מתכון לעוגת גלידה

 
מומלץ להוסיף אגוזי לוז קצוצים לקישוט
מומלץ להוסיף אגוזי לוז קצוצים לקישוט צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 16:53 17/08/2011

תחתית קראנצ'ית של בישקוטים וקורנפלקס, שכבות של גלידת וניל ואגוזי לוז וציפוי עשיר של שוקולד לבן. תעשו מקום במטבח לעוגה שתקצור אינספור מחמאות

 
 
 
 
 

מצרכים לבסיס:

50 גרם קורנפלקס

50 גרם שוקולד לבן

10 גרם חמאה

 

לגלידת אגוזי לוז:

1 מיכל שמנת מתוקה מוקצפת

50 גרם ממרח נוגט אגוזי לוז

50 גרם שוקולד לבן

 

לגלידת וניל:

2 מיכלים שמנת מתוקה

1 מקל וניל (או תמצית וניל)

150 גרם שוקולד לבן

1 כף אינסטנט וניל

 

לציפוי:

שוקולד לבן מומס

1 כף שמן זית

 

כלים:

תבנית סיליקון חצי כדור בקוטר 18 ס"מ

תבנית סיליקון חצי כדור בקוטר 12 ס"מ

 

אופן הכנת הבסיס:

  • ממיסים את השוקולד הלבן והחמאה. יוצקים על הקורנפלקס ומערבבים.
  • מניחים את התערובת בתבנית סיליקון חצי כדור בקוטר 18 ס"מ, מיישרים ומקפיאים.

 

גלידת אגוזי לוז:

  • ממיסים שוקולד לבן ומערבבים עם הנוגט.
  • מקפלים לשוקולד את הקצפת עד לקבלת גוון אחיד.
  • יוצקים לתבנית בקוטר 12 ס"מ ומקפיאים.

 

גלידת הווניל:

  • מרתיחים 1 מכל שמנת מתוקה עם מקל וניל, ויוצקים לקערה עם השוקולד הלבן. מערבבים לתערובת אחידה ומקררים שעתיים.
  • מקציפים את מכל השמנת השני עם אינסטנט וניל, ומקפלים לתערובת שהתקררה.

 

הרכבה:

  • יוצקים מחצית מתערובת גלידת הווניל לתבנית הגדולה של 18 ס"מ עד מחצית מגובהה.
  • מוציאים את גלידת האגוזים ומניחים על גלידת הווניל.
  • יוצקים מעל את המחצית השנייה של גלידת הווניל ומקפיאים.

 

ציפוי:

  • ממיסים את חומרי הציפוי ובעזרת "אקדח צבע ביתי" (להשיג בחנויות כלי בית) מרססים את העוגה/או מצפים כרגיל מעל רשת. (השמן נותן איזון בטעם וגמישות).

  

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

ארטיק קפה

קרם בוואריה

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.