מתכון לעוגת קראנץ' שוקולד וגבינה

 
עוגת קראנץ' המשלבת שוקולד וגבינה יחדיו
עוגת קראנץ' המשלבת שוקולד וגבינה יחדיו צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 07:56 31/08/2011

במקום להסתפק רק במילוי שוקולד, מצרפים לעוגת הקראנץ' גם גבינה ונהנים משני העולמות

 
 
 
 
 
רק לגלגל, לאפות וקדימה לאכול
רק לגלגל, לאפות וקדימה לאכול צילום: מתוך האתר של פירגה

מצרכים (ל 4 עוגות אינגלישקייק):

2 ו-1/2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפיה

200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
200 מ"ל יוגורט (מיכל)
3 כפות אבקת סוכר

 

למלית שוקולד:
3 כפות גדושות ממרח שוקולד או ממרח אגוזים

חלבה או אגוזים קצוצים

 

למלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
1 שקית סוכר וניל

 

לציפוי:

ביצה טרופה

 

  • אופן הכנה:
    מערבבים את כל חומרי הבצק בקערה עד לקבלת בצק נעים ורך למגע. יוצרים מהבצק צורה כדורית ומצננים במקרר במשך כשעה (במידה ונדרש ניתן להוסיף מעט קמח נוסף במהלך הלישה).
  • מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
  • מרדדים כל כדור בצק על משטח מקומח לצורת מלבן (לעובי דק)
  • מורחים על 2 מלבנים ממרח השוקולד (1 ו-1/2 כפות על פני כל העלה) ועל 2 העלים הנוספים מורחים מממרח הגבינה (מערבבים את חומרי מלית הגבינה ומורחבים בנדיבות על פני 2 העלים הנותרים).
  • מגלגלים את המלבנים בצורת גלילה וחותכים כל גלילה לאורכה כך שמכל גלילה יתקבלו 2 רצועות ארוכות.
  • שוזרים רצועת שוקולד עם רצועת גבינה ביחד בצורת בורג.
  • מניחים את העוגה השזורה בתבנית אינגליש קייק וחוזרים על הפעולה עוד כ-3 פעמים עם הרצועות הנותרות.
  • מברישים את העוגה בביצה טרופה ואופים בחום של 175 מעלות במשך כ-35 דקות. לאחר מכן מכסים את העוגות באופן אופף בנייר כסף ואופים עוד מספר דקות.

 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה >>>

 

מחפשים עוד מתכונים מעולים לעוגות? נסו את אלה:

עוגת פרג

עוגת שוקולד וקוקוס

עוגת שוקולד וגבינה

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת שיש שחור לבן

עוגת לימון

עוגת שוקולד צ'יפס

עוגת קוקוס ותפוחים

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.