מתכון לטארט קרם שקדים ואגסים

 
מעטרים את הטארט באבקת סוכר ושקדים פרוסים קלויים
מעטרים את הטארט באבקת סוכר ושקדים פרוסים קלויים צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 21:04 24/08/2011

טארט בצק חמאה פריך במילוי קרם שקדים ומניפת אגסים מבושלים ביין

 
 
 
 
 

מצרכים לבצק הפריך:

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה XL

420 גרם קמח

5 גרם אבקת אפייה

 

לקרם השקדים:

100 גרם חמאה

100 גרם סוכר

2 ביצים L

1 כוס אבקת שקדים

1 כף קמח

 

לאגסים:

4 אגסים בינוניים

1 ליטר מים

1 ו-1/2 כוסות סוכר

1 מקל וניל

1 כוס יין לבן

 

לקישוט:

אבקת סוכר

שקדים קלויים פרוסים

 

אופן הכנת הבצק הפריך:

  • מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר, עד אחידות.
  • מוסיפים ביצה ורבע מכמות הקמח ומערבבים חצי דקה.
  • מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים לזמן קצר.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר (בזמן הזה מכינים את קרם השקדים).

 

קרם שקדים:

  • מערבבים במהירות גבוהה את החמאה והסוכר עד שהתערובת בהירה.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף את אבקת השקדים והקמח.
  • מכניסים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  • אגסים: מבשלים את האגסים עם כל יתר החומרים עד רתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

 

הרכבה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • מרדדים את הבצק הפריך לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים אותו לתבנית בקוטר 26 ס"מ.
  • ממלאים בקרם השקדים.
  • חוצים את האגסים ומסדרים על קרם השקדים במרווחים זהים בצורת פרח.
  • אופים ב-170 מעלות כ-35 דקות.
  • מעטרים באבקת סוכר ובשקדים קלויים פרוסים.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

טארט בריטן פירות יער

טארט אישי עם פירות טריים

 

 
עוד כתבות במדור מאפים ומתוקים - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.