מתכון לסלק ממולא במג'דרה

 
מנה שמכינים למי שאוהבים
מנה שמכינים למי שאוהבים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 23:02 14/08/2011

את הפלפלים, הקישואים, הכרוב ועלי הגפן הממולאים כולם כבר מכירים. הפתיעו את המשפחה בסלק ממולא במג'דרת בורגול עם עדשים

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 סלקים בינונים

 

לרוטב:

1 כף גרגירי כוסברה

1 כף ג'ינג'ר קצוץ

1/2 כף פלפל ירוק חריף קצוץ

2 כפות סילאן

2 כפות רכז רימונים

3 כוסות ציר ירקות

1 לימון סחוט

 

למג'דרה:

2 כוסות בורגול גס

1 כוס עדשים שחורות

3/4 כוס שמן זית

4 בצלים לבנים קצוצים

1/2 כוס חמוציות

1/2 כף כמון

1/2 כף כורכום

5 שיני שום פרוסות

 

אופן הכנת הרוטב:

  • מטגנים ג'ינג'ר עם מעט שמן זית, גרגירי כוסברה, פלפל חריף, סילאן ורכז רימונים.
  • יוצקים ציר ירקות ומיץ לימון ומביאים לרתיחה.

 

המג'דרה:

  • בקערה עמוקה משרים את הבורגול בשתי כוסות מים, למשך שעה.
  • בקערה נוספת משרים את העדשים במשך שעה.
  • מסננים את העדשים ומעבירים לסיר עם הרבה מים ומבשלים כחצי שעה.
  • מסננים את העדשים מהמים.
  • קוצצים במעבד מזון את הבצלים.
  • מטגנים את בצלים והשום עם שמן זית בסיר רחב.
  • מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את הבורגול ואת החמוציות ומערבבים.
  • מטגנים כ-5 דקות ומוסיפים את התבלינים.
  • מרוקנים את הסלקים בצורה כזו שיתאימו למילוי. כל סלק ממלאים בתערובת המג'דרה.
  • מסדרים את הסלקים בסיר ויוצקים עליהם מהרוטב.
  • מבשלים שעה וחצי עם מכסה.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

תבשיל פול ירוק וארטישוק

סלט עוף בריא

 

 
עוד כתבות במדור הכי טרי שיש - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.