ראש כרוב • 3 סלטים מנצחים

 
בסלט, בתבשיל או כבוש בצנצנת - הירק הכי מגוון במקרר
בסלט, בתבשיל או כבוש בצנצנת - הירק הכי מגוון במקרר צילום: Rosmarin Kitchen
 
עודכן 07:35 15/08/2011

יש לו ערך קלורי נמוך, המון ערכים תזונתיים וניתן לאכול אותו טרי, כבוש או מבושל - רוזמרין עושה כבוד לירק הכי רב גוני במקרר שלכם ומכינה 3 סלטים נהדרים שילוו כל ארוחה

 
 
 
 
 
צבע משגע וטעם נהדר
צבע משגע וטעם נהדר צילום: Rosmarin Kitchen

סלט כרוב אדום

כרוב אדום הוא ירק בעל מאגר עצום של ויטמינים. וזה שכרוב אדום תורם להרזיה, זו גם עובדה ידוע. ואולי הכי חשוב, סלט כרוב אדום הוא פשוט טעים. מי יכול לעמוד מול הפיתוי ולא להכין את הסלט הזה ומיד לזלול אותו?

 

מצרכים:

ראש כרוב אדום

מיץ מלימון טרי

כף סוכר חום

מלח גס לפי הטעם

כפית פפריקה מתוקה

בצל סגול

2-3 כפות מיונז דל שומן

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הכרוב לרצועות קצרות ודקות ואת הבצל לטבעות דקיקות.
  • בקערה גדולה שמים את הכרוב החתוך ומוסיפים בצל ומלח גס. מערבבים היטב כדי לגרום לכרוב ולבצל להגיר נוזלים.
  • מוסיפים סוכר חום, פפריקה, מיץ לימון ומיונז ומערבבים שוב.מתקנים טעמים.
  • ממתינים כחצי שעה ומגישים.
 
התפוחים מוסיפים מתקתקות מיוחדת
התפוחים מוסיפים מתקתקות מיוחדת צילום: Rosmarin Kitchen

סלט כרוב משודרג

הוא טעים, עשיר בצבעים וויטמינים ואם מוסיפים לו מספר תוספות מרעננות הוא מושך תשומת לב גדולה אצל המשפחה או האורחים. ובכלל מי צריך לדאוג לדיאטה או משקל כשיש על השולחן סלט מעולה כל כך.

  

מצרכים:

ראש כרוב אדום

2 תפוחי עץ גרנד סמית

בצל סגול גדול

חופן אגזי לוז קלויים

חופן פטרוזליה ושמיר קצוצים

מיץ מחצי לימון טרי

כף חרדל

כף דבש

כף סוכר חום

מלח

פלפל גרוס גס

2 כפות שמן זית

כף יין יבש אדום - לא חובה

חופן נבטי חמניות או צנונית

 

אופן הכנה:

  • חותכים את הכרוב לרצועות דקות מאוד ואת התפוחים לגפרורים דקים.
  • פורסים את הבצל לפרוסות דקות ואחר כך לחצאי טבעות.
  • בקערה עמוקה מניחים כרוב חתוך ומוסיפים קצת מלח גס. מערבבים עם כף עץ וממתינים כרבע שעה.
  • סוחטים את המיץ מהכרוב ולאחר מכן מוסיפים תפוחי עץ, בצל, פטרוזליה ושמיר. מערבבים.
  • מכינים רוטב משמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל, סוכר חום, חרדל, דבש ויין.
  • מוסיפים אגוזי לוז ונבטים ומוזגים את הרוטב. מערבבים ומתקנים טעמים. מגישים.
 
אחרי שתטעמו את הגרסה הביתית לא תקנו אותו יותר בסופר
אחרי שתטעמו את הגרסה הביתית לא תקנו אותו יותר בסופר צילום: Rosmarin Kitchen

כרוב כבוש

כרוב כבוש מהווה תוספת נהדרת לכל ארוחה. תכונות בריאותיות של הכרוב ידעות ונחקרו על ידי רופאים מימי הקדם וגם כשהכרוב הוכן בצורות שונות כמו בישול, החמצה או כבישה עדיין כמות הויטמינים נשמרה לאורך חודשים. לא מעט ידוע גם על דיאטת כרוב, אבל בעניין זה עדיף להשאיר את העיסוק בנושא הזה לדיאטנים, ולי כחובבת בישול, להכין מכרוב עוד משהו טעים.

 

הפעם הכנתי כרוב כבוש כפי שלמדתי מבית הורי. הוא יכול לשמש להכנת תבשילים רבים כמו חמיצה, ניתן להגיש אותו עם נקניקיות ורבים אוהבים למלא איתו מאפים ופשטידות

.

מצרכים:

ראש כרוב במשקל 1.5 קילו

6-7 עלי דפנה

12-15 גרגרי פלפל אנגלי

כפית גרגרי קימל

2-3 גזרים

חומץ

שמן קנולה

מלח

סוכר

4-5 שיני שום

 

עוד צריך:

צנצנת גדולהשתספיק ל-4 ליטר, מעוקרת

אבני נחלים שנוקו או משקולת מנירוסטה

 

אופן הכנה:

  • פורסים את הכרוב לרצועות ומגרדים את הגזרים על פומפיה.
  • מסדרים את הכרוב והגזר שכבה מעל שכבה ומפזרים בין כל השכבות עלי דפנה, קימל וגרגרי פלפל עד שממלאים את הצנצנת כמעט עד הסוף (שומרים מעט מקום להוספת אבנים או משקולת נירוסטה).
  • מכינים את מיי ההשרייה לפי חישוב הבא - על כל ליטר מים שמים כוס סוכר, כוס חומץ, כוס שמן ו-2 כפות מלח. את המרינדה שנוצרה מביאים לרתיחה, מקררים 2-3 דקות ומוזגים על הכרוב עם הגזר.
  • ממלאים את הצנצנת עד שהכרוב מכוסה במרינדה החמה.
  • מניחים משקולת מאבנים או נירוסטה וממתינים כיומים שלושה עד שהמים מתחילים להיות עכורים ומקבלים גוון חלבי בגלל התסיסה.
  • במידה ויש קצף ,מסירים כל עודפי תסיסה וממתינים שהמיץ חוזר להיות צלול.
  • כעבור יומיים ניתן לטעום כדי לוודא שהכרוב מוכן (אם עדיין לא, משאירים ליום נוסף).
  • מסננים ושומרים את מיי הכבישה בנפרד כדי להשתמש בתבשילים כמו חמיצה.
  • נחשוב לשמור את הכרוב בקירור, אחרת הוא מאבדאת טעמו ואיכותו.

 

המתכון באדיבות אתר המתכונים - Rosmarin Kitchen

 

מחפשים עוד מתכונים עם כרוב? נסו את אלה:

סלט כרוב וגזר אסייתי

מאפה בצק עלים במילוי כרוב

סלט כרוב עם נודלס

סלט כרוב עם חזה עוף

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.