מתכון למאפה פתיתים מוקרם

 
תבשיל פתיתים עשיר וטעים שיכול להפוך בן רגע למאפה
תבשיל פתיתים עשיר וטעים שיכול להפוך בן רגע למאפה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 08:13 21/08/2011

הם נולדו בישראל והפכו בין רגע לתוספת אהובה בקרב הילדים והמבוגרים. לקראת סיום החופש הגדול והחזרה ללימודים, חיהל'ה משדרגת את המנה הפופולרית ומוסיפה קוביות בטטה, תירס וגבינה צהובה שהופכת את הכל למאפה נהדר. 5 דקות וזה שלכם

 
 
 
 
 

אם תשאלו ילד מה הוא אחד המאכלים שהוא הכי אוהב לאכול, יש להניח שאחת התשובות שתככב תהיה פתיתים. הכנתם של הפתיתים קלה ומהירה וזאת משום שאלה עברו כבר אפייה מוקדמת במועד ייצורם - עובדה המקצרת משמעותית את זמן הבישול. בשוק קיימים כיום אינספור צורות של פתיתים כמו גם שילובים שונים של צבעים, אף שאני אישית אוהבת ומעדיפה את הפתיתים העגולים הקלאסיים והמסורתיים.

 

צורת ההכנה הקלאסית של הפתיתים הינה לפי הוראות היצרן הרשומות על האריזה, לרוב כל שנדרש הוא להוסיף מים רותחים לסיר ולבשל. במרוצת השנים למדתי לגוון ולשדרג את אופן הכנת הפתיתים ואני נוהגת להוסיף לפתיתים גזר מטוגן המעניק צבע וטעם נפלא לתבשיל, לעיתים אני מוסיפה לפתיתים ירקות שונים אחרים, תבלינים, עשבי תיבול, חתיכות חזה עוף שטוגנו מעט לפני וכדומה.

 

הפעם אכין מתכון בעל שני שלבים אף שאתם יכולים להסתפק בחלק הראשון בלבד. אם אתם רוצים להפוך את המנה לעשירה ולהקפיץ את טעמה המשיכו עם הוראות המתכון גם לשלב השני, לשלב האפייה. המנה נהדרת וטעימה להפליא ויתרונה הוא שילדים יכולים לחמם להם מנה ממנה במיקרו כשהטעם יהיה כאילו המאפה זה עתה יצא מהתנור.

 
ארוחת צהריים אולטימטיבית לילדים
ארוחת צהריים אולטימטיבית לילדים צילום: חיה אילונה דר

מצרכים:

500 גרם פתיתים אפויים

1 בצל

1 בטטה קטנה

1/4 כוס שמיר קצוץ

5 גזרים או חצי שקית גפרורי גזר

2 כוסות גרגירי תירס

250 גרם קופסת שמנת לבישול 10% שומן

150 גרם גבינת צ'דר מגוררת

מלח ופלפל

שמן זית לטיגון

 

לציפוי:

50 גרם פרמזן מגורר/אמנטל/טל העמק

 

אופן הכנה (שלב א'):

  • קוצצים את הבצל דק, מגוררים את הגזרים ואת הבטטה קולפים וחותכים לקוביות.
  • מטגנים את הבצל עד שקיפות, מוסיפים את הגזר את הבטטה את התירס ומערבבים במשך כ- 5 דקות.
  • מוסיפים את הפתיתים, שמיר, מלח ופלפל ויוצקים מים רותחים לתוך הסיר עד לגובה התבשיל.
  • מביאים את התבשיל לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ- 7 דקות.
  • עוטפים את הסיר במגבת במשך 15 דקות מעבירים לצלחת ומגישים.

 

 
תבשיל פתיתים שנהדר כתוספת לצד כל מנה בשרית
תבשיל פתיתים שנהדר כתוספת לצד כל מנה בשרית צילום : חיה אילונה דר
 

אופן הכנה (שלב ב'):

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מעבירים את תערובת הפתיתים לקערה ומוסיפים את השמנת וגבינת הצ'דר המגוררת.
  • מעבירים את התערובת לתבנית פיירס בינונית, מפזרים מעל את הגבינה ומכניסים לאפייה בתנור.
  • אופים במשך כ-35 דקות עד להזהבה.

 

הערה: מרקם מאפה הפתיתים שמתקבל מעט מתפורר. על מנת ליצור מאפה יציב יותר, בדמות פשטידה של ממש, יש להוסיף לתערובת וטרם האפייה כ- 3 ביצים.

 

לעוד מתכונים של חיהל'ה? כנסו לבלוג "יופי במטבח" >>

  

 
רק להכניס לתנור עם שכבה של גבינה מעל ולהתענג על הטעם
רק להכניס לתנור עם שכבה של גבינה מעל ולהתענג על הטעם צילום : חיה אילונה דר
 
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.