מתכון לעוף ממולא

 
אפשר לחליף את הכבד בבשר קצוץ או למלא רק באורז
אפשר לחליף את הכבד בבשר קצוץ או למלא רק באורז צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:56 17/08/2011

ישירות מהמטבח הערבי - עוף שלם במילוי אורז, כבד קצוץ וצנוברים. את תערובת המילוי ניתן להכין גם בנפרד כתוספת

 
 
 
 
 

מצרכים:
1 עוף שלם

2 מקלות קינמון
5 עלי דפנה
פלפל שחור גרגרים

שמן בתרסיס

פלפל שחור

בהרט

למילוי:
2 כוס אורז
1 כפית כורכום
1 כפית הל טחון
1 כפית בהרט
1 כפית כמון
מלח

פלפל
2-3 כוסות מים

100 גרם כבד קצוץ ומטוגן
100 גרם צנוברים מושחמים

חופן פטרוזיליה

אופן הכנה:

  • מחלקים את האורז, התבלינים והמים לשני סירים: בסיר אחד מבשלים את האורז חצי בישול בלבד למילוי העוף, ובסיר השני בישול מלא להגשה.
  • מוסיפים לאורז שעבר חצי בישול את הצנוברים, הכבד והפטרוזיליה, ומערבבים.
  • ממלאים את העוף בתערובת וסוגרים עם קיסמי שיניים.
  • שמים בסיר גדול מקלות קינמון, עלי דפנה וגרגרי פלפל שחור.
  • מכניסים לסיר את העוף, מוסיפים מים לכיסוי העוף, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כשעה.
  • מוציאים את העוף מהסיר ומעבירים לתבנית צלייה. מתבלים במעט שמן, פלפל שחור ובהרט.
  • צולים עד השחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כרבע שעה.
  • פורסים את העוף ומגישים עם האורז.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מרק מלוחייה עם סלט חריף

עוגיות מעמול

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.