ממתיקות סוד • ריבות מיוחדות שמכינים בבית

 
מכל פרי או ירק כמעט תוכלו להפיק ריבה טעימה
מכל פרי או ירק כמעט תוכלו להפיק ריבה טעימה צילום: Getty Images / אימאג'בנק
 
עודכן 08:19 18/08/2011

רוצים לשמר את פירות הקיץ המתוקים והאהובים? רקחו מהם ריבה מתוקה, הכניסו לצנצנת ותוכלו להנות מהם גם בחורף. בואו ללמוד איך מכינים קונפיטורות טעימות, מתוקות וייחודיות בטעמים מפתיעים במיוחד

 
 
 
 
 

מה מרחתם לאחרונה על פרוסת הלחם שלכם? חמאה, ממרח שוקולד או שאולי זו היתה גבינה לבנה דלת שומן? אם גם לכם בא לגוון את הממרח שלכם, כמעט כל ירק או פרי הצומח בגינה יכול למצוא את עצמו, לאחר בישול קצר, בתוך צנצנת קונפיטורה ומשם הישר לפרוסת הלחם. הטעם אם לרגע תהיתם - גן עדן. אם תכינו מהפירות האהובים עליכם ריבה, תוכלו לשמר את טעמם של אלה גם שלא בעונתם ולהנות מטעמם במשך כל השנה כולה.

 

ריבה בהגדרתה הינה למעשה תערובת של פרי וסוכר ביחס של 1:1 במרקם קרישתי. לעומתה, חברתה הקונפיטורה, מכילה בנוסף לקרישה גם גושי פרי כמו חתיכות תות או קליפות תפוז, ואינה אמורה להחיל צבעי מאכל או חומרים משמרים. אז נכון, ניתן לקנות כיום שלל ריבות במגוון צבעים וטעמים בסופר ליד הבית, אבל בנינו, אין כמו טעמה של ריבה שנרקחה בבית בדיוק במתיקות ובטעם המועדף עליכם. 

 

דברים שכדאי לדעת על הכנת קונפיטורה ביתית

 

  • יש להשתמש בסיר עמוק ורחב שפיזור החום בו שווה, כזה שיכול לשאת את תכולת הפרי או הירק.
  • ריבה צריכה להכיל לכל הפחות 60% סוכר.
  • הפקטין הוא חומר הקרישה של הריבה והוא מצוי באופן טבעי ברוב הפירות.
  • אם אתם חפצים בריבה סמיכה במיוחד, הוסיפו לה גרעיני לימון, מיץ הדרים (לימון או תפוז) או ליבות תפוח עם החרצנים (הוציאו אותם בסיום הבישול) שיגבירו את פעילות הפקטין ויגרמו להסמכה מודגשת במיוחד.
  • יש לעשות שימוש במהלך בישול הריבה, בתבלינים שלמים ולא באבקות תבלין שונות.
  • הריבה מצטמצמת במהלך הבישול ועל כן יש להוסיף את התבלינים רק בתום הבישול.
  • כשהריבה מוכנה ועודנה חמה, יש לצקת אותה לתוך צנצנות זכוכית להמתין כחצי שעה לערך ולסגור עם פקק מתכתי. יש להפוך את הצנצנות על ראשן על מנת לאפשר אטימות מושלמת. 

 

איך יודעים שהריבה מוכנה?

 

מקפיאים צלחת במקפיא לכחצי שעה לערך, מוציאים ומטפטפים טיפה מהריבה המתבשלת וממתינים מספר שניות. אם הטיפה נשארת יציבה ואינה "מתפזרת" על הצלחת אזי הריבה מוכנה אולם אם הטיפה מתפשטת על פני הצלחת יש להוסיף ולבשל את הריבה. 

 

קונפיטורת צנון ופרחי לוונדר

זה אולי נשמע מוזר אבל הזהרו שלא להתאהב מעל הראש בריבה השובבה הזו.

 

מצרכים:

1 ק"ג צנון שטוף

1 ק"ג סוכר

2 כפיות פרחי לוונדר יבשים (לטעם עדין יותר של לוונדר ניתן להוריד בכמות)

1 שקית סוכר וניל

מיץ מלימון אחד

חצי כוס מים

 

אופן הכנה:

  • מקלפים את הצנון ומגוררים אותו לרצועות עבות.
  • ממיסים בסיר רחב ועל להבה בינונית את הסוכר והמים עד לקבלת סירופ שקוף בהיר.
  • ממלאים שתי כפות ידיים בצנון מגורר וסוחטים עד כמה שניתן.
  • מוסיפים את הצנון לסירופ המבעבע קלות, מבשלים כ- 20 דקות בלהבה בינונית - גבוהה עד לאידוי הנוזלים (במידה ונוצר קצף מוציאים אותו באמצעות כף).
  • מוסיפים לתערובת מיץ לימון ומנמיכים את הלהבה לעוצמה נמוכה.
  • מוסיפים את פרחי הלוונדר וסוכר הוניל ומבשלים במשך כ- 40 דקות (או עד למבחן הצלחת). מניחים בצד ומצננים.

 

 
למה לקנות אותה בסופר כשאפשר פשוט להכין אותה בבית
למה לקנות אותה בסופר כשאפשר פשוט להכין אותה בבית צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

קונפיטורה מתקתקה בניחוח וניל

ריבה שטכניקת ההכנה שלה דורשת בחישה מתמדת והקצפה.

 

המצרכים:

3 כוסות סוכר

2 כוסות מים

2 מקלות וניל (תוכנם)

מיץ מחצי לימון

גרידה של קליפת לימון אחד

 

אופן הכנה:

  • מכניסים לסיר נירוסטה רחב את כל החומרים.
  • מבשלים על אש בינונית במשך כ 15-20 דקות תוך כדי בחישה סיבובית מתמדת עד לבעבוע.
  • ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, מסירים מהאש ומקציפים במוט הקצפה חשמלי עד לקבלת צבע לבן בוהק. מצננים ומגישים.

 

קונפיטורת חצילונים

הקונפיטורה מזכירה מאוד ריחות בשמים עם טעמי ציפורן ותבלינים חמים.

 

מצרכים:

1 ק"ג חצילונים קטנים עם גבעול החצילון ללא תפרחת העלים

1ק"ג סוכר

1 מקל וניל

5 מסמרי ציפורן

1 מקל קינמון

מיץ מלימון

 

אופן הכנה:

  • דוקרים קלות את החצילונים ומבשלים אותם במים עד לריכוך קל.
  • מעבירים את החצילים לסיר עם כוס מים, מוסיפים את הסוכר, תוכן מקל הוניל, מסמרי ציפורן ומקל קינמון ומביאים לרתיחה.
  • מבשלים כ 30-40 דקות על אש נמוכה (במידה ונוצר קצף מנקים אותו בעזרת כף) או עד שהתערובת עומדת במבחן הצלחת. מניחים בצד ומצננים.

 

 
החליפו את ממרח השוקולד או החמאה, בריבה ביתית מתקתקה
החליפו את ממרח השוקולד או החמאה, בריבה ביתית מתקתקה צילום : Getty Images / אימאג'בנק
 

קונפיטורת חצאי אגס ונגיעות לוונדר

הסוד טמון בחצאי האגס הסופגים את הטעם המתוק ונותנים תחושה של ממתק. מומלץ להגיש ריבה זו לצד פטה כבד או לחילופין גלידת וניל.

 

מצרכים:

1 ק"ג אגסים שטופים קלופים חצויים לשניים ללא הליבה

1ק"ג סוכר

כפית פרחי לוונדר יבשים (לטעם עדין יותר של לוונדר ניתן להוריד בכמות)

1 סוכר וניל

מיץ מלימון אחד

חצי כוס מים

 

אופן הכנה:

  • מבשלים בסיר רחב ועל להבה בינונית סוכר ומים עד לקבלת סירופ שקוף ובהיר.
  • מעבירים את האגסים לסיר עם הסירופ המבעבע ומבשלים במשך כ- 20 דקות בלהבה בינונית - גבוהה עד אידוי הנוזלים.
  • מוסיפים לתערובת מיץ לימון ומנמיחים את הלהבה.
  • מוסיפים את פרחי הלונדר ואת סוכר הווניל ומבשלים במשך כ- 40 דקות או עד למבחן הצלחת. מניחים בצד ומצננים.

 

 המתכונים באדיבות חיה שיחור מהבאגסי ביסטרו בר.

 

על מה תמרחו את הריבה? נסו את אלה:

לחם בריאות

לחם חמוציות

פיתות ביתיות

  

מחפשים עוד מתכונים מתוקים טעימים? נסו את אלה:

עוגת שזיפים

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת שיש שחור לבן

עוגת גבינה וצימוקים בחושה

 

 
עוד כתבות במדור סודות המטבח - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.