מתכון למוס פטל קפוא עם פירורים

 
למרות המראה המרשים מדובר במתכון קל ומהיר להכנה
למרות המראה המרשים מדובר במתכון קל ומהיר להכנה צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:22 28/08/2011

חיהל'ה צובעת את היום בורוד מתקתק ומכינה מוס פטל עטוף בפירורים קראנצ'ים של פקאנים מסוכרים

 
 
 
 
 

העולם בוורוד. זה הדבר הראשון שאני חושבת עליו כשאני מכינה את הקינוח היפה הזה. קינוח מרשים וטעים המורכב ממילוי של פטל וקצפת בעטיפת פירורי פקאן, כל ביס תענוג והנאה.

 

הקינוח ניתן להגשה בשתי אופציות - קפוא לגמרי או מופשר כרבע שעה מחוץ למקפיא ואז הקינוח הוא מוס פטל קטיפתי, כל אחד לפי העדפותיו.

 

בימים חמים אלה, הקינוח הזה הוא מפלט מתוק ומרענן שימתיק לכם את היום. לא אכביר במילים, ראו את התמונות המדברות בעד עצמן ורוצו להכין.

 

קינוח פטל קפוא ופירורי פקאן

תבנית פיירקס מרובעת/2 תבניות אינגליש קייק.

 
פטל קפוא - ניתן למצוא בכל סופר
פטל קפוא - ניתן למצוא בכל סופר צילום: חיה אילונה דר

מצרכים לפירורי הפקאן:

כוס קמח

1/4 כוס סוכר חום בהיר

100 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות

1/2 כוס פקאנים קצוצים

 

למילוי:

2 כוסות פטל אדום ושחור קפואים ומופשרים

כפית לימון

3/4 כוס סוכר

250 גרם (מיכל אחד) שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • שמים את חומרי הפירורים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שהפירורים מתאחדים מעט.
  • משטחים בתבנית (לא משומנת) ואופים 20 דקות.
  • מוציאים ומצננים על רשת צינון.

 

 
פירורים קראנצ'ים שעוטפים מוס קטיפתי ומפנק
פירורים קראנצ'ים שעוטפים מוס קטיפתי ומפנק צילום : חיה אילונה דר
 
 
  • מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
  • מערבבים בקערה את הפטל, הסוכר והלימון.
  • מוסיפים את הקצפת ומקפלים בעדינות.
  • מסדרים בתחתית התבנית 3/4 מכמות הפירורים.

 

 
מניחים מעל הפירורים ומקפיאים
מניחים מעל הפירורים ומקפיאים צילום : חיה אילונה דר
 
  • ממלאים בתערובת המילוי ומפזרים מעל את יתרת הפירורים.
  • מעבירים למקפיא למספר שעות להתמצקות.
  • פורסים ומגישים.

 

 
שכבות של עונג מתוק
שכבות של עונג מתוק צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור מתכונים בכמה דקות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.