אוכלים לפי הספר: קיץ שמח במטבח

 
עוגה אחת לפי הספר השנייה עם שדרוג של נוטלה ושוקולד לבן
עוגה אחת לפי הספר השנייה עם שדרוג של נוטלה ושוקולד לבן צילום: רחלי קרוט
 
עודכן 07:46 30/08/2011

לא קל להעסיק את הילדים בשעות אחר הצהריים, בטח כשמדובר בחודשי הקיץ כשהחום והחופש נפגשים ביחד. בדיוק בשביל זה הוציאה איילת הירשמן (אמא בעצמה) את הספר "קיץ שמח במטבח" שיאפשר לכם לבלות עם הילדים לצד הסירים והקערות ולאגור רגעים שישארו איתכם כל החיים. וגם: ניסינו את המתכון לעוגת שוקולד שיש וחזרנו כדי לספר לכם איך יצא

 
 
 
 
 

היא מתחזקת קבוצת פייסבוק צבעונית ומגרה, אתר משלה שכולל המון מתכונים נהדרים ובמשך עשר השנים האחרונות שימשה כעורכת הראשית של מגזיני האוכל "שף" ומדור האוכל מבית "לאשה". לצד כל הרזומה העשיר הזה, איילת הירשמן היא גם אמא ל-3 ילדים שגדלים לצד הסירים והקערות.

 

מתוך החיים העמוסים שכוללים קריירה וגידול ילדים נולד הספר "קיץ שמח במטבח". "בספר יש מתכונים שכיף להעביר איתם בוקר במטבח, להכין ביחד את ארוחת הצהרים, או כאלה שמתאימים לאחר צהרים שבו מזמינים חברים להצטרף לסדנת האפייה הביתית שפתחתם. בקיצור: הרעיון כאן הוא ביחד, זה לא ספר בישול לילדים שמבשלים לבד, אלא לחוויה משפחתית משותפת במטבח" כותבת הירשמן.

 

ואכן, הספר החדש כולל מתכונים שעברו אינטרפטציה לעולם הילדים. כך למשל הפנקייקס המתוק הפך למלוח ונחתך לכוכבים כדי לגרום לילד להתענג על ארוחת הבוקר ושוקי העוף צופו ברוטב מתקתק ודביק שהופך את הכל לחגיגה טעימה ומלכלכת.

 

בנוסף לאופן ההגשה נעשה ניסיון להכניס ירקות למתכונים. כדי לבדוק אם זה באמת עובד ניסיתי את המתכון לנודלס (שכולל ברוקולי, אדממה, שום ופלפל אדום) על 2 בני דודים קטנים שלא הסכימו לעלות על המזלג שלהם את האדום הארוך והפרחים הירוקים. כך שנדמה שלמרות הרעיון המוצלח, הביצוע מעט לוקה בחסר, בעיקר עבור ילדים יותר בעייתיים באוכל (ויש כאלה לא מעט).

 

בכלל, נדמה כי חלק מן המתכונים שהגיעו מעולם המבוגרים לא עברו מספיק שינוי כדי שגם ילדים ירצו לאכול אותם. הם אולי ישמחו להכין, אבל לא בהכרח לאכול. כך למשל המבורגר טונה או מרק שכולל בצל ירוק ונבטים. לעומת זאת, דווקא בגזרת המתוקים נרשמה התלהבות בעיקר מ"עוגת שוקולד רכה ליומולדת" שנאפתה כבר 3 פעמים מאז הגיע הספר ומעוגת השיש (מתכון בהמשך) שהייתה רכה ויפייפיה.

 

ואם בנושא המתוקים עסקינן, מאזן הכוחות בספר אכן נוטה לכיוון המתוק כש-15 מתכוני קינוחים גרים לצד 10 מלוחים. ובהקשר הזה כדאי לציין שמדובר בספר קטן יחסית (קטגוריה מיוחדת לארוחות בוקר שכוללת רק 2 מתכונים?) בהשוואה לספרי הבישול שיוצאים לחנויות, ולמרות זאת מחירו (98 ש"ח) כמעט זהה לספרי בישול גדולים יותר.

 
לאפות ולבשל עם הילדים. קיץ שמח במטבח
לאפות ולבשל עם הילדים. קיץ שמח במטבח צילום: יוסי סליס

קיץ שמח במטבח

מאת: איילת הירשמן

מספר עמודים: 79

מספר מתכונים: 25

מחיר: 98 ש"ח

מיועד ל: הורים שמחפשים תעסוקה טעימה עם הילדים או מתכונים קלים שילדים יאהבו לאכול.

דרגת קושי: קל

היכן ניתן להשיג: חנויות הספרים

הוצאה: ידיעות אחרונות

מה הכנו: עוגת שיש וניל-שוקולד

 

עוגת שיש וניל-שוקולד

מתוך הספר: פשוטה ומעולה, עם טעם של פעם ודוגמת שיש חום-לבן.

 

מילה שלנו:

השימוש בקקאו במקום בשוקולד מומס הופך את ההכנה למהירה יותר ונותן לעוגה טעם עדין ונוסטלגי. בספר אמנם נכתב להשתמש בתבנית בבקה או תבנית 24 ס"מ אך בפועל השתמשתי ב-2 תבניות אינגליש קייק שעשו יופי של עבודה.

 

ותוספת אחרונה: קצת לפני הכנסת העוגות לתנור גיליתי במקרר שוקולד צ'יפס לבן והחלטתי לשדרג איתו תבנית אחת ולהוסיף באמצע שוקולד נוטלה. אני מקדימה ואומרת שהגרסה של הספר מעולה בהחלט גם בלי התוספות, אבל אם יש לכם שוקולד צ'יפס או ממרח נוטלה בבית אני ממליצה בחום על השילוב. כל מה שצריך זה למלא את התבנית בתערובת הלבנה (וניל) לפזר מעל מה שאוהבים (שוקולד צ'יפס, ממרח נוטלה, אגוזים, פקאנים) ולכסות בתערובת השוקולד.

 

מקצה שיפורים

  • אין.

 

בטעם טוב

  • הכמויות במתכון ניתנו גם בכוסות (בנוסף לגרמים), דבר המקל מאוד על העבודה במטבח, בעיקר כשאופים עם ילדים.
  • אופן ההכנה ברור ומופשט והטיפ שניתן בצד (לא לערבב יותר מדי בין 2 העיסות) אכן חשוב ועוזר.
  • אייקון השעון שמראה תוך כמה זמן העוגה מוכנה הוא אכן דבר מועיל, למרות שלטעמי האישי היה חשוב לכתוב דווקא את זמן ההכנה (בסביבות 15-20 דקות) שהרי בזמן האפייה אין צורך להשאר במטבח.
  • ובסופו של דבר, יותר חשוב מהכל, העוגה פשוט טעימה ונזללת במהירות.

 

 
 
ככה זה נראה בספר. עוגת שיש בתבנית בבקה
ככה זה נראה בספר. עוגת שיש בתבנית בבקה צילום: יוסי סליס

עוגת שיש וניל-שוקולד

תבנית בקוטר 24 ס"מ או תבנית בבקה (עם שוליים מסולסלים) בקוטר 20 ס"מ • כמה זמן? שעה וחצי.

 

מצרכים: 

220 גרם חמאה רכה (מוציאים אותה מהמקרר שעה לפני האפייה, וכך היא מתרככת)

1 כוס (200 גרם) סוכר

4 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס (50 גרם) חלב, בטמפרטורת החדר

1.5 כוסות (210 גרם) קמח תופח

1/4 כוס (50 גרם) אבקת קקאו

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). אם משתמשים בתבנית עגולה, מרפדים בנייר אפייה ומשמנים היטב בחמאה. אם משתמשים בתבנית בבקה מסולסלת, משמנים אותה היטב בחמאה.
  • שמים בקערת המערבל את החמאה ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל מרקם חלק. בזמן שמערבל פועל, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם תפוח.
  • מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה של ביצה. מוסיפים גם את תמצית הווניל והחלב.
  • מפסיקים את פעולת המערבל, מערבבים ידנית בכף עץ, מוסיפים את הקמח ומערבבים, ידנית, עד שהעיסה אחידה והקמח נבלע לגמרי. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית.
  • לעיסה שנשארה בקערה, מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבבים היטב לעיסה חלקה, עד שאין גושים. יוצקים את עיסת השוקולד על העיסה הבהירה שבתבנית ומערבבים בעזרת קיסם או שיפוד, בכמה תנועות סיבוביות ועדינות, רק עד שנוצרת דוגמת שיש יפה.
  • אופים 45-50 דקות, עד שהעודה מזהיבה וקיסם שננעץ למרכזה יוצא לח, עם מעט פירורים עליו. מצננים קצת ומחלצים מהתבנית. מגישים.
  • טיפ: וכשמכינים עוגת שיש, הכי חשוב לזכור: לערבב בין שתי העיסות, הלבנה והשוקולדית, רק בכמה תנועות עדינות. אם מערבבים יותר מדי, הן מתאחדות והופכות לעיסה אחת בצבע מוקה.

 

 
ככה זה נראה אצלנו. תודו שבא לכם לרוץ למטבח ולהכין
ככה זה נראה אצלנו. תודו שבא לכם לרוץ למטבח ולהכין צילום : רחלי קרוט
 
 
עוד כתבות במדור אוכלים לפי הספר
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.