מתכון לאהבה • מבשלים צהריים בשדרת האוהלים

 
חותכים באהבה או שלא יהיה צהריים
חותכים באהבה או שלא יהיה צהריים צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 08:24 10/08/2011

שף אחד, מצלמה משוטטת והמון אנשים טובים הגיעו למטבח המאולתר של שדרת האוהלים כדי להוכיח שגם בתנאים בעיתיים אפשר להכין ארוחת צהריים צבעונית וטעימה. וגם: העם דרש, העם קיבל - כל המתכונים המלאים שהוכנו במאהל

 
 
 
 
 

כבר כמה שבועות ששדרות רוטשילד הפכו לשדרות האוהלים כשמסביב כמעט ולא נותרה חלקת אדמה פנויה. ילדים שבחרו לבלות שם את היום במקום לשוטט בקניון, מבוגרים שמצאו שם פינה להרגע והמון חבר'ה צעירים שמחפשים אלטרנטיבה.

 

אין ספק, מרגש היום להסתובב בין האוהלים הרבים ולפגוש אנשים שישנים בהם למרות הלחות והחום המעיק. אז איך מסתדרים בתנאים שכאלה? מסתבר שעם המון רצון טוב וסבלנות אין קץ הצליחו יושבי המאהל לקיים שגרה יומית כמעט זהה לזו שהם מכירים מהבית.

 

בשבוע שעבר הגענו גם אנחנו ללב ההתרחשות וכמובן שמיד פנינו למטבח. הראשונה שקיבלה את פנינו הייתה עדי, מורה מחנכת במקצועה וזו שאחראית על המטבח מאז שקם בשדרה. אסור להבעיר אש, אין תנורים וכמובן שגז לא בא בחשבון. אז מה כן שאלנו? יש מקררים, מים חמים מהמסעדה השכנה והמון אנשים טובים שחותכים כל צהריים סלט ירקות.

 

עם נתוני פתיחה שכאלה, חשבנו לעצמנו, יהיה קשה להתמודד. אבל דווקא הקושי הפך את המשימה למאתגרת במיוחד. שעה אחר כך, הזעקנו את השף רהב הררי שיחשוב ביחד איתנו מה אפשר להכין שלא יסתכם בקוביות קרירות של ירקות. ורהב, אכן לא אכזב. 3 מתכונים מיוחדים נשלחו אלינו במייל וכבר בסוף היום ניתן האוקי והמשימה יצאה לדרך.

 

עדי, שכמו שכבר הזכרנו מנהלת את המטבח, סיפרה שמגיעה אליהם פסטה קרה מהמסעדות, אבל לא תמיד יודעים מה לעשות איתה. אז החלטנו שזו הזדמנות מצוינת להראות מה עושים עם פסטה שנשארה במקרר (רמז: יש מתכון למטה). אל המנה הפחמימתית הצטרף בורגול שהושרה במים מינרליים ואטריות שעועית שזקוקות רק למים חמים כדי להפוך לדבר הכי טעים שאכלתם. אז מה יצא משלושת חומרי הגלם האלה? אתם מוזמנים לצפות בוידאו ולגלות. ואל תשכחו, מתחת לוידאו מחכים לכם המתכונים במלאים. בתיאבון!

 

 
אין לכם איפה לשמור את הגבינה? וותרו עליה
אין לכם איפה לשמור את הגבינה? וותרו עליה צילום: רחלי קרוט

סלט בורגול קייצי

אפונת גינה, מוצרלה, משמשים ועגבניות מיובשות.

 

מצרכים: 

500 גרם בורגול

1 כוס אפונה עדינה

250 גרם ביבי מוצרלה

15 משמשים מיובשים אורגניים חתוכים לקוביות קטנות

100 גרם לימון כבוש או לימון טרי עם הקליפה

100 גרם עגבניות ביבוש שמש

חופן עלי פטרוזיליה קצוצה דק

חופן עלי בזיליקום מופרד לעלים וקרוע ביד

חופן נענע מופרדת לעלים וקצוצה גס

 

לויניגרט:

4 כפות  חומץ בן יין אדום

3 כפות לימון סחוט

1/3 כוס שמן זית

2 שיני שום כתושות

כף עלי טימין מופרדים

כף  דבש

כפית  ג'ינג'ר מגורר

 

אופן הכנה:

  • משרים את האפונה העדינה לכמה דקות במים רותחים ומקררים.
  • חותכים את המשמשים, הלימון הכבוש והעגבניות לקוביות קטנות.
  • משרים את הבורגול במים עד התרככות ומסננים.
  • מערבבים את כל חומרי הויניגרט בקערה גדולה.
  • מערבבים את כל חומרי הסלט ומטבלים בויניגרט (לא הכל, תמיד אפשר להוסיף).
  • מתבלים במלח ופלפל ומגישים.
 
הזיתים מוסיפים מליחות וטעם יווני
הזיתים מוסיפים מליחות וטעם יווני צילום: רחלי קרוט

סלט פסטה קר

גבינת פטה, זיתי קלמטה, עגבניות בצבעים ועשבי תבלין.

  

מצרכים:

500 גרם פסטה פנה/קונקיליה/פרפלה מבושלת

10 עגבניות שרי/שרי תמר

10 עגבניות שרי צהובות

1 פלפל צהוב +1 פלפל כתום, קלויים

כוס שעועית ירוקה צעירה

20 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים לחצי

כפית פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד עם הזרעים

חופן שקדים פרוסים/צנוברים קלויים

חופן עלי בזיליקום מופרדים

חופן  עלי נענע מופרדים

חופן עלי אורגנו טרי מופרדים

200 גרם גבינת פטה (מסוג פטינה- פשוטה, זולה ומתאימה ביותר לסלט הזה)

 

לתיבול:

1/3 כוס שמן זית

3 כפות מיץ לימון

4 כפות חומץ בלסאמי

כפית  דבש

2 שיני שיני שום כתושות

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה ומקררים (לא לשכוח לשפוך מעט שמן זית כדי שלא תידבק).
  • מערבבים את כל חומרי הויניגרט.
  • מפרידים את כל העלים של עשבי התיבול וחותכים את עגבניות השרי לרבעים.
  • פורסים את הפלפלים הקלויים לרצועות.
  • משרים את השעועית הירוקה במים רותחים לכמה דקות ומקררים.
  • מערבבים את כל חומרי הסלט ומטבלים בויניגרט, מלח ופלפל (לא הכל, תמיד אפשר להוסיף).
  • שוברים מעל את גבינת הפטה ומערבבים שוב בעדינות.
 
 
שקופות, רכות וטעימות בטירוף
שקופות, רכות וטעימות בטירוף צילום: רחלי קרוט

סלט אטריות שעועית אסייתי

מלפפונים, פלפלים, נבטים, מנגו, בוטנים עשבי תבלין.

 

מצרכים:

חבילת אטריות שעועית

5 מלפפונים

1 פלפל כתום

1 פלפל אדום

1 מנגו קלוף

צרור עלי כוסברה

חופן עלי בזיליקום

צרור עלי נענע מופרדים

חופן בוטנים קלויים גרוסים גס

 

לרוטב:

1/2 כוס סירופ סוכר (יחס שווה של מים רותחים וסוכר)

1/2 כוס מיץ לים/לימון טרי

1/4 כוס רוטב דגים

כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

2 כפות שמן שומשום

כפית שטוחה צ'ילי גרוס יבש

כפית גדושה זרעי פרג (לא טחונים)

 

אופן הכנה:

  • משרים את אטריות השעועית במים חמים בין 5-10 דקות. לאחר שהאטריות מתרככות, מעבירים למים קרים בכדי לעצור בישול, מסננים ושופכים מעל מעט שמן בכדי שלא ידבקו.
  • חותכים את המלפפונים לחצי ואז לפרוסות דקות.
  • חותכים את הפלפלים לרצועות דקות ואת המנגו לקוביות.
  • מפרידים את עלי עשבי התיבול מהגבעולים.
  • מערבבים את כל חומרי הסלט, מערבבים את כל חומרי הרוטב ומערבבים ביניהם.
  • משרים כדקה, מערבבים שוב, מוסיפים מלח אם צריך ומגישים.

 

צילום ועריכה: ליאור נצר

מקליט: בני דגן

הפיק וחתך במשך שעות: אדם בר יעקב

 

ככה זה נראה בתמונות >>

כל המחאות במקום אחד >>

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.