מתכון למרק עלי מלוחייה

 
העגבניה מונעת את היווצרות הקצף במרק
העגבניה מונעת את היווצרות הקצף במרק צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:58 17/08/2011

מרק מעלי מלוחייה טריים עם חמצמצות של עגבניה ולימון, בשילוב עם סלט חריף בצד

 
 
 
 
 

מצרכים למלוחייה:

1 ק"ג עלי מלוחייה

1 בצל

3 כפות שמן

1/2 ראש שום קלוף

1 לימון

1 עגבנייה בינונית שלמה

מלח

1 ליטר ציר עוף

 

לסלט:

2 עגבניות

2 פלפלים ירוקים חריפים

6 שיני שום

1/4 צרור כוסברה

3 כפות שמן זית

מלח

 

אופן הכנת המלוחייה:

  • קוצצים את עלי המלוחייה במעבד מזון.
  • קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר עם שמן עד השחמה.
  • מוסיפים לבצל את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלוחייה ומערבבים.
  • חורצים צלב בעגבנייה ומוסיפים לסיר עם המלוחייה.
  • כותשים 3 שיני שום, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כרבע שעה.
  • קוצצים את יתר שיני השום ומטגנים במחבת נפרדת עם שמן, ומוסיפים למלוחייה.

 

הסלט:

  • טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד המלח והשמן.
  • מוסיפים שמן זית ומלח ומעבדים מעט. מגישים ליד המלוחייה.

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוף ממולא באורז וכבד קצוץ

עוגיות מעמול

 

 
עוד כתבות במדור אוכל של בית - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.