מתכון לסלט עוף

 
צבעוני ובריא
צבעוני ובריא צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 23:01 14/08/2011

אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להלחיץ אתכם, מדובר בסלט פשוט למדי. עוף מאודה, שלל ירקות צבעוניים ורוטב ויניגרט מתקתק. יותר בריא מזה לא תמצאו

 
 
 
 
 

מצרכים לחזה עוף:

1 נתח חזה עוף (פרפר), חתוך לרצועות באלכסון

1 גבעול למון גראס

כמה עלי קפיר ליים

 

לסלט:

1 כוס כרוב אדום פרוס דק

1 כוס שעועית תורכית פרוסה דק

1 בצל סגול בפרוס דק

1 כוס גזר פרוס דק

1 מלפפון ללא גרעינים פרוס דק

1 כוס נבטים

1/2 כוס צנון פרוס דק

1/2 כוס נענע עלים

1/2 כוס פטרוזיליה עלים

3 כפות שומשום קלוי

3 כפות שומשום שחור

 

לרוטב ויניגרט:

1/2 כוס טחינה גולמית

1 כף שמן זית

1 כף סילאן

2 כפות מיץ לימון

1 כפית סויה כהה

1 כפית שמן שומשום

 

 

אופן הכנת העוף:

  • מורחים את חזה העוף במעט תרסיס שמן זית ובמעט שמן שומשום.
  • שמים בסיר אידוי את הלמון גראס וקפיר הליים, ומעל את חזה העוף.
  • מניחים מעל סיר עם מים רותחים ומאדים רבע שעה.

 

רוטב הויניגרט:

  • מערבבים את כל המצרכים יחד.

 

הסלט:

  • קוצצים את כל הירקות והעלים ושמים בקערה.
  • קולים את השומשום במחבת.
  • מניחים את העוף, יוצקים את הרוטב והשומשום, ומערבבים בזהירות. מגישים מיד.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

תבשיל פול ירוק וארטישוק

סלק ממולא במג'דרה

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.