מתוק לו מתוק לו • ספיישל קינוחים לט"ו באב

 
הפתיעו את בן או בת הזוג עם קינוח רומנטי
הפתיעו את בן או בת הזוג עם קינוח רומנטי צילום: שרון בוקוב
 
עודכן 07:50 15/08/2011

הוא נחשב ליום הכי מתוק ורומנטי בשנה, היא מגישה קינוחים מפתים ומגרים. לכבוד יום האהבה קונדיטוריית בייקרי 29 מפנקת אתכם ב-4 מתכונים שעושים כבוד למנה האחרונה - פאי טראפלס שוקולד עם דובדבנים, עוגת נקטרינות עם שוקולד לבן, מרנג בצורת לבבות ועוגיות שוקולד מושחתות

 
 
 
 
 

מרנג לבבות ופטיסייר

נשיקות בצורת לב ממולאות בקרם עשיר ומענג.

 

מצרכים (4 לבבות):

100 גרם חלבון

180 גרם סוכר לבן

20 גרם אבקת סוכר

 

לקרם פטיסייר:

200 מ"ל חלב

 1/2מקל וניל חצוי לאורך

20 גרם סוכר

35 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

20 גרם קורנפלור

80 מ"ל שמנת להקצפה

 

לעיטור:

חצי כוס פטל טרי/ דובדבנים טריים/ פירות יער

 

אופן הכנה:

  • מקציפים את החלבון עם הסוכר הלבן לקצף חזק ומקפלים לתוכו את אבקת הסוכר.
  • מעבירים לשק זילוף ומזלפים לבבות על נייר אפייה ומוסיפים שכבות, שיהוו דפנות, בגודל של תחתית
  • הלב.
  • אופים את הלבוות במשך 40-45 דקות בטמפרטורה של 110 מעלות עד שבסיסי המרנג קשים למגע ומתנתקים מנייר האפייה בקלות. מקררים.

 

להכנת קרם הפטיסייר:

  • מביאים לרתיחה את החלב, מקל הוניל והסוכר.
  • מערבבים בקערה נפרדת אבקת הסוכר החלמונים והקורנפלור.
  • מחברים בין שתי התערובות על ידי השוואת טמפרטורות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מבעבעת. מצננים.
  • מקציפים את השמנת.
  • מוציאים את מקל הוניל, מקפלים לתוך התערובת  את השמנת המוקצפת ומקררים.

 

להגשה:

  • מערבבים את פירות היער עם קרם הפטיסייר.
  • ממלאים את לבבות המרנג ושמים עוד פירות יער למעלה לקישוט.

 

 
פנקו את האהוב או האהובה שלכם בעוגיות שובבות
פנקו את האהוב או האהובה שלכם בעוגיות שובבות צילום : שרון בוקוב
 

עוגיות שוקולד ומרציפן 

קטנות, שובבות והכי רומנטיות שיש.

 

מצרכים (45 עוגיות):

350 גרם שוקולד מריר משובח

85 גרם חמאה

2 ביצים

170 גרם סוכר

כף ליקר אמרטו

100 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

70 גרם שקדים קלופים קצוצים

100 גרם מרציפן משובח חתוך לחתיכות קטנות

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה עם 250 גרם שוקולד במיקרו או על בן מארי.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים לקציפת הביצים את השוקולד המומס ואת ליקר האמרטו.
  • מוסיפים לתערובת השוקולד את הקמח, אבקת האפייה.
  • חותכים את המרציפן לחתיכות קטנות ומוסיפים אותן ואת השקדים לתערובת.מקררים.
  • יוצרים כדורים בקוטר 2 ס"מ לערך.
  • אופים בתנור בחום של 165 מעלות במשך 5-7 דקות. מקררים.
  • ממיסים 100 גרם שוקולד וטובלים חצי מהעוגיה הקרה בשוקולד. ניתן לעטר את העוגיות בלבבות אכילים או בכל קישוט אכיל אחר.

 

 
עוגה קיצית שמתאימה ליום חגיגי כמו ט"ו באב או לסתם יום של חול
עוגה קיצית שמתאימה ליום חגיגי כמו ט"ו באב או לסתם יום של חול צילום : שרון בוקוב
 

עוגת נקטרינות ושוקולד לבן 

שילוב נהדר בין המתוק של השוקולד והחמיצות של הנקטרינה.

 

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):

2 ביצים

2 חלמונים

1/2 כף מים

1/2 כף תמצית הוניל

220 גרם חמאה רכה

255 גרם סוכר או סוכר וניל

1/2 כפית מלח

200 גרם קמח
5 גרם אבקת אפייה

1 ו-1/2 נקטרינה

20 גרם סוכר דמררה

280 גרם שוקולד לבן

1 מיכל קצפת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • חותכים את הנקטרינות לחתיכות בגודל 2 ס"מ ומקפיצים אותן במחבת עם סוכר דמררה ועם 20 גרם חמאה.
  • ממיסים את השוקולד הלבן על בן מארי או במיקרו.
  • מערבבים בקערה את הביצים, החלמונים, המים והוניל.
  • מאחדים במיקסר עם וו-גיטרה 200 גרם חמאה וסוכר.
  • מוסיפים את תערובת הביצים לתערובת החמאה בזרם דק ואיטי ומוסיפים את המלח.
  • מקפלים לתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה ולאחריהן את הנקטרינות המקורמלות ואת השוקולד הלבן.
  • אופים בתנור בחום של 170 מעלות במשך כ-45 דקות.
  • מצפים את העוגה עם קצפת מתוקה ופלחי נקטרינות.

 

 
חובבי השוקולד היזהרו • פאי שוקולדי מטריף
חובבי השוקולד היזהרו • פאי שוקולדי מטריף צילום : שרון בוקוב
 
 

פאי טראפל שוקולד ודובדבני בר  

תבניות בקוטר 20 ס"מ

 

מצרכים:

114 גרם חמאה

50 גרם סוכר

1/2 כפית מלח

140 גרם קמח

1 חלמון

 

למלית:

228 גרם שוקולד מריר משובח (70%)

180 גרם שמנת מתוקה

120 גרם חלב

2 חלמון ביצה

28 גרם חמאה

1/4 כפית מלח

50 גרם דובדבני אמרנה קצוצים

 

אופן הכנת הבסיס:

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  • מקציפים את החמאה, הסוכר והמלח למשך 3 דקות עד שהתערובת הופכת קרמית וקציפתית.
  • מגרדים את דפנות הקערה, מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבלים עוד 30 שניות עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את חלמון הביצה ומערבלים עוד 30 שניות לאיחוד הבצק. נותנים לבצק מנוחה של כשעה.
  • מרדדים את הבצק לעובי של 3/4 ס"מ ומניחים אותו בתוך תבנית פאי בקוטר 20 ס"מ.
  • מניחים נייר כסף על הבצק ועליו "משקולת" כלשהי כמו שעועית, חומוס, אורז וכדומה.
  • אופים בתנור במשך 25-30 דקות עד להזהבה. 
  • מוציאים מהתנור ומקררים למשך שעה לפחות.

 

להכנת המילוי:

  • מרתיחים את השמנת והחלב, שופכים את התערובת החמה על השוקולד ומניחים לה לעמוד כדקה.
  • מערבבים את השוקולד עם השמנת והחלב ומוסיפים בהדרגתיות את שני חלמוני הביצים עד לאיחוד.
  • מוסיפים את החמאה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה. 
  • מוסיפים את דובדבני הבר לתערובת.
  • שופכים את התערובת על בצק הפאי הקר ואופים בתנור בחום של 175 מעלות במשך 20 דקות עד שהשוליים מתייצבים אבל המרכז עדיין רוטט.
  • מקררים את הפאי במשך 6 שעות מחוץ למקרר עד שהפאי יציב.

 

המתכונים באדיבות Bakery 29, שכל רווחיה מיועדים לתרומה עבור חיילים משוחררים.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

טירמיסו מפנק

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת שיש שחור לבן 

כדורי שוקולד

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

עוגת שיש קלאסית

עוגת שזיפים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.