מתכון לטראפלס שוקולד

 
הם אומנם נראים תמימים אבל הם עשירים ושוקולדיים במיוחד
הם אומנם נראים תמימים אבל הם עשירים ושוקולדיים במיוחד צילום: אילן עמיחי
 
עודכן 07:56 16/08/2011

עגלגלים ושוקולדיים, בעלי מרקם עשיר ומפנק ועטופים במעטה של אבקת קקאו. טראפלס ממכרים

 
 
 
 
 

מצרכים: 

250 גרם שמנת מתוקה

450 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה

30 מ"ל ליקר (שרי, שוקולד או כל ליק שאוהבים)

 

לציפוי:

קקאו / שבבי אגוזים קלויים / שוקולד מומס

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים בסיר את השמנת ורגע לפני גלישה, מוסיפים לסיר את השוקולד ומנמיכים את האש.
  • מניחים את הסיר בצד כשתי דקות ומוסיפים את הליקר ומערבבים בעדינות בעזרת לקקן (חשוב לערבב בעדינות כדי למנוע כניסה מיותרת של בועות אויר לתוך התערובת).
  • מכניסים את התערובת למקרר על מנת שתתייצב במשך לילה.
  • מכדררים בעזרת הידים כמות של כפית וחצי מתערובת השוקולד ומגלגלים את הכדור בתוך הקערה עם הציפוי (קקאו או שבבי אגוזים קלויים או שוקולד מומס לציפוי) ומגישים.

 

הערה: ככל שתעלו באחוזי מוצקי הקקאו שבשוקולד, יצאו טראפלס יציבים וחזקים יותר בטעמם.

 

המתכון באדיבות פטיסרי שוגר דאדי המתמחה באפיית עוגיות בוטיק תוצרת בית, ופטיפורים יוקרתיים, אבן גבירול 8, תל אביב.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים מעולים לצד הקפה? נסו את אלה:

טירמיסו מפנק

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת שיש שחור לבן 

כדורי שוקולד

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

עוגת שיש קלאסית

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.