מתכון לתבשיל בשר וירקות שורש

 
הקמח מסמיך את התבשיל
הקמח מסמיך את התבשיל צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 17:45 22/08/2011

תבשיל בשר עגל עם ירקות שורש, יין אדום, סילאן וגרידת לימון ותפוז. הבישול האיטי עושה פלאים לטעם ויהפוך אתכם למלכי המטבח

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג שוק עגל פרוס לפרוסות בעובי של 3 ס"מ

שמן זית

2 גזרים פרוסים

10 בצלי שאלוט קלופים

10 שיני שום קלופות

2 מקלות סלרי פרוסים

גרידת לימון

גרידת תפוז

בצל סגול

5 כפות סילאן

1/2 בקבוק יין אדום

1 כף תימין

1 כף פפריקה מתוקה

קמח לקימוח

פטרוזיליה

מלח

פלפל

 

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר רחב שמן זית.
  • מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים בסיר עד להשחמה משני הצדדים.
  • מוציאים את נתחי הבשר מהסיר ומוסיפים לסיר את כל הירקות לטיגון של 3 דקות.
  • מוסיפים את היין לסיר, תוך כדי ערבוב עם כף עץ. מחזירים את הבשר ומוסיפים את שאר החומרים כולל הסילאן.
  • מכסים את התבשיל במים, ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות שעות עד שהבשר מתרכך.
  • להגשה, מגרדים מעל גרידת תפוז וגרידת לימון ומפזרים בצל סגול קצוץ ופטרוזיליה קצוצה.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סלט חצילים מטוגנים

סלט שומר ואבוקדו

 

 
עוד כתבות במדור מיני שף - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.