סלטי קיץ קלילים לחודש הרמדאן

 
בריא, מרענן ובעיקר מאוד טעים
בריא, מרענן ובעיקר מאוד טעים צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 16:02 22/08/2011

בזמן שרובנו ישנים בלילה ולא חושבים על אוכל, ישנם מי שנמצאים בעיצומו של חודש הרמדאן שבו צמים ביום ואוכלים כשהשמש שוקעת. אז במקום לשבור את הצום עם מאכלים כבדים, בחרנו 3 סלטים שמתאימים לעונה החמה וישמחו כל בטן רעבה

 
 
 
 
 

חודש הרמדאן הוא החודש החשוב ביותר למוסלמים, והוא חודש של התבוננות פנימית וכפרה על עוונות. בימים אלה, בעיצומו של חודש הרמדאן, בכל לילה נערכות ארוחות של שבירת הצום היומי. סעודות אלה (הנקראות איפטאר) מאופיינות בשילוב של מאכלים חגיגיים ומסורתיים, לצידם של מתוקים אותנטיים.

 

בימי הקיץ החמים, תמיד טוב שיש אפשרויות קלילות יותר, ולכן אספנו עבורכם מספר סלטי קיץ קלילים, שיעזרו להתחיל את הסעודה הגדולה, וגם יתאימו לכל מאורע חגיגי אחר.

 

סלט טאבולה

המון עשבי תיבול ארומטיים, בורגול שמכינים ב-5 דקות וטעם נהדר שלא יכביד על הבטן.

 

מצרכים ל-4 מנות:

5 צרורות פטרוזיליה
4 גבעולי נענע
2 גבעולי בצל ירוק
2 עגבניות קצוצות דק, מסוננות
3 כפות בורגול

3 כפות מים

3 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
5-6 כפות מיץ לימון

 

אופן הכנה:

  • משרים את הבורגול ב-3 כפות מים כ-20 דקות.
  • קוצצים את הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק דק-דק.
  • מוסיפים עגבניות, בורגול, שמן זית, מיץ לימון ומלח. אם הסלט יוצא קצת יבש אפשר להוסיף מעט מים.
  • מומלץ להגיש מיד. אפשר לשמור במקרר מקסימום יום אחד.
 
האריסה והשום מוסיפים פיקנטיות נהדרת
האריסה והשום מוסיפים פיקנטיות נהדרת צילום : אנטולי מיכאלו
 

סלט חצילונים מוחמצים פיקנטי

נהדר להגיש בתור תוספת או לשדרג איתם סנדביץ' מנומנם.

 

מצרכים ל-5 מנות:
קילו חצילונים קטנים סגולים
3-4 ליטר מים
3 כפות מלח לימון

3 שיני שום פרוסות
2 לימונים פרוסים לפלחים דקים
כוס אריסה
כוס מים
חצי כוס שמן
2 כפות מלח לימון
כפית מלח

 

אופן הכנה:

  • בסיר גדול מבשלים את החצילונים עם המים והמלח לימון. חשוב לכסות את הסיר במכסה קטן יחסית, על מנת שהחצילונים יהיו שקועים במים ולא יצופו.
  • מבשלים את החצילונים עד לרתיחה ראשונה. לאחר מכן מכבים את האש, ומשאירים כך לחמש דקות.
  • מסננים את החצילונים, מצננים כמה דקות, וחותכים לחצי (אם החצילונים קטנים מאוד - אין צורך לחתוך בכלל).
  • מניחים את החצילונים בתוך קערה ומוסיפים שום ולימונים פרוסים ומערבבים.
  • מערבבים יחד אריסה, מים, שמן, מלח לימון ומלח, ומוסיפים לחצילונים.
  • מערבבים היטב עד שהכל אחיד, מניחים כ-5-10 דקות ומגישים.

 

 
שילוב נהדר בין מתיקות הסברס למליחות של גבינת הלבנה
שילוב נהדר בין מתיקות הסברס למליחות של גבינת הלבנה צילום : אנטולי מיכאלו
 
 

סלט סברס ולבנה

כדורי הלבנה מוסיפים קטיפתיות ומליחות לטעם הסברס והשקדים מהווים ניגוד קראנצ'י לכל הסלט העסיסי.

 

מצרכים למנה אחת:

2 סברסים קלופים וחתוכים לפרוסות (4-5 פרוסות מכל פרי)
2 כדורי לבנה עזים
1 כף עלי נענע קצוצה לגפרורים
1 כף שקדים פרוסים
1 כפית רכז רימונים

 

אופן הכנה:

  • מסדרים את פרוסות הסברס על צלחת עמוקה.
  • מניחים מעל את כדורי הלבנה.
  • מפזרים נענע ושקדים פרוסים, מקשטים בגבעול נענע ומזלפים מעל את רכז הרימונים.

 

המתכון באדיבות שף עומר עילואן, מסעדת חג' כחיל

 

מחפשים עוד מתכוני סלטים? נסו את אלה:

3 סלטי כרוב מעולים

סלט כרוב וגזר אסייתי

בורגול עם עדשים ופטריות

מתכון מנצח לסלט ירקות

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים לסלט
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.