זכרונות מבית אימא • פרק 2

 
"לכבוד האירוע במצפה רמון הרכבתי מנה מדברית של עוף עם פריקי"
"לכבוד האירוע במצפה רמון הרכבתי מנה מדברית של עוף עם פריקי" צילום: אנטולי מיכאלו
 
עודכן 08:53 29/08/2011

השבוע של השף יואב בר התחיל במצפה רמון לשם הגיע לצורך עבודה והסתיים באופקים כשהגיע לבקר אצל אמא. וגם: שאלתם בפייסבוק איך מכינים קוסקוס ואחות של יואב מנדבת לכם את המתכון המנצח למנה הפופולרית

 
 
 
 
 

השבוע התחיל בביקור במצפה רמון. הוזמנתי לפתוח את אירועי דיאט קוקה קולה בחאן השיירות. הגעתי למקום לקראת אחר הצהריים והתמקמתי באוהל שהוקצה לי. מאז ימי הצבא לא ישנתי באוהל אבל להבדיל אלף אלפי הבדלות, זה היה אוהל מפנק ביותר.

 

לכבוד האירוע, הרכבתי מנה מדברית של עוף עם פריקי, שהוכנה על ידי קייטרינג מדהים מדימונה בשם "בטוב טעם". האוכל הוגש במאהל בדואי והמנה התאימה לאווירת המדבר, כמו שראיתי בעיני רוחי כשיצרתי אותה.

 

בערב הסתובבתי בין האורחים הרבים שהגיעו לאירוע מכל קצוות הארץ. לא יכולתי שלא לחשוב על העם שלי, שלמרות שהיה זה שבוע של פיגוע בכביש מצפה רמון, ולמרות הגראדים וההתקפות על תושבי הדרום, אנו מוצאים את העוז והכוח להמשיך לחגוג ולשמוח. זה כנראה החוזק שלנו, אהבת החיים, ויש לי הרגשה שאת זה יהיה קשה לנצח. המקום היה מלא ושוקק עם מוזיקה מדהימה והופעות. לא היה זכר למתח שקיים באזור.

 

 
מבלה באירוע עם השף ברק חי חורש ונציגת הקייטרינג
מבלה באירוע עם השף ברק חי חורש ונציגת הקייטרינג
 

בבוקר קמתי מוקדם, נפרדתי מהדרום הלוהט וחזרתי למסעדה. מחשבותיי נשארו בדרום כי לצערי, גם משפחתי נמצאת בימים אלו תחת האש. אמי גרה באופקים, מרחק רחוב אחד מהטיל שנפל, ואחי ואחיותיי גרים בבאר שבע, כך שבכל יום אני דואג לשלומם.

 

למזלי נכנסתי ישר לתוך האווירה השוקקת שיש במסעדה בצהריים. השעות האהובות עליי במסעדה הן שעות הסרוויס, השעות בהן לקוחות רבים נכנסים והלחץ הולך וגובר. אני אוהב לשמוע את קריאות ה"בון", שזה האות למלצרים להגיע לעמדת המטבח ולהוציא את המנות המוכנות שמחכות להגיע לשולחן הלקוחות.

 

אני אוהב להיכנס לבר, להסתובב בין האורחים, לדבר איתם ולהכיר אנשים חדשים שמגיעים בפעם הראשונה, בכל פעם מחדש. כל היכרות כזאת מעשירה אותי, מלמדת אותי ובעיקר עושה לי נחת. כשאני רואה לקוחות, בחצי חיוך מבויש, לוקחים לחם ומנגבים את הרוטב שנשאר בצלחת, ולא יודעים שזה הדבר שהכי משמח אותי לראות. לטעמי, אורח שמנגב את הצלחת עד הסוף, אהב את האוכל עד מאד וזו בשבילי מחמאה ענקית.

 

 
השעות האהובות עליי במסעדה הן שעות הסרוויס
השעות האהובות עליי במסעדה הן שעות הסרוויס צילום : יפעת זוהר
 

ככה עבר לו השבוע מסרוויס לסרוויס, מפגישה לפגישה, צילומים לאתר המסעדה החדש שאוטוטו יעלה, וכבר הגיע סוף השבוע. את יום שישי בבוקר החלטתי להקדיש שוב לביקור בדרום והפעם כדי לחזק את משפחתי שעברה שבוע לא קל. נסעתי עם ילדי לאמי באופקים.

 

אימא שלי קיבלה אותנו כמו בכל יום שישי, עם שולחן מלא בתבשילים, קוסקוס, קציצות, עוגות ועוגיות, וכמובן לחם הבית. כילד, הייתי מתעורר ביום שישי מאדי הריח של לחם הבית שנאפה בתנור מיוחד. אימא שלי הייתה פותחת לחמנייה ומכניסה אליה קצת מכל מה שהכינה: קציצות, אפונה, רוטב של תבשיל ופלפל חריף של הדג. כן, זו הייתה כנראה ארוחת הטעימות הראשונה שלי. המנהג הזה ליווה אותי כל חיי, בתיכון ובצבא. ועד היום, כשאני מתגעגע לריחות הבית, אני הולך לבקר את אימי ביום שישי בבוקר.

 

 
אימא שלי קיבלה אותנו, כמו בכל יום שישי, עם שולחן מלא
אימא שלי קיבלה אותנו, כמו בכל יום שישי, עם שולחן מלא
 
 
אימי היקרה עם לחם הבית
אימי היקרה עם לחם הבית

ביום שישי הזה, הכנתי אני לילדיי את אותה לחמנייה עמוסה שסבתא מכינה. הסתכלתי עליהם ונהניתי לראות אותם לועסים בשקיקה את אותו לחם בית חם ומהביל, מלא בתבשילי קסם, שדרכם עוברת, מדור לדור, אהבתה של אימא.

 

ושוב לרגע קט, ראיתי את עצמי ילד, שיושב במטבח הקטן, ושמח כל כך שיום שישי הגיע. אני מאחל שהשבוע הזה יהיה שקט לכולנו, ושתושבי הדרום יזכו לחזור לשגרה.

 

ועד הטור בשבוע הבא יש לי בקשה אליכם. אם יש לכם שאלה, רעיון, משהו שהייתם רוצים לדעת על אוכל או על המסעדה, אשמח שתפנו אלי שאלות דרך עמוד הפייסבוק אוכל קדימה אוכל. בכל שבוע אבחר שאלה או נושא של אחד או אחת מכם ואענה עליו בשמחה.

 

השבוע בחרתי לענות לאחת הקוראות על השאלה: איך מכינים קוסקוס ביתי? הכנת קוסקוס בבית היא עבודה קשה ודורשת סבלנות. כדאי להצטייד במספר כלים בסיסיים כגון מסננת מיוחדת לקוסקוס וסיר אידוי שנועד לקוסקוס.

אני מצרף לכם את המתכון הנפלא של אחותי, אושרית חג'ג, לקוסקוס עם ירקות.

 

שלכם,

יואב בר

 

 
עבודה קשה שדורשת סבלנות. אחותי אושרית
עבודה קשה שדורשת סבלנות. אחותי אושרית

קוסקוס ביתי עם ירקות

 

מצרכים:

1 ק"ג סולת

7 כוסות מים מהברז

1/2 כף מלח

3/4 כוס שמן

 

מרק ירקות:

4 כרעיים של עוף

4 גזרים קלופים וחתוכים

4 קישואים קלופים וחתוכים

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים

2 גבעולי סלרי

3 עגבניות חתוכות

1 דלעת

שמיר וכוסברה

1 כרישה

1 כרוב לבן

1 פלפל חריף (רק למי שאוהב חריף)

1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים 24 שעות מראש

1/4 כוס שמן

מלח

פלפל שחור

1 כף פפריקה אדומה

1 כפית כורכום

 

אופן הכנת הקוסקוס:

  • שמים את הסולת בקערה גדולה. מוסיפים שלוש כוסות מים, לאט ובהדרגה, ומערבבים עד שנוצרים גושים קטנים.
  • שמים כמות קוסקוס ומנפים את הגושים בעזרת המסננת. מעבירים לקערה עד שמסננים את כל הכמות.
  • מוסיפים מלח ורבע כוס שמן, ומערבבים.
  • שמים את הקוסקוס בסיר אידוי למשך שעה.
  • מורידים מהאש ומוסיפים לקוסקוס ארבע כוסות מים ולאט לאט פותחים את הקוסקוס (ראו תמונה)
  • לוקחים כמות גושי קוסקוס בידיים  ופשוט מפוררים אותם ,לפעולה הזאת קוראים-לפתוח את הקוסקוס
  • מחזירים את הקוסקוס לסיר האידוי לשעה נוספת.
  • במחבת מאדים חצי כוס שמן וכשהשמן אוורירי ,יוצקים אותו על הקוסקוס ומערבבים
  • שוב פותחים את הקוסקוס בידיים וזהו זה מוכן

 

מרק הירקות:

  • מכניסים לסיר גדול ועמוק את כל הירקות החתוכים, את כרעי העוף, תבלינים והשמן.
  • מכסים את הכל במים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.
  • מגישים עם הקוסקוס.

 

רוצים עוד מתכונים עם קוסקוס?

עוף עם בטטות וקוסקוס

דג מרוקאי עם קוסקוס

קוסקוס מלא עם ברוקולי

סלט קוסקוס עם כדורי לבנה

טבולה קוסקוס

 
עוד כתבות במדור השף המכשף
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.