מתכון לעוגה בחושה עם בירה וקינמון

 
צבע משגע שמגיע מהקקאו, הבירה והקינמון
צבע משגע שמגיע מהקקאו, הבירה והקינמון צילום: שירן כרמל
 
עודכן 07:42 25/08/2011

אחרי שתרמה מטעמה לתבשילי הבשר, הבירה מגיעה גם לעוגות ומוסיפה צבע משגע וטעם נהדר. תוסיפו לזה ניחוח קינמון ואגוזי מלך קצוצים והרי לכם עוגה נהדרת לצד הקפה

 
 
 
 
 

מצרכים:

125 גרם קמח (חצי כוס ועוד 2 כפות)

35 גרם קקאו (2 כפות)

7 גרם אבקת אפיה (כפית שטוחה)

4 גרם סודה לשתיה (חצי כפית)

4 גרם אבקת קינמון (חצי כפית)

150 גרם חמאה רכה

חצי בקבוק בירה כהה (מרפיס או גינס בלי הקצף)

75 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (חצי כוס)

75 גרם ביצים (1.5 ביצים)

כפית תמצית וניל

200 גרם סוכר חום בהיר (1 כוס)

 

אופן ההכנה:

  • מקציפים את החמאה והסוכר החום במיקסר עם וו גיטרה.
  • מערבבים את הביצים ותמצית הווניל ומוסיפים בהדרגה לחמאה המוקצפת.
  • מערבבים יחד את הקמח, הקקאו והאבקות יחד.
  • מפסיקים את פעולת המיקסר ומקפלים את האבקות והבירה לסירוגין לתוך תערובת החמאה ובסוף מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק באורך 26 סנטימטר ויוצקים את המסה לתבנית.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות למשך 30-35 דקות עד שהעוגה קפיצית למגע ויבשה.

 

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

עוגת לימון עם זיגוג חמצמץ

עוגת תפוחים ואוכמניות

4 קינוחים מושחתים

10 מתכוני השוקולד הפופולריים ביותר

עוגת שוקולד בחושה עם קוקוס

טראפלס שוקולד עם הפתעה בפנים

אצבעות שוקולד עם קורנפלקס בתחתית

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.