לֶקים אחרונים מהקיץ • חדשות האוכל

 
תרבות הבילוי הבווארית מגיעה לישראל. הביר גארדן
תרבות הבילוי הבווארית מגיעה לישראל. הביר גארדן צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 21:28 24/08/2011

נקניקיה ובירה אצל "מל ומישל" • אייסברג מחלקת גלידה חינם לתלמידים • בר גארדן גם בישראל • תחרות בשלנים צעירים • השבוע בעולם הקולינרי

 
 
 
 
 

אטוטו נגמר החופש הגדול. שמחת החיים חוזרת למבוגרים אך ישנם נסיונות לרצות גם את הילדים - גלידות חינם ב"אייסברג", תחרות לחובבי הבישול הצעירים ומסעדה משפחתית חדשה ברמת השרון. למי שמעוניין בקצת בילוי של מבוגרים מוזמן לטעום מהנקניקיות הביתיות עם בירה ב"מל ומישל" או לבקר ב"ביר גארדן" שמגיע ליומיים בלבד. כל הפרטים:

 

שפים קטנטנים

לקראת החזרה ללימודים וחגיגות ארבע שנים לקיום סדנאות הבישול בקניון, יקיים קניון אדומים תחרות "השף הצעיר", במסגרתה יתחרו ילדים על תואר השף הצעיר של הקניון. את התחרות ינהלו מדריכי סדנת הבישול המתקיימות בקניון מדי שבוע.

 

המשתתפים יקבלו את אותו המתכון ואותם המצרכים להכנה, ויבחנו על ידי צוות המדריכים על סמך פרמטרים של זריזות, אסתטיות, טעם ועוד. מכל סבב יבחרו המשתתפים שיעלו לחצי גמר. שם, יקבלו הילדים מתכון חדש וממנו יעלו לגמר שגם בו ידרשו להתמודד עם מתכון נוסף.

 

התחרות תתקיים במסגרת הפנינג סדנאות בישול במהלכו יבחנו הילדים בשלושה סבבים. כל משתתפי חצי הגמר יקבלו פרס וכמובן גם שלושת הזוכים בתואר השף הצעיר.

 

איפה: קניון אדומים, דרך קדם 5, מעלה אדומים.

מתי: ההרשמה לתחרות תתבצע ללא תשלום ביום התחרות, יום א' 28.8, בין השעות 10:00-12:00.

סבב ראשון: גילאים 6-10 בין השעות 11:00-12:15.

סבב שני: גילאים 6-10 בין השעות 12:30-13:35.

סבב שלישי: גילאים 10-14 בין השעות 14:00-15:15.

חצי גמר : בין השעות 16:00-17:00.

הגמר הגדול בו יכריזו על המנצחים: בין השעות  17:00-18:00.

 

 
בשלנים מעולים מגיל צעיר
בשלנים מעולים מגיל צעיר צילום : יח"צ קניון אדומים
 

סוגרים את הקיץ ב"מל ומישל"

במסעדה האיטלקית "מל ומישל", של צמד השפים ניר ויימן ויוגב ירוס, מציינים את סוף הקיץ עם עם בקבוק בירה צוננת ומנת נקניקיות. אם חשבתם שמנה כזו תוכלו להכין בעצמכם מהמקפיא שביתכם, טעיתם ובגדול. מדובר במנה של נקניקיות קנקוורסט (בייצור עצמי) - נקניקיות עגל ביתיות, המוגשות עם מחית אפונה ותוספת לבחירה, בירה פרוני האיטלקית או הרדינגר הגרמנית וגם קינוח לבחירה מתוך התפריט. המחיר לסועד: 118 ש"ח.

 

איפה: בן יהודה 155, תל אביב. 03-5293232
מתי: הארוחה המיוחדת תוגש עד ראש השנה (28.9), בכל שעות הפעילות של המסעדה.

 

 
שילוב מנצח של נקנקיות עגל ביתיות ובירה איכותית
שילוב מנצח של נקנקיות עגל ביתיות ובירה איכותית צילום : אנטולי מיכאלו
 

בחזרה לאדם חווה

לאחר תקופת הרצה נפתחה מסעדת "אדם וחוה", בבעלותם של אמיר לוי, דביר אוחיון ויוני סחיש. המסעדה הכפרית ממוקמת בלב חוות סוסים, לצד פינת חי ופינת משחקים, ומוקפת שדות ירוקים ומרחבים פתוחים המתאימים לבילוי של כל המשפחה. בין מנות התפריט תוכלו למצוא ארוחות בוקר, כריכים, סלטים ועיקריות כמו נקניקיות מרגז (42 ש"ח), פרגיות על מצע של אורז ועשבי תיבול (52 ש"ח), סטייק אנטריקוט 330 גרם (82 ש"ח) וקבבוני טלה על מצע של אורז ועשבי תיבול (52 ש"ח). בנוסף, אחת לשבועיים, בימי שישי בין השעות 17:00-19:30, מתקיימת במסעדה קבלת שבת בסגנון ארץ-ישראלי עם הזמר גבי ברלין.

 

איפה: דרך הטייסים 8 רמת השרון 052-5638883

 

 
מסעדה כפרית בלב חוות סוסים
מסעדה כפרית בלב חוות סוסים צילום : עדי שביט
 
 

פעם שלישית גלידה

ביום הראשון ללימודים תלמידים שיתחילו ללמוד בכיתות א' ועד י"ב, יזכו לקבל גלידת ילדים בגלידריית "אייסברג", בוופל או בכוס - בחינם! זו השנה השלישית בה מחלקים באייסברג גלידה חינם, ומסתבר שזה ממש ממתיק את היום, שלחלק מהילדים נראה כמבאס. כפיר כהן, השף קונדיטור הראשי של הרשת, הוסיף השנה טעמים חדשים ביניהם: סורבה אסקימו לימון, סורבה נקטרינה, סורבה ליצ'י סיני, סורבה שזיף סאנטה רוזה, סורבה סברס ושמן זית, שרבט אבטיח על הסכין וסורבה אננס. עכשיו נותר רק למלא את גלויות המבצע, המפוזרות ברחבי העיר ובסניפים, ולהגיע לאכול גלידה אחרי הלימודים.

 

איפה: בסניפי גלידריית "אייסברג".

מתי: יום חמישי, 1 לספטמבר 2001, בין השעות 12:00-20:00.

 

 
לכו ללמוד! ואז תבואו לאכול גלידה
לכו ללמוד! ואז תבואו לאכול גלידה צילום : KOKO
 

גינת הבירה הבווארית מגיעה לתל אביב

ה"ביר גארדן", תרבות הבילוי הבווארית שהחלה במאה ה-19, מגיעה למתחם התחנה בתל אביב. הביר גארדן של מבשלת פאולנר, יכלול שני לילות של בירה, אוכל ומוזיקה חיה. באירוע תוכלו להנות ממטעמים שונים כמו נקניקיות ענק באורך 30 ס"מ בלחמניות טריות וכרוב מבושל, לצד בירה צוננת היישר מברזי הבירה שיוצבו במקום, ובהם: פאולנר חיטה בהירה, פאולנר סלבטור ופאולנר אוקטובר פסט. את החוויה הבאוורית ישלים מראה אותנטי של ביר גארדן שיעוצב כגינת בירה קסומה עם מזרקת מים מרכזית, סביבה שולחנות וספסלי עץ לישיבה משותפת של שתיית בירה בכוסות ענק מיוחדות, חביות משותפות ומלצריות בתלבושת המסורתית.

 

איפה: מתחם התחנה, תל אביב.

מתי: 31 באוגוסט וב-1 בספטמבר, החל מהשעה 19:00.

מחיר: הכניסה חינם. 

 

 
2 לילות של בירה, אוכל ומוזיקה חיה
2 לילות של בירה, אוכל ומוזיקה חיה צילום : אמיר יעקב
 

 מה עוד קורה השבוע

  • השפית טל יעקב ושותפתה שני גפן, בעלות הקייטרינג "טל ושני - פתרונות אירוח", משיקות בימים אלה בית קפה חדש בשם "טל ושני" בארלוזרוב 23 בתל אביב, המבוסס על מטבחה האישי של טל יעקב, שעושה חיבור יצירתי בין מטבח ישראלי, ים תיכוני ואיטלקי. בין המנות שבתפריט תוכלו למצוא מבחר ארוחות בוקר, סלטים וכריכים.
  • "אוליה" פותחת את בר השמן הראשון בישראל במקום הכי תוסס, צבעוני וריחני בעיר - שוק הכרמל. בבר ניתן לטעום משמני הזית הזניים של אוליה, כולם מתוצרת מקומית, לנשנש זיתים, ולהתנסות במגוון מוצריה מסדרת החרדלים, קציפות הליים, מרקחות ותערובות עשבי התיבול, המבוססים על שמניה.
  • לאור ההצלחה, רשת "אל גאוצ'ו" ממשיכה עם סדנאות הבשר אשר מעוברות על ידי הקרניבור המומחה ניקי גרנר, גם בחודש ספטמבר. הסדנה כוללת הכנת בשר ובעיקר אכילתו. לתאריכים והזמנת מקום: 1-800-422-000 או במייל.
  • גלידריית הבוטיק, "בית הגלידה", מציגה קולקציה של גלידות בטעמי ילדות במיוחד לכבוד החזרה לבית הספר. בין התאריכים ה-25 באוגוסט ועד ל-15 בספטמבר, יוצעו הטעמים ביניהם עוגת שוקולד של יום הולדת, דניאלה, גומי גאם, שוקו-בננה, שוקו-וניל, סוכריות קופצות, שוקובו, קולה, סוכריות סוס, מסטיק בזוקה ומלון.

 

על זה כבר שמעתם?

מסע בעקבות בתי הקפה של ברלין 

מיכל אנסקי שופטת במאסטר שף האמריקאי

אתם בחרתם את מתכוני השוקולד הכי טובים

קונספט עכשווי: בתי קפה - ספריה

 
עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.