוותרו לגמרי לבדכם בעולם, אתם, המיונז הביתי הזה ופרוסת לחם - עדיין תרגישו שיש שמחה בחיים. שקרן שמש בצבע צהבהב (ובכמה רובדי טעם) מאירה לכם מעט את החשיכה שהיא היום יום.

 
כמה מרכיבים בסיסיים - ויש לכם מיונז
כמה מרכיבים בסיסיים - ויש לכם מיונז
 
 

המתכון דורש שימוש בביצים טריות. ומה עם סלמונלה אתם שואלים? ובכן, באתר של משרד הבריאות כתוב שביצים שמוחזקות בטמפרטורה של עד 20 מעלות למשך 21 יום יהיו נטולות סלמונלה. למידע נוסף בעניין אתם מוזמנים ללחוץ על הקישור. אני אישית מקפידה להשתמש בביצים שקליפתן החיצונית שלמה ולבנה, ושתוקפן לא פג או עומד לפוג. בביצים שנראות חשודות (לובשות מעיל בקיץ, מצחקקות צחוק מרושע או שסתם יש עליהן נקודות מוזרות) אני פשוט לא משתמשת. ליתר ביטחון עדיף שנשים בהריון וילדים קטנים ימנעו מאכילת המיונז.

 
מרכיבים משפך על ראש הבלנדר, ולא חוטפים ריקושטים לפנים
מרכיבים משפך על ראש הבלנדר, ולא חוטפים ריקושטים לפנים
 

ועוד כמה קטנות לפני שמתחילים: חשוב להקפיד שהמיכל של הבלנדר יהיה יבש לחלוטין. אפשר להפסיק את מזיגת השמן בכל שלב, אבל אסור להפסיק את פעולת הבלנדר לפני שהמיונז מוכן. אל תיבהלו אם לוקח למיונז זמן להתעבות. כל עוד הוא לא מתפרק, הכל בסדר. יתכן גם שתזדקקו ליותר שמן ממה שכתוב במתכון, אל תהססו להמשיך להוסיף עד שהמיונז מגיע לסמיכות הרצויה לכם. איך יודעים שהממרח התפרק? רואים בבלנדר שני נוזלים נפרדים שלא מתערבבים יחד, כמו שקורה עם מים ושמן.

 

ומה קורה אם המיונז באמת התפרק? בכמה מתכונים ממליצים לנגב היטב את מיכל הבלנדר וכשהוא יבש לחלוטין להכניס לתוכו חלמון, ולזלף את המיונז שהתפרק משל היה השמן. אני לא ניסיתי את זה בבית, אז קשה לי לומר אם זה עובד, אבל אני נוטה לסמוך על חיים כהן.

 

המתכון הפעם הוא כזה שעובר במשפחה של רועי כבר די הרבה שנים. הוא קצת נמתח ושוכלל, ואני מקווה שתנסו אותו, כי באמת שמדובר במיונז משובח במיוחד. אז קדימה - למטבח.

 
המיונז הביתי שלכם מוכן. בתאבון
המיונז הביתי שלכם מוכן. בתאבון
 

צריך:

בלנדר 

משפך 

2 ביצים גדולות 

200 מ"ל שמן צמחי 

100 מ"ל שמן זית 

2 כפות שטוחות של חרדל (אפשר עם או בלי גרגירים) 

2 כפות מיץ לימון 

2 כפיות מלח

 

מכינים:

  • מערבלים את הביצים, החרדל, מיץ הלימון והמלח במהירות איטית. כדי למנוע מצב שבו תחטפו ריקושטים של תערובת בפנים, כדאי להרכיב משפך על ראש הבלנדר (ראו תמונה לעיל), ולמזוג את השמן דרכו. 
  • בזרזיף עדין ואיטי מאוד (תנשמו, זה לוקח זמן), מוזגים את כל השמן הצמחי לתוך מיכל הבלנדר. לאחר שמזגתם בערך חצי מכמות השמן מגבירים את המהירות לאחת מעל האיטית ביותר. 
  • במזיגה איטית מאוד מוסיפים את שמן הזית. המיונז מוכן כשהתערובת מסמיכה ומתעבה. מעבירים לצנצנת זכוכית אטומה. צריך לשמור את המיונז במקרר, ותאריך התפוגה שלו הוא יומיים, גג שלושה, אחרי ההכנה. 
  • במידה ותעקבו אחרי המתכון, תקבלו 350 גרם של מיונז ביתי משובח. מדובר בלא מעט ממרח, שחיי המדף שלו, כאמור, קצרים למדי. לכן אתם מוזמנים לשקול הקטנת כמויות (שימוש בביצה אחת, ב-100 גרם שמן צמחי וכו') או הזמנת חברים למסיבת סנדוויצ'ים. הם בטוח יודו לכם. זקוקים ללחם? יש גם מתכון לג'בטות ואחד ללחם קסטן שילכו מעולה עם המיונז. בתאבון!

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג הכי טעים ברשת - עד הפירור האחרון

 

לטורים הקודמים:

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה

מתכון לפסטו ביתי

 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.