מתכון לאצבעות שוקולד עם בסיס קורנפלקס

 
פשוט ללקק את האצבעות
פשוט ללקק את האצבעות צילום: אילן עמיחי
 
עודכן 08:05 10/08/2011

ט"ו באב הוא ללא ספק היום המלבב של השנה - זמן מצוין לפנק את החצי השני בקינוח מענג במיוחד - אצבעות מתוקות עם בסיס קראנצ'י שמשתלב נהדר עם הרכות של השוקולד. אחרי שתאכלו "אצבע" תרצו את כל היד

 
 
 
 
 

מצרכים:

100 גרם קורנפלקס גרוס

150 גרם שוקולד חלב

50 גרם שבבי קרמל

50 גרם חמאה

10 גרם פרלינה (ממרח נוגט)

 

לגנאש:

200 מ"ל חלב

200 מ"ל שמנת מתוקה

70 גרם חמאה

600 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה

50 מ"ל ליקר פרנג'ליקו

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את השוקולד ואת החמאה.
  • מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  • משטחים את התערובת כבסיס לתבנית בגודל 20*20 עם נייר אפייה בתחתית.
  • מצננים את התבנית בקירור במשך כ- 20 דקות.

 

להכנת הגנאש:

  • מרתיחים בסיר את השמנת והחלב, מוסיפים את השוקולד מריר עד להמסה ומסירים מהאש.
  • מניחים לסיר להתקרר מעט ולעמוד בצד במשך כשתי דקות, מוסיפים את החמאה ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. יש להקפיד על ערבוב עדין של התערובת על מנת למנוע כניסה מיותרת של בועות אויר לתערובת.
  • מוסיפים לתערובת את הליקר ומערבבים היטב.
  • יוצקים את הגנאש על תחתית הדגנים ומנערים מעט ובעדינות עד שתערובת הגנאש מכסה באופן אחיד וישר את תחתית הדגנים.
  • מניחים לקירור של לילה במקרר ולפני הגשה חותכים בעזרת סכין חמה לאצבעות בגודל של 7*2.

 

המתכון באדיבות פטיסרי שוגר דאדי המתמחה באפיית עוגיות בוטיק תוצרת בית, ופטיפורים יוקרתיים, אבן גבירול 8, תל אביב.

  

מחפשים עוד מתכונים מתוקים לצד הקפה? נסו את אלה:

טירמיסו מפנק

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת שיש שחור לבן 

כדורי שוקולד

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

עוגת שיש קלאסית

עוגת שזיפים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.