בוקר טוב: מתכון לגרנולה ביתית

 
גם מי שלא אוהב בננות יהנה מהטעם שהן מוסיפות לגרנולה
גם מי שלא אוהב בננות יהנה מהטעם שהן מוסיפות לגרנולה צילום: רועי ותמי שיבק
 
עודכן 07:43 30/08/2011

הגיע הזמן להפסיק לנשנש שטויות לארוחת הבוקר ולפנק את עצמכם עם הדבר האמיתי. מתכון לגרנולה קראנצ'ית ועשירה בטעמים שתשדרג אפילו סתם יוגורט שאוכלים מול המחשב במשרד

 
 
 
 
 

אלא אם אתם מתגוררים בפרסומת לנוטלה, רוב הסיכויים שאתם לא אוכלים ארוחת בוקר כהלכתה באמצע השבוע. בתוך הכאוס המטושטש שבין היקיצה הלא טבעית לשעטה אל מחוץ לדלת, למי יש זמן לשבת לאכול? שלא לדבר על חשק. ואז, כשסוף סוף מגיעים לעבודה, עייפים אך רצוצים, הרעב המרושע של הבוקר מתחיל לתת את אותותיו.

 

בשלב הזה, מתחילים לתור בעצבנות אחר פחמימה זמינה. צעקות של "מישהו יורד למטה" מהדהדות ברחבי המשרד ובסוף, כרגיל, זה נגמר בבליסה מיותרת של בורקס ו/או רוגעלך ו/או עוגיות. כרוניקה של השמנה ידועה מראש. ובכן, בדיוק כדי למגר את התופעה הנפסדת הזו התכנסו כאן היום. תודו, לא ידעתם שהמרחק ביניכם לבין פתרון כל בעיותיכם בחיים מצוי במרחק שיבולת שועל.

 

 
אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להרתיע אתכם, כולם זמינים
אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להרתיע אתכם, כולם זמינים
 

כי מי שיטרח על הכנת גרנולה ביתית בערב שבת, יוכל ליהנות מאחלה ארוחת בוקר במשך כל השבוע. ובמיוחד בשבת בבוקר. אז לא צריך להסתפק בגרנולה ויוגורט לבד, ואפשר להתפנק עם פירות טריים שחותכים ומפזרים מלמעלה, וקפה ששותים לאט לאט. את הרעיון הכללי לגרנולה לקחנו מהבלוג האמריקאי המצויין 101cookbooks. היא שאבה השראה לעניין מספר בישול אחר, ועם כל פרסום המתכון עבר אדפטציה קלה, כך שהרעיון הכללי ברור: המרשם שלפניכם הוא בעיקר קווים כלליים להתנהלות, לא כללי ברזל. אם בא לכם לגוון עם הגרעינים, הפירות היבשים, תוספות הטעמים - אתם יותר ממוזמנים.

 

 
אוהבים את הגרנולה עם טעם של חלבה? הוסיפו עוד כף שומשום
אוהבים את הגרנולה עם טעם של חלבה? הוסיפו עוד כף שומשום
 

אל תתנו לרשימת המצרכים הארוכה להרתיע אתכם. כולם זמינים בכל מכולת נידחת, וההכנה של הגרנולה עצמה ממש קלילה. מערבבים את כל המצרכים היבשים, מוסיפים את הרטובים, מערבבים - ולתנור. את הפירות היבשים מוסיפים בסוף, וזהו בעצם. אם תעקבו אחרי המתכון כפי שהוא מופיע כאן, תקבלו קילו של גרנולה ביתית טעימה במיוחד.

 

 
הגרנולה נאפית בתנור
הגרנולה נאפית בתנור
 
 

מצרכים:

3 כוסות שיבולת שועל עבה

2 כוסות שיבולת שועל רגילה

2 כפות שומשום

1 כוס של תערובת גרעיני דלעת וחמניה קלופים

חצי כוס שקדים קלופים וחצויים

חצי כוס אגוזי מלך

רבע כוס סילאן

רבע כוס מייפל

חצי כוס דבש

4 כפות שמן צמחי (לא שמן זית)

רבע כפית קינמון

חצי כפית תמצית וניל טובה

3/4 כוס של בננות מיובשות, שבורות לחתיכות גדולות

3/4 כוס קוביות קוקוס מיובש

 

מכינים:

  • מחממים את התנור ל-150 מעלות. 
  • משמנים בכף שמן תבנית תנור שטוחה. 
  • מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים, מלבד הבננות והקוקוס. 
  • מוזגים לסיר קטן את הדבש, המייפל, הסילאן, תמצית הווניל והשמן. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש נמוכה עד שהתערובת הופכת אחידה, ומורידים מהאש. 
  • שופכים את תערובת הנוזלים על המרכיבים היבשים, ומערבבים היטב.
  • מפזרים את הגרנולה בשכבה אחידה בתבנית, ומכניסים לתנור.
  • אופים במשך חצי שעה עד שעה, וכל 7 דקות בערך מערבבים את הגרנולה. אופים לפי מידת הקרנצ'יות הרצויה - ככל שהגרנולה תבלה יותר זמן בתנור, כך היא תצא פריכה ושזופה יותר.
  • מוציאים את התערובת מהתנור, ומעבירים לקערת זכוכית גדולה. מערבבים פנימה את שברי הבננות ואת הקוקוס. כדי להבטיח שהגרנולה לא תתפוס לחות, משאירים אותה להתקרר בקערה, ופעם בעשר דקות בערך מערבבים היטב - עד שהגרנולה מגיעה לטמפרטורת החדר. מעבירים לקופסא אטומה. וזהו, בתאבון.

 

 
זהו, הגרנולה מוכנה. בתאבון
זהו, הגרנולה מוכנה. בתאבון
 
 
עוד כתבות במדור עד הפירור האחרון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.