ישר למיטה • ארוחת בוקר רומנטית

 
פתחו את ט"ו באב עם ארוחת בוקר רומנטית ומפנקת
פתחו את ט"ו באב עם ארוחת בוקר רומנטית ומפנקת צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:26 14/08/2011

השעות המוקדמות של ט"ו באב הם הזדמנות מצוינת להחליף את כוס הקפה בארוחת בוקר רומנטית במיוחד עם בן או בת הזוג שלכם. חיהל'ה מגישה לכם באהבה את כל מה שצריך כדי להכין ארוחה מפנקת. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

שבוע לאחר ט' באב, יום תענית על חורבן בתי המקדש, נחגג לו ט"ו באב שנחשב ליום הפיוס והאהבה - זכרון לבנות ישראל שלבשו שמלות לבנות ויצאו לרקוד בכרמים. הריקודים בכרמים נמשכו כל היום והבנות היו מזמינות את הבנים להצטרף אליהן ולבחור לעצמם בנות זוג.

 

במרוצת השנים השתנו ההעדפות והבנים והבנות של האתמול אינם אלה של היום. במועד זה מעדיפים הנאהבים לציין את החג בפינוקים, מתנות או בארוחה במסעדה. עובדה זו הביאה אותי להכין ארוחת בוקר רומנטית בבית הכוללת מרכיבים ומאכלים מעניינים ומיוחדים.

 

הרעיון המרכזי הוא לעצב שולחן בצורה מושכת ושונה ולעטר אותו במרכיבי ארוחת הבוקר המוכרים שישודרגו לכבוד ט"ו באב, אם על ידי שימוש בצבעי אדום וורד, לבבות, כלים יפים, עיצוב הביצה בצורת לבבית , פירות יבשים וטריים, קינוח מעניין ואפילו בקבוק יין מבעבע להשלמת השמחה.

 

לכבוד חגיגות האהבה החלטתי לפנק את האהובים והאהובות שלכם בקלפוטי אפרסקים ופצפוצי אורז עם חלבה. מה הוא קלופטי אתם שואלים? מאפה ביצים וחלב (או שמנת מתוקה) שהוא מעדן צרפתי מופלא הקרוי בעברית חביצה או רפרפת.  

 
תתאהבו בו בין רגע
תתאהבו בו בין רגע צילום: חיה אילונה דר

קלפוטי אפרסקים

8 כלים חסיני חום בקוטר 8 ס"מ

 

מצרכים:

30 גרם חמאה

3 ביצים

1/2 כוס קמח

1/3 כוס סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

250 גרם שמנת מתוקה

קופסת שימורי אפרסקים

1/4 כוס שבבי שקדים

 

אופן הכנה:

  • משמנים את הכלי היטב בחמאה.
  • מסננים את האפרסקים ומסדרים אותם בתחתית הכלי.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מקציפים במיקסר את הביצים ,הוניל והסוכר עד לקבלת קרם תפוח.
  • עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים ידנית לסירוגין את הקמח והשמנת.
  • יוצקים על האפרסקים את התערובת ומפזרים מעל שבבי שקדים.
  • מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים בתוכה את הכלים עם מאפה האפרסקים.
  • אופים בתנור במשך כ 35-40 דקות, עד הזהבה ומגישים חם.

 

 
פנקו את היקרים לכם בארוחת בוקר מהאגדות
פנקו את היקרים לכם בארוחת בוקר מהאגדות צילום : חיה אילונה דר
 

פיצפוצי אורז וחלבה

מתכון קליל פשוט וטעים

 

המצרכים:

5 כוסות אורז תפוח

1/2 כוס דבש

1/4 כוס סילאן

100 גרם חמאה

1/2 כוס טחינה

 

אופן הכנה:

  • מבשלים בסיר קטן את המצרכים, פרט לאורז התפוח, עד להמסה מוחלטת של החמאה.
  • מסירים מהאש ומוסיפים לתערובת את האורז התפוח.
  • יוצקים לעטרות נייר ומעבירים למיצוק למקרר.

 

טיפ: ניתן להוסיף בעת הבישול 1/4 כוס שוקולד השחר ולקבל פצפוצים חומים ושוקולדים.

  

לעוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים ומהירים? נסו את אלה:

שניצלים במגוון ציפויים

פשטידת תפוחי אדמה

מאפה בצק עלים

תבשיל חומוס ועגבניות

פשטידת תירס

ספגטי בנוסח בולונז

מאפינס גבינה וזיתים

כבדי עוף על פירה בטטה

כרעי עוף בציפוי פריך

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.