מתכון לחזה עוף בעשבי תיבול

 
עשבי התיבול והשום מעניקים לעוף טעם עשיר וריח מופלא
עשבי התיבול והשום מעניקים לעוף טעם עשיר וריח מופלא צילום: רמון לוזאנו
 
עודכן 07:50 17/08/2011

כולם אוהבים שניצלים מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק, אבל מה יעשו שומרי הגיזרה שרוצים להמנע מטיגון? קבלו את הגירסה המופחתת והטעימה להפליא לחזה עוף ברוטב לימון, שום ובזיליקום

 
 
 
 
 

מצרכים (4 מנות):  

4 מנות חזה עוף (כל אחת כ-180 גרם)

חצי כוס עלי בזיליקום ועלי קורנית טריים (ללא גבעולים)

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2 כפיות קמח מלא

כפית שמן זית

כף שום טרי, קצוץ דק

1/2 כוס מים או ציר עוף ללא שומן

מלח ופלפל

1 כפית פלפל 4 עונות או מעט צ'ילי קצוץ

 

אופן הכנה:

  • מנקים ומסדרים את מנות חזה העוף. משטחים קלות.
  • זורים על כל נתח חזה עוף מעט מלח ופלפל וכחצי כפית של קמח מלא.
  • מורחים מחבת טפלון באמצעות מברשת סיליקון עם כפית שמן.
  • מטגנים את חזות העוף במשך כ-2 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת לצלחת.
  • מוסיפים למחבת כפית שמן אחת ומטגנים את השום עד תחילת השחמה (יש להקפיד לא לחרוך את השום, למניעת מרירות).
  • מוסיפים למחבת לימון ומים ומביאים לרתיחה במשך 2 דקות.
  • מוסיפים למחבת את עשבי התיבול, פלפל 4 עונות ומלח ופלפל על פי הטעם. 
  • טובלים את חזות העוף ברוטב שבמחבת מכל צד ומקפידים שלא לבשל יותר מדי.
  • מגישים את חזה העוף עם כף של רוטב מעל ומעט עשבי תיבול.

 

הערה: כל מנה של חזה עוף מכילה כ-220 קלוריות.

 

המתכון באדיבות שושי שטיינוביץ, מפתחת שיטת בישול גורמה לייט ומייסדת קבוצות: "מבשלים גורמה ונשארים לייט", מפגשים לתמיכה באורח חיים בריא והרזיה.

 

מחפשים עוד מתכוני בשר? נסו את אלה:

פסטה עוף ברוטב חלב קוקוס וקארי

כבדי עוף על מצע בטטה

שניצלים במגוון ציפויים

פאייה אנטריקוט וירקות

סיגרים ממולאים בבשר ותפוחי אדמה

כנפי עוף בציפוי עדין

שיפודי אנטריקוט עם ריבת בצל

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.