מתכון כפול לקציצות בשר

 
"דואט" בשר טחון - למי שלא החליט מה לבחור
"דואט" בשר טחון - למי שלא החליט מה לבחור צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 15:04 25/08/2011

קציצות עגל מטוגנות בסלסה של פלפלים קלויים וסנדוויץ' עם כדורי בשר טלה עם סלט משוויה. ניתן להגיש ביחד אך גם לחוד

 
 
 
 
 

קציצות עגל בסלסה של פלפלים קלויים

מצרכים ל-6 מנות

 

מצרכים לקציצות עגל:

600 גרם בשר עגל טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כף עגבניות מיובשות קצוצות

2 כפות צנוברים קלויים

2 בצלים ירוקים

1/2 כוס פטרוזיליה

4 כפות פירורי לחם

2 ביצים

1 תפוח אדמה מגורר דק

מלח

פלפל שחור גרוס

2 ביצים טרופות

פירורי לחם

 

לסלסת פלפלים קלויים:

5 פלפלים אדומים קלויים קלופים וקצוצים

1/2 פלפל חריף, נקי מגרעינים ומפרוסות

10 עגבניות שרי בכל מני צבעים

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית סוכר

10 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים

2 כפות חומץ

 

אופן הכנה:

  • קולים את הצנוברים ומטגנים את הבצל.
  • קוצצים את הבצל הירוק והכוסברה.
  • לקציצות: מערבבים בקערה את כל המרכיבים , מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • בידיים רטובות יוצרים כדורים, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה נוספת.
  • מערבבים בקערה את כל המרכיבים של הסלסה, ומשפרים בתיבול.
  • מחממים במחבת שמן גדולה, שמן לטיגון חצי עמוק (גובה 2 ס"מ).
  •  טובלים את הקציצות בביצים הטרופות, מגלגלים בפירורי הלחם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  • מגישים את הקציצות עם סלסה של פלפלים קלויים ולחם טרי.

 

 

סנדוויץ' משוויה וקציצות בשר

 מצרכים ל-5 סנדוויצ'ים

 

מצרכים לסלט משוויה:

6 עגבניות בשלות ומוצקות

6 שיני שום, כתושות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

1/3 כוס שמן זית

מלח

 

לכדורי בשר:

500 גרם בשר טלה או בקר טחון

1 בצל גדול, מגורר גס

1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר דק

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

1-2 ביצים

4 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל שחור גרוס

2 כפיות בהרט

שמן

עשר פרוסות לחם לבן אחיד

חצי כוס טחינה

 

 אופן הכנה:

  • צולים את העגבניות על אש גלויה או על גבי מחבת ישנה ללא שמן, עד שקליפתן משחירה.
  • מצננים, קולפים וחותכים לקוביות. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
  • מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי כדורי הבשר, לקבלת תערובת אחידה.
  • בידיים רטובות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל שזיף.
  • מחממים שמן לטיגון חצי עמוק (בגובה 2 ס"מ), ומטגנים את כדורי הבשר עד שישחימו.
  • שמים את הסלט וכדורי הבשר בין שתי פרוסות לחם, ומזלפים מעל מעט טחינה.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

קבב פרגית עם פיסטוק חלבי

לבבות ארטישוק ממולאים בבשר

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.