מתכון לעוגת תפוחים ואוכמניות בצ'יק

 
עוגת תפוחים ואוכמניות
עוגת תפוחים ואוכמניות צילום: נטלי לוין
 
עודכן 08:05 17/08/2011

בימי הקיץ הלוהטים לא תמיד יש חשק להכנס למטבח ולבלות שעות מול התנור החם. בדיוק בגלל זה נטלי לוין מביאה לכם את העוגה הזאת - יש בה תפוחים עסיסיים, אוכמניות מתקתקות שמוסיפות צבע משגע והכי חשוב - כל מה שצריך כדי להכין אותה זה ערבוב זריז בקערה

 
 
 
 
 

בימים של חום נורא כמו זה ששורר כרגע בחוץ הדבר האחרון שמתחשק לי זה להכנס למטבח. רק המחשבה על הדלקת התנור וחימום המטבח כולו (שלא מגיע אליו קור המזגן לצערי) גורמת לי לבעתה. זה אמנם לא ממש מונע ממני לאפות בימים אלה, אבל אני בהחלט שוקלת את צעדיי כמה וכמה פעמים לפני שאני מדליקה את התנור.

 

זו הסיבה העיקרית לכך שהמתוקים הפופולאריים ביותר במטבח שלי במהלך ימי הקיץ הלוהטים הן דווקא עוגות בחושות שמכינים במהירות ואופים בלי יותר מדי מאמץ.

 

העוגה הזאת היא בדיוק מסוג העוגות החביבות עלי עכשיו. ערבוב זריז של כמה מרכיבים פשוטים למדי, תוספת של תפוחים ואוכמניות (שיש עכשיו בשפע בשווקים, ותמיד אפשר גם להשיג קפואות), ובסופו של דבר יוצאת עוגה רכה וטעימה, בלי הרבה מאמץ. קרה לי כבר לא מעט פעמים שהכנתי אותה ממש לפני שהגיעו אורחים והגשתי עוגה חמימה לצידה של גלידת וניל. קולות ההנאה לא הותירו מקום לספק, מדובר בעוגה מנצחת.

 

עוגת תפוחים ואוכמניות
תבנית אינגליש קייק אחת גדולה

 

מצרכים:

חצי כוס גדושה (125 גרם) סוכר לבן
2 ביצים
חצי כוס (100 מ"ל) שמן צמחי
חצי מיכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל איכותית
קורט מלח
כפית קינמון
מיץ + גרידה מחצי לימון
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפייה
3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
100 גר' אוכמניות (טריות או קפואות)

מעט סוכר חום דמררה לקישוט

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד עם מטרפה ידנית סוכר, ביצים, שמן, שמנת חמוצה, תמצית וניל, מלח, קינמון, גרידת לימון ומיץ לימון עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים בעזרת לקקן/מרית, עד שהתערובת מתחילה להיות אחידה.
  • מוסיפים את התפוחים והאוכמניות וממשיכים לעבד רק עד שאחיד.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת קלות.
  • מפזרים מעל מעט סוכר חום לקישוט.
  • אופים את העוגה למשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

 
לאקסטרה רושם אפשר להגיש את העוגה עם כדור גלידת וניל
לאקסטרה רושם אפשר להגיש את העוגה עם כדור גלידת וניל צילום : נטלי לוין
 

הערות, הארות ותוספות

  • אם לא אוהבים אוכמניות אפשר להמיר אותן בתפוח נוסף.
  • אפשר להשתמש בכל פרי יער שאוהבים, ולא רק באוכמניות. פטל, דומדמניות ודובדבנים יכולים מאוד להתאים גם כן, ואפילו תערובת שלהם.
  • חשוב לא לותר על מיץ הלימון, שמשתלב מצוין עם התפוחים והאוכמניות, ונותן מימד נוסף של טעם.
  • אפשר לותר על סוכר הדמררה מעל העוגה, אך הוא מוסיף קראנצ'יות נעימה בפה בעת האכילה.
  • שומרים את העוגה במקרר עד חמישה ימים, עטופה היטב. מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר.
  • אם משתמשים באוכמניות קפואות חשוב לא להפשיר אותן אלא לערבב אותן כמו שהן לתערובת.

 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג המתוקים של נטלי לוין - עוגיו.נט

 

לטורים הקודמים:

מתכון לטראפלס שוקולד עם הפתעה

מתכון מנצח לפאי שזיפים

מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס

 

 

 
עוד כתבות במדור עוגיו.נט אחת קטנה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.