הנחתום מעיד על עיסתו • פרק 1

 
עודכן 07:10 22/08/2011

הכירו את יואב בר, השף והבעלים של מסעדת מאראבו וזה שישתף אתכם מדי שבוע בסיפורים המעניינים, המצחיקים, המרגשים ומעוררי התיאבון שקורים מאחורי הקלעים של עולם הקולינריה

 
 
 
 
 

שמי יואב בר, השף והבעלים של מסעדת "מאראבו". מידי שבוע אכתוב כאן ואספר לכם חוויות מאחורי הקלעים של חיי כשף - העבודה, האורחים במסעדה, התפריטים החדשים והמתכונים ובעיקר אירועים וסיפורים שעברו עלי באותו השבוע.

 

קצת על עצמי. נולדתי באופקים לאם עקרת בית ואבא בעל חנות לתיקון אופניים כבן למשפחה בת שש נפשות. גרנו בבית קטן ,מלא שמחה וריח אוכל, וכנראה כבר אז נשתלו בי זרעי האהבה לבישול. את ילדותי העברתי במשחקים, אימוני ג'ודו ורביצה במטבח של אימי בזמן שאני עוקב אחריה.

 

הייתי ילד בעל חלומות גדולים שרוצה להצליח בעולם וכזה שמאמין שהכל אפשרי. לאחר הצבא הגעתי לתל אביב וחבר שלמד בישול במלון "דן" שכנע אותי לבוא איתו "רק לראות". החבר ידע למה הוא מתעקש. הוא הכיר את אהבתי לציור, לפיסול ולאוכל, וידע שכשאראה את הצבעים ואריח את הניחוחות ליבי יִשָבֱה. ואכן כך היה.

 

התחלתי מלמטה במדור הכנת ירקות. קילפתי בצל במשך ארבעה חודשים, ותאמינו לי שלא היה סוג אחד של בצל שלא יצא לי לפגוש. היום, אני מודה על תהליך הלימוד הארוך בכל מדור כי למדתי את אומנות הבישול על יסודותיו, דבר שמקנה לי בסיס ידע רחב מאד.

 

 
ילד עם חלומות גדולים שרצה להצליח בעולם
ילד עם חלומות גדולים שרצה להצליח בעולם צילום : אנטולי מיכאלו
 

לאחר שסיימתי ללמוד ירדתי לים המלח, שם עבדתי מספר שנים במלונות ובמסעדות ולאחר מכן עברתי לעיר הדרומית - אילת. באותם ימים נפתח מלון חדש בשם "פלמירה" וחברה סיפרה שמחפשים שם עובדים. אני, שאוהב שינויי מקום ואתגרים חדשים, לא היססתי. במשך 10 שנים עבדתי במלון, עד שקודמתי לתפקיד שף המלון. במהלך עבודתי שם נסעתי ללימודים ב-"cia culinary institute of America"  וב-" Le Cordon Bleu" (בית ספר למלונאות) בלונדון.

 

את אשתי לעתיד טלי, שהיתה מנכ"לית המלון, פגשתי בנסיבות מעצבנות ביותר. טלי, שחשבה שיש ללמד אותי שיעור בהתייעלות, החליטה לא להזמין לי גזר מיוחד שביקשתי. אז החלטתי להעביר לה שיעור בבישול ל-600 איש והודעתי לה שאם היא רוצה לבשל במקומי היא מוזמנת. המריבה הזאת שינתה את חיינו. היא המשיכה לא להזמין את הגזר, אני המשכתי לבשל ויצא סיפור אהבה גדול שהוליד שלושה ילדים מקסימים ועבודה משותפת. טלי ממשיכה לנהל אותי ואת המסעדה עד היום, ואני מבטיח לכם הרבה סיפורים מצחיקים מחיי זוג שעובד וחי אחד את השני 24 שעות ביממה.

 

 
עם האשה והבן הבכור
עם האשה והבן הבכור צילום : אנטולי מיכאלו
 

לפני כארבע שנים חזרנו לתל-אביב ונרשמתי ללימודי מאסטר שף מטעם האוניברסיטה העברית בפקולטה לחקלאות ברחובות. לא מאסטר שף בערוץ 2 אלא לימודים אוניברסיטאיים לכל דבר הכוללים לימודי ניהול, טכנולוגיית מזון, שיווק ותזונה. נושאים שאינם בדרך כלל נחלתם של השפים בארץ. עם הכלים האלה והניסיון שצברתי במהלך השנים, התפניתי להגשים את חלומי לפתוח מסעדה - והרי לכם "מאראבו".

 
 

מאראבו הוא רופא אליל, מכשף בשבטים אפריקאים. גיסי יגאל חתום על השם כי בכל פעם שהיה מגיע אלינו הביתה רעב, היה פותח את המקרר ושואל "מה אוכלים?" בתגובה הייתי מוציא את מה שיש ומייצר ארוחה שבסיומה יגאל היה נאנח ואומר "אתה ממש מאראבו, השף המכשף". כשפתחתי את המסעדה לא היה ספק שכך היא תקרא.

 

"מאראבו" היא מסעדת שף עם ניחוחות ים תיכוניים ומטבח ישראלי בו משולבים חומרי גלם שגדלתי עליהם בשילוב עם חומרי גלם מאגן הים התיכון.

 
מאופקים אל במת קרב סכינים
מאופקים אל במת קרב סכינים צילום: אנטולי מיכאלו

בשנת 2009 זכתה המסעדה באליפות המסעדות - קרב הסכינים 3, שבה ניצחתי את השף סטפן. לנצח בתחרות כזאת, כנגד כל הסיכויים, היה בשבילי רגע מאד מרגש. אני יואב בר, הילד מאופקים שהצליח בגדול.

 

היום אני מנסה להעביר את זה לטבחים מתחילים, שהחיים לא חייכו אליהם, שאין דבר העומד בפני הרצון, עבודה קשה ללא רחמים עצמיים הם הדרך להצלחה.

 

ברגעים אלו אני מתכונן לנסיעה לדרום, לאירוע של דיאט קוקה קולה במצפה רמון, אשר אליו הוזמנתי ובו אציג מנה שלי מהתפריט. חוויות מהאירוע ותמונות בשבוע הבא.

 

לסיום, בבמה זו אביא את עצמי ואשמח אם תהיו שותפים למסע. יהיו סיפורים, מתכונים, חוויות מנסיעות, מסעדות שאבקר בהם, חגים ואירועים, תפריטים והרבה תמונות. ובשביל סיפתח נעים, אני מצרף לכם גם מתכון מרענן וקל להכנה בקיץ.

 

מקווה שתהנו

יואב בר

 

 

דג ים פרוס ברוטב לימון, עגבניות שרי, בצל ירוק, פלפל ירוק חריף וכוסברה

מצרכים ל-4 סועדים

 

מצרכים:

400 גרם פילה דג ים (מוסר, טונה, לוקוס), פרוס דק, ללא עצמות

מיץ מ-2 לימונים

1 כף שמן זית

1 חציל שרוף וחתוך לקוביות

10 עגבניות שרי מנומרות

10 עגבניות שרי תמר

10 עגבניות שרי צהובות

2 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות

צרור כוסברה חתוך דק

מלח

פלפל

1 פלפל ירוק חריף שלם

 

אופן הכנה:

  • מניחים בצלחת שטוחה את הדג ויוצקים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
  • את החציל שורפים מעל הגז או בתנור עד שמוכן. מורידים את הקליפה וחותכים קוביות.
  • בכלי נפרד שמים את העגבניות, החציל, הבצל הירוק והכוסברה, ומתבלים במעט מלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון.
  • מסדרים את התערובת במרכז הצלחת מעל הדגים, ואת הפלפל הירוק החריף מניחים מעל.

 

 
מרעננים את הקיץ
מרעננים את הקיץ צילום : אנטולי מיכאלו
 
 
עוד כתבות במדור השף המכשף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.