מתכון לסמבוסק ממולא

הדפס
 
מאפה בניחוח עיראקי - סמבוסק אפוי במילוי בשר או חומוס
מאפה בניחוח עיראקי - סמבוסק אפוי במילוי בשר או חומוס צילום: Rosmarin Kitchen
 
עודכן 07:53 29/08/2011

בצק שמרים עדין עם 2 אופציות למילוי - חומוס עם בצל מטוגן ובשר טחון עם צנוברים. עצה שלנו: נסו את שניהם

 

תמיד אהבתי מאפים אתניים ועוד כילדה נורא התלהבתי כשהשכנה שלנו הייתה מכינה פלצ'ינטות (בלינצ'ס הונגרי) במילוי כל טוב והיינו יושבים כולנו, אוכלים, צוחקים ונהנים מהכל רגע בחיים.


ובמעבר חד, כמו תמיד, לא הכל ורוד בחיים. התכבדתי לאכול סמבוסק ביתי אצל ידידה שאירחה אותנו בזמן מלחמת לבנון השניה ואימה הביאה סמבוסק עיראקי אמיתי. מאז עברו כבר כמה שנים ואני כמובן מקדישה את המתכון שלפניכם לכבוד אותו אירוח של אנשים נפלאים. אתם מוזמנים למלא את המאפה שלכם בחומוס או בבשר, שתי האפשרויות פרושות כאן לפניכם.

 
זהובים וממכרים
זהובים וממכרים צילום: Rosmarin Kitchen

מצרכים לבצק:

800 גרם קמח (ידרש עוד קמח לעבודה בהכנת סמבוסק בהמשך)

כף סוכר

ביצה אחת לבצק

150 מ"ל מים חמימים

30 גרם שמרים טריים

200 מ"ל שמן קנולה

כפית מלח

2 חלמונים מוקצפים עם כפית מיץ לימון להברשה

 

מצרכים למלית בשר:

300 גרם חזה עוף טחון

500 גרם בשר עגל טחון

200 גרם בשר טלה טחון

בצל גדול קצוץ לקוביות

3-4 ענפי עירית או בצל ירוק קצוץ

3- 4 כפות צנוברים

מלח ופלפל לפי הטעם האישי

 

מצרכים למלית חומוס:

700 גרם חומוס לבן מושרה ללילה במים (חומוס לבן ניתן להשיג בבתי טבע)

בצל גדול קצוץ לקוביות

בצל שאלוט קצוץ לקוביות

כף כמון טחון

כפית פפריקה מעושנת

מלח, פלפל לפי הטעם

חופן כוסברה קצוצה

 

אופן הכנת הבצק:

  • בקערה עמוקה מערבבים את השמרים עם מים חמימים, מפזרים קצת סוכר וקמח וממתינים כרבע שעה להתפחה.
  • בקערה גדולה מאוד ועמוקה מערבבים את הקמח עם כף סוכר ומוספים את השמרים שתפחו, שמן וביצה.
  • לשים את הבצק עד שנוצר בצק חלק, גמיש ואלסטי. מפזרים מעט קמח ומכסים עם מגבת.
  • מניחים את הבצק להתפחה במקום חמים לפחות לשעה או עד שהוא מכפיל את מימדיו ובינתיים מכינים מלית.
  • לאחר שהבצק תפח מעבדים אותו שוב וממתינים עוד כ-30 דקות. מחלקים לכדורים קטנים יותר.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס"מ.
  • מניחים מלית במרכז העיגול, צובטים לסגירת הסמבוסק. מברישים עם חלמון ומפזרים שומשום או קצח .
  • מסדרים את הסמבוסק על נייר אפייה משומן ובמרווחים כדי שהמאפה יוכל לתפוח במהלך האפייה.  
  • אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהסמבוסק מקבל גוון זהוב.

 

הכנת מלית בשר:

  • בסיר עם כף שמן מטגנים בצל עד גוון זהוב, מוסיפים צנוברים ומטגנים קלות.
  • מוסיפים בצל שאלוט ושוב מאדים קלות.
  • מוסיפים את הבשר לבצל מטוגן ומטגנים קלות. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את העירית.

 

הכנת מלית חומוס:

  • ממלאים סיר עם מים ומבשלים את החומוס עד לריכוך. מצננים.
  • מטגנים בצל עם שמן עד גוון זהוב ומוסיפים בצל שאלוט. מאדים קלות.
  • טוחנים את החומוס במעבד מזון.
  • בקערה עמוקה מערבבים את החומוס הטחון עם בצל מטוגן ותבלינים. מתקנים טעמים.

 

המתכון באדיבות אתר המתכונים - Rosmarin Kitchen

 

מחפשים עוד מתכונים עם בשר? נסו את אלה:

שכבות תפוחי אדמה עם בשר וחצילים

עוף עם בטטות וקוסקוס

חזה עוף בעשבי תיבול

שוקי עוף עם בטטות ברוטב תפוזים

 
עוד כתבות במדור לחם ומאפים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.