ריבועי עונג • טראפלס שוקולד עם הפתעה בפנים

 
נמסים בפה ועטופים בשכבה דקיקה של קקאו מריר-מתוק
נמסים בפה ועטופים בשכבה דקיקה של קקאו מריר-מתוק צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:24 10/08/2011

לקראת ט"ו באב, נטלי לוין אורזת בריבועים קטנים את כל האהבה והעונג שיש לשוקולד להציע. ויש גם בונוס: נקודות קראנצ'יות של אגוזי מקדמיה בפנים

 
 
 
 
 

אם יש ממתק שאני ממש לא מצליחה להבין למה אנשים קונים במקום להכין בבית זה טראפלס. אמנם נכון, לקנות אצל שוקולטייר טראפלס במבחר טעמים זה כיף גדול, אבל אם כבר קונים בחוץ, אז אני לגמרי בדעה של לקנות דברים שבאמת "קשה" להכין בבית, כמו פרלינים למשל.

 

פרלינים זו חתיכת התעסקות. להמיס את השוקולד, להביא אותו לטמפרטורה מסוימת, לקרר אותו שוב, לחמם אותו שוב ורק לאחר כמה וכמה שלבים (ומוכרחים להשתמש במדחום) השוקולד מוכן לעבודה. וגם אז - העבודה היא עוד רבה: למלא תבניות פוליקרבונט מיוחדות לפרלינים, לזלף פנימה גנאש (שגם אותו צריך להכין מראש), לקרר את כל העסק ולסגור עם עוד שוקולד מטומפרר. בקיצור: הרבה התעסקות. אני לא יכולה לומר שהתוצאה לא שווה, אבל בחום הזה למי יש כוח להתעסק עם שוקולד שמסרב להיות מטומפרר רק בגלל שגם לו חם?

 

אז מכינים טראפלס! בכמה דקות ספורות ממש, מקררים ומעצבים איך שרוצים. יותר פשוט מזה באמת שאין. ולומר את האמת - אני מעדיפה טראפלס על פרלינים. אמנם נורא כיף לנגוס בשוקולד הפציח (אני אוהבת את המילה הזאת!) ולהיתקל במלית שוקולדית מענגת ומפתה בטעמים שונים, אבל אני גם מאוד אוהבת את הניגוד בין הקקאו המריר שעוטף את הטראפלס למתיקות הנפלאה שלו.

 

לקראת ט"ו באב שמתקרב אלינו בצעדי ענק אין מתאימים יותר מהממתקים הקטנטנים והשוקולדיים האלה. מעבר לעובדה שקל מאוד להכין אותם (באמת כל אחד יכול), הם נהדרים גם בתור מתנה,  ויגנבו את ההצגה לכל זר פרחים או דובון שקניתם בחנות, בעיקר כי פשוט הכנתם אותם בעצמכם, ואין סיפוק גדול מזה.

 

טראפלס פרלין ואגוזי מקדמיה

 

מצרכים:

500 גרם שוקולד מריר 53% מוצקי קקאו, קצוץ גס
250 מ"ל שמנת מתוקה
10 גרם סירופ תירס (קונים בכל סופר) או גלוקוזה
10 גרם חמאה רכה
25 גרם אבקת נוגט
2 כפות רום (משקה, לא תמצית)
80 גרם אגוזי מקדמיה גרוסים גס

קקאו לציפוי

 

אופן הכנה:

  • בקלחת קטנה מניחים שמנת מתוקה, סירופ תירס ואבקת נוגט ומביאים לסף רתיחה. מערבבים מדי פעם על מנת שאבקת הנוגט תימס כמו שצריך.
  • בקערה מניחים שוקולד מריר קצוץ.
  • מעל השוקולד מוזגים את תערובת השמנת החמה. מחכים חצי דקה ומערבבים יחד לתערובת אחידה ומבריקה מאוד. מוסיפים את החמאה והרום ומערבבים.
  • מוסיפים פנימה בקיפול את אגוזי המקדמיה.
  • מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת (בגודל 20X20 לכמות זו) ומצננים כ-3 שעות במקרר עד שהתערובת קרה לחלוטין.
  • לאחר שהתערובת קרה לגמרי נוצרת לנו מעין פלטה של שוקולד עם אגוזים. את הפלטה חותכים לריבועים (קטנים או גדולים, זה תלוי בכם) ומגלגלים בקקאו.
  • מאכסנים את הטראפלס במקום קריר (בחום הזה המקרר הוא האופציה הטובה ביותר, אלא אם יש לכם מקרר יין).
  • מגישים בטמפ' החדר. הטראפלס נשמרים כשבוע.

 

הערות, הארות ותוספות

  • אגוזי מקדמיה זה קצת כמו לקחת משכנתא. אי לכך ובהתאם לזאת, אפשר ואפילו רצוי (למרות שהטעם ישתנה למכביר) להמיר אותם בכל אגוז אחר שבא לכם. אגוזי לוז בעיני יהיה מעולים פה, אבל אפשר בהחלט גם פיסטוקים, שקדים ואפילו בוטנים. אגוזי מלך פחות יתאימו.
  • רצוי להשתמש בשוקולד מריר איכותי עד 60% מוצקי קקאו (יותר מזה הטראפלס יצאו קצת קשים מדי, למרות שעדיין טעימים מאוד). בכל אופן רצוי לא פחות מ50% מוצקי קקאו.
  • במידה ואין לכם סירופ תירס אפשר להמיר בגלוקוזה או אפילו בדבש (החיסרון בדבש זה שהוא ייתן מעט טעם, אבל לא נורא בהתחשב בכמות הקטנה).
  • אל תרוצו לחנות אם אין לכם אמרטו - השתמשו בכל ליקר אחר שאתם אוהבים שיש לכם בבית.
  • אבקת נוגט קונים בחנויות המתמחות. אבקה זהובה, ריחנית וטעימה מאוד, שעשויה מאגוזי לוז מקורמלים טחונים לאבקה.
  • כמובן שלא חייבים לעצב את הטראפלס בצורת מרובעים (אני באופן אישי אוהבת את הצורה הזאת) - אפשר לגלגל אותם בידיים לעיגולים ולהמשיך כרגיל. קחו בחשבון שזה יקח יותר זמן, כי ריבועים זה גם פחות עבודה (לא צריך לגלגל).

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון מנצח לפאי שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.