מתכון לעוגת גזר עם אגוזי לוז

 
שזורה בשברי אגוזי לוז שמוסיפים מרקם קראנצ'י
שזורה בשברי אגוזי לוז שמוסיפים מרקם קראנצ'י צילום: שירן כרמל
 
עודכן 08:05 18/08/2011

היא רכה ועסיסית בזכות הגזר, מתקתקה בגלל הדבש ושילוב אגוזי הלוז שבה הופך אותה לטעימה במיוחד

 
 
 
 
 

מצרכים:

50 גרם חלמון (חלמונים מ-2.5 ביצים)

30 גרם סוכר (2 כפות)

10 גרם דבש (1 כף שטוחה)

130 גרם חלבון (חלבונים מ-4.5 ביצים)

40 גרם סוכר (1/4 כוס)

60 גרם אגוזי לוז קלוים וטחונים (1/2 כוס)

60 גרם שקדים קלוים וטחונים (1/2 כוס)

20 גרם אגוזי לוז קלוים וקצוצים גס (2 כפות)

80 גרם גזר מגורד על פומפייה (1 גזר גדול)

50 גרם מחית גזר (1 גזר קטן)

40 גרם קמח (2 כפות)

4 גרם אבקת אפייה (1/2 כפית)

זסט מחצי לימון

קורט מלח

 

אופן הכנה:

  • מרתיחים מים ומחממים בהם את הגזר הקטן (מקולף וחתוך לחתיכות קטנות) עד שהוא מתרכך וניתן למעוך אותו למחית.
  • קולים בתנור בחום של 170 מעלות כ-12-10 דקות את האגוזים והשקדים. לאחר שהם מתקררים טוחנים את האגוזים והשקדים ו-2 כפות מאגוזי הלוז קוצצים גס.
  • במיקסר עם מטרפה מקציפים את החלמונים עם 30 גרם סוכר ודבש עד לקבלת קציפה יציבה ובהירה (7-9 דקות).
  • מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, המלח וזסט הלימון.
  • מקציפים את החלבון עם 40 גרם סוכר לקצף יציב ומקפלים לתוכו את מקצפת החלמונים.
  • מערבבים יחד גזר מגורד, מחית גזר, אגוזים ושקדים קלויים ומוסיפים בקיפול למסה של החלבון.
  • מקפלים את האבקות פנימה.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק בגודל 26 סנטימטר ושופכים לתוכה את המסה.
  • אופים בתנור בחום של 165 מעלות כ-35-40 דקות עד שהעוגה יבשה וקפיצית למגע.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת תפוחים ואוכמניות

4 קינוחים מושחתים

10 מתכוני השוקולד הפופולריים ביותר

עוגת שוקולד בחושה עם קוקוס

טראפלס שוקולד עם הפתעה בפנים

אצבעות שוקולד עם קורנפלקס בתחתית

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.