מתכון לשכבות תפוחי אדמה עם בשר וחצילים

 
מתחת לרוטב המעולה מסתתרות פרוסות של תפוחי אדמה, בשר וחצילים
מתחת לרוטב המעולה מסתתרות פרוסות של תפוחי אדמה, בשר וחצילים צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:55 25/08/2011

לזניה, מוסקה ופשטידת רועים במנה אחת שמתפקדת כארוחה שלמה - פרוסות של תפוחי אדמה עם בשר טחון מנוקד בצנוברים, חציל קלוי ורוטב עגבניות עשיר בטעמים וניחוחות

 
 
 
 
 

תפוחי אדמה, חצילים ובשר. לא, זו לא התחלה של בדיחה אלא אחד השילובים הנהדרים בבישול ואפייה. מדובר במאפה שמתאים לימי הקיץ החמים וגם לחורף החם ובעיקר מאוד מתאים לארוחת שישי או שבת.

 

רבים מכנים את המאפה הזה מנחם, על שום מרכיביו ואופן הכנתו. את המתכון רקחתי בראש כפי שאני עושה במרבית ממתכוניי. נעמדתי במטבח ובחרתי מצרכים, נטלתי את חציל הבלאדי הגדול, הוצאתי מסלסילת הירקות תפוחי אדמה ומהמקפיא הוצאתי את הבשר הטחון שתמיד מצוי שם. המנה שנוצרה מזכירה מספר מאכלים ויש כאן הכלאה טעימה של לזניה, מוסקה, פשטידת רועים ועוד, כאשר תקראו ותראו את התמונות תבינו למה כוונתי.

 
מכסים את המאפה ברוטב עגבניות
מכסים את המאפה ברוטב עגבניות צילום: חיה אילונה דר

שכבות תפוחי אדמה עם בשר וחצילים

תבנית פיירקס מרובעת

 

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

חציל גדול

4 תפוחי אדמה

4 שיני שום כתושות

50 גרם צנוברים קלוים

בצל קצוץ

2 ביצים

מלח ופלפל

תבלין ראס אל חנות

קופסת רסק עגבניות (100 גרם)

שן שום קצוצה

1/4 כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה

שמן זית לטיגון

 

אופן הכנה:

  • קולים את החציל, קולפים, מוסיפים מלח ופלפל ומועכים את תוכן החציל.
  • קולפים את תפוחי האדמה, מבשלים במים רותחים 10 דקות, מצננים מעט ופורסים לפרוסות.
  • מטגנים במחבת גדולה את הבצל והשום במעט שמן, מוציאים ככף ומערבבים עם החציל.
  • מוסיפים למחבת את הבשר הטחון והתבלינים ומערבבים מעט, מכבים את הלהבה. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים.
  • במחבת קטנה מחממים שמן ומוסיפים את השום ורסק העגבניות, מלח ופלפל, יוצקים כוס מים, מרתיחים ומכבים את הלהבה.
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  • הרכבת המנה: משמנים את התבנית, מסדרים את תפוחי האדמה, מעל את הבשר ומעליו מפזרים את הצנוברים.
  • מעל מוסיפים את החציל ומהדקים יפה. יוצקים מעל את רוטב העגבניות, מפזרים את עשבי התיבול.
  • עוטפים בנייר כסף ואופים 30 דקות, מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עוד 20 דקות.
 
כל הדרך אל ארוחת הצהריים המושלמת
כל הדרך אל ארוחת הצהריים המושלמת צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.