מדריך להכנת גלידה ביתית

הדפס
 
נסו להכין גלידה ביתית ותבינו את ההבדל
נסו להכין גלידה ביתית ותבינו את ההבדל צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:50 11/08/2011

כשהטמפרטורות בחוץ מרקיעות שחקים והלחות עולה אין כמו גלידה מפנקת וטעימה. אפשר אומנם לקנות אחת מהסופר, אבל יותר טעים וכיף להכין אותה לבד בבית. מדריך בתמונות שלב אחר שלב

 

כששלמה ארצי שר "חום יולי אוגוסט אז היה כבד מאוד..." הוא לא העלה על הדעת כמה לח וחם עוד יכול להיות. חודש אוגוסט כבר בעיצומו, השמש קופחת והטמפרטורות ואחוזי הלחות מרקיעים שחקים. כל פינת צל או חדרון עם מזגן הופכים לגן עדן והארטיקים והגלידות מצטיירים בחום האיום כחלום רטוב.

 

אז אכן צריכת הגלידות בעונה החמה עולה פלאים והקיוסקים מלאים בשלל סוגים של גלידות במגוון צבעים וטעמים (אם לא שם ניתן למצוא אותם בגלידריות שמתפשטות להם ברחבי העיר). אבל בנינו, אין כמו טעמה של גלידה שהוכנה מא' ועד ת' בבית. חלקכם לבטח חושבים שמדובר בטרחה רבה מידי, אבל המתכונים שלפניכם יוכיחו לכם, שלא כך הדבר.

 

דברים שכדאי לדעת על גלידה

  • ישנם שני סוגים עיקריים בעולם הגלידות: גלידות על בסיס חלב ושמנת וגלידות על בסיס סירופ סוכר ופירות שונים בשלל צבעים גוונים וטעמים.
  • עבודה עם מכונת גלידה היא חשובה על מנת להגיע למרקם קרמי וטעים של הגלידה. תהליך ההקפאה במכונת גלידה והעירבול הממושך מעניקים לגלידה את המרקם האוורירי שלה וגורמים לשבירת גבישי קרח.
  • נסיונות להכין גלידה על ידי הקפאה וריסוק ולא על ידי מכונת גלידה יסתיימו בהכרח במרקם קירחי, קשיח, ולא מעודן או קרמי של הגלידה. 
  • סוכר הוא מרכיב חשוב ביצירת האווריריות והקרמיות ומונע את קפיאתה של הגלידה.
  • גלידה משובחת תמיד אבל במיוחד כאשר היא טריה ועל כן מומלץ לצרוך אותה קרוב למועד ההכנה. אחסון ממושך פוגם בטעם ובמרקם האוורירי.
  • כשמכינים גלידה, יש להקפיד שהתערובת תהיה קרה טרם הכנתה למכונת הגלידה וזאת על מנת לחסוך בזמן.
  • לאחר הכנת הגלידה יש לאחסן אותה במשך כמה שעות במקפיא על מנת שהיא תתייצב ותתקשה עד למועד ההגשה.
  • כשמוסיפים לגלידה אלכוהול המרקם נעשה רך יותר בגלל שאלכוהול אינו קופא.

 

סורבה פירות יער

מרענן, קליל וכל כך טעים. ניתן להחליף את פירות היער בפסיפלורה ולהנות מגלידה חושנית בצבע ובטעם מהמם.

 

מצרכים:

3/4 כוס סירופ סורבה 400 גרם פירות יער קפואים (או פסיפלורה)

2 כפות ליקר קסיס

1 חלבון

 

לסירופ סורבה:

180 מ"ל מים

125 גרם סוכר

40 גרם גלוקוזה

 

הכנת הסירופ:

  • שמים בסיר קטן מים, סוכר וגלוקוזה ומחממים על להבה נמוכה עד שמתקבלת אחידה וחלקה.
  • מביאים לרתיחה על אש גדולה ללא צורך בערבוב נוסף.
  • מצננים היטב את התערובת ומעבירים למקרר לקירור.

 

הכנת הגלידה:

  • מרסקים במעבד מזון את פירות היער ביחד עם הליקר.
  • מוסיפים לתערובת את סירוף הסורבה הקר ומערבבים לתערובת אחידה.

 

 
ניתן להחליף את פירות היער בפסיפלורה
ניתן להחליף את פירות היער בפסיפלורה צילום : רחלי קרוט
 
  • מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, שופכים לתוכה את תערובת הסורבה הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה כ- 10 דקות.

 

 
מכשיר הגלידה מונע הווצרותם של גושי קרח בגלידה
מכשיר הגלידה מונע הווצרותם של גושי קרח בגלידה צילום : רחלי קרוט
 
  • כאשר התערובת מתחילה להתגבש, מוסיפים את החלבון שמעניק לגלידה אווריריות וממשיכים לערבב עוד כ- 10 דקות.

 

 
אין כמו להתפנק על גלידה קרה וקרמית ביום קיץ חם
אין כמו להתפנק על גלידה קרה וקרמית ביום קיץ חם צילום : רחלי קרוט
 
  • מפסיקים את פעולת המכונה עם קבלת תערובת עם מרקם של גלידה ומכניסים את הקערה למקפיא עד למועד ההגשה.

 

 
נהדרת עם פנקייקס, וופל בלגי, עוגה או סתם כך
נהדרת עם פנקייקס, וופל בלגי, עוגה או סתם כך צילום : רחלי קרוט
 

גלידת שוקולד מפנקת

גלידת שוקולד קרמית שתשתלב נהדר לצד עוגת שוקולד או סופלה. 

 

מצרכים:

1 ו- 1/2 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו

1 כפית תמצית וניל

4 חלמונים

5 כפות אבקת סוכר

2 כפות קקאו

 

אופן הכנה:

  • מחמים בסיר את החלב, השמנת, השוקולד והוניל ובוחשים תוך כדי חימום עד להמסה מוחלטת. יש להקפיד שהתערובת לא תגיע לרתיחה. מסירים את הסיר מהאש.
  • מקציפים בקערת המיקסר עם וו הקצפה, 4 חלמונים עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
  • מוסיפים לקצף אבקת סוכר וממשיכים להקציף עוד כ- 2 דקות. כשהתערובת הופכת לבהירה יותר מוסיפים את הקקאו ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • שופכים 1/3 מכמות מנוזל השוקולד לתפיחת הביצים ומערבבים קלות ולאחר מכן מחזירים את כל התערובת כולה לקערת השוקולד (השוואת טמפרטורות).
  • מחמים את התערובת מעט עד להסמכה קלה ומבלי שהיא תגיע לרתיחה. (לבדיקה - טובלים כף בתערובת, מוציאים, מעבירים אצבע על גב הכף ואם הפס נשמר התערובת מוכנה).
  • מכניסים את התערובת החמה למקרר לקירור מוחלט.
  • מחברים את קערת הגלידה הקפואה למיקסר, שופכים לתוכה את תערובת השוקולד הקרה ומערבבים על מהירות נמוכה במשך כ- 20 דקות.
  • מכניסים את קערת הגלידה למקפיא עד למועד ההגשה.

 

 
מה אתם אוהבים גלידה שוקו או גלידה וניל?
מה אתם אוהבים גלידה שוקו או גלידה וניל? צילום : רחלי קרוט
 

המידע והמתכון באדיבות שפית הבית של ניופאן גורמה, שמרית גולדברג - צפדיה, מתוך סדנאות הבישול והאפייה של ניופאן גורמה. 

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים טעימים? נסו את אלה:

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת שיש שחור לבן

כדורי שוקולד

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

עוגת שזיפים

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.