אדום לוהט • 3 מתכונים לארוחה מפנקת

 
פנק אותה עם פנקוטה פירות יער
פנק אותה עם פנקוטה פירות יער צילום: איתי אלדר
 
עודכן 07:47 14/08/2011

מסעדת בליני היא כבר מזמן שם נרדף לרומנטיות, אז לכבוד החג הכי מאוהב בשנה החלטנו לאתגר את שף המסעדה, אמיר שולר, וביקשנו שיכין 3 מנות על טהרת הצבע האדום. מה יצא? כנסו ותווכחו בעצמכם

 
 
 
 
 

שף אחד, 3 מתכונים שאפשר להכין בבית והרבה אהבה. זה מה שיצא מהפקת ט"ו באב עם השף אמיר שולר ממסעדת "בליני".

 

המנות שיצאו מהמטבח הם תענוג משולש - מרכיבים אדומים שמשתלבים מצויין בארוחה רומנטית של חג האהבה העברי, מנות קלות להכנה גם למי שאינו רגיל למצוא את עצמו במטבח ו-3 מתכונים שניתן להכין לאורך כל השנה.

 

בשביל להתענג עוד יותר ולהקל עליכם את מלאכת הכנת המנות, הוספנו לתוצר הסופי גם תמונות של תהליך הרכבת המנה. פשוט ללקק את האצבעות.

 

פלפלים במילוי גבינת עזים

מתכון ל-8 מנות

 

מצרכים:

4 פלפלים אדומים

1/4 כוס שמן זית

2- 4 שיני שום קצוצות (לפי מידת החריפות)

50 גרם (חצי כוס) פירורי לחם

50 גרם אגוזי לוז טחונים

2 כפות פסטו

2 עגבניות מגוררות בפומפיה

200 גרם גבינת עזים

50 גרם פרמזן מגורר

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • חוצים פלפלים לחצי, ומרוקנים מגרגירים.
  • מערבבים בקערה לבלילה אחידה את גבינת העזים, הפרמזן, העגבניות מגוררות, הפסטו, אגוזי הלוז, פירורי הלחם, שיני השום ושמן הזית.
  • ממלאים את חצאי הפלפלים במלית הגבינות.
  • מעבירים לתבנית אפייה ואופים בתנור במשך 20-30 דקות, עד שהמלית מתייצבת.

 

 
מנה מקסימה שמתאימה גם לבן/בת זוג צמחוניים
מנה מקסימה שמתאימה גם לבן/בת זוג צמחוניים צילום : איתי אלדר
 

סלט פסטה קר

4-6 מנות

 

מצרכים:

חבילת פסטה פנה או פסטה פוזילי

1 חציל

2 כפות שמן זית למריחה

20 עגבניות שרי חצויות

30 עלי אורגנו

100 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים דק

300 גרם כדורי מוצרלה חתוכים לקוביות

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן הכנה:

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראת היצרן ונותנים להצטנן.
  • חותכים את החציל לטבעות ומשמנים אותו בשמן זית. מטבלים במלח ופלפל.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד לריכוך, וקוצצים גס.
  • מעבירים לקערת ערבוב את הפסטה, החצילים, עגבניות השרי, עלי האורגנו, הזיתים וכדורי המוצרלה.
  • מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, ומגישים.

 

 
אהבה בטעם יווני
אהבה בטעם יווני צילום : איתי אלדר
 
 

פנקוטה פירות יער

4-6 מנות

 

מצרכים:

100 גרם סוכר

ליטר שמנת מתוקה

30 מ"ל יין לבן (1/2 שוט)

2 מקלות וניל

2 מסמרים של ציפורן

גרידת לימון מ-1 לימון

200 גרם פירות יער

3 דפי ג'לטין (להשיג בחנויות מתמחות) או 8 גרם אבקת ג'לטין

 

אופן הכנה:

  • מבשלים בסיר על אש נמוכה את השמנת עם כל חומרי הגלם, למעט פירות היער והג'לטין, עד לרתיחה.
  • מסננים את השמנת. חוצים את מקלות הוניל לאורכם ומרוקנים את תכולתם לתוך השמנת המסוננת.
  • מוספים לשמנת את פירות היער.
  • מניחים את דפי הג'לטין בתוך מים קרים עד שמתרככים. מוסיפים אותם לתערובת השמנת עד שהם מתמוססים בפנים, ומערבבים. במידה ומכינים מאבקת ג'לטין יש להמיסה במים ביחס של 5 מ"ל מים ל-1 גרם ג'לטין.
  • יוצקים את השמנת לתוך כלי הגשה (רצוי כוס שקופה).
  • מניחים במקרר למשך 3-4 שעות, ומגישים.

 

 
השף אמיר שולר בזמן הכנת הקינוח המפתה
השף אמיר שולר בזמן הכנת הקינוח המפתה צילום : איתי אלדר
 
 
עוד כתבות במדור מתכון לאהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.