מתכון לעוגת גבינה עם פירורי פתי בר

 
טעם קינמוני עדין וממכר
טעם קינמוני עדין וממכר צילום: ארז בן שחר
 
עודכן 09:10 04/09/2011

היא אמנם חגיגית ומרשימה אבל פשוטה ומהירה להכנה - עוגת גבינה עם פירורי פתי בר בניחוח קינמון

 
 
 
 
 

תבנית בקוטר 26 ס"מ

 

מצרכים:

270 גרם פתיבר קפה קינמון
100 גרם חמאה

 

למלית הגבינה:

2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 אינסטנט פודינג וניל צרפתי
500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
250 גרם גבינת שמנת 30% שומן

1/4 כפית קינמון (לא חובה)

 

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה בסיר על אש בינונית.
  • מרסקים את הפתיבר קפה קינמון בקערה לפירורים ומוסיפים להם את החמאה המומסת (לפני הכנסת החמאה, משאירים בצד כחצי כוס פירורים לצרכי קישוט).
  • מהדקים את הפירורים לתחתית תבנית עגולה המרופדת בנייר אפייה.

 

להכנת המלית:

  • מקציפים במיקסר שמנת מתוקה סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים פנימה את הגבינות.
  • יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית פירורי הפתיבר קפה קינמון.
  • מפזרים מעל הגבינה את הפירורים לקישוט ומעבירים למקרר לצינון של לילה להתייצבות

 

הערות:

  • ניתן להוסיף רבע כפית קינמון למלית הגבינה.
  • אם אוהבים את הפירורים פריכים במיוחד אפשר לפזר אותם ממש לפני הגשת העוגה.
  • מומלץ להקפיא את העוגה לכחצי שעה לפני ההגשה כדי שהיא תהיה קרה, יציבה ונוחה לפריסה.

 

המתכון באדיבות פתי בר אסם.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים מעולים לצד הקפה? נסו את אלה:

עוגת גזר

עוגיות סנדביץ'

טראפלס שוקולד

טירמיסו מפנק

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת פאדג' שוקולד

עוגת (מיץ) פטל ושוקולד צ'יפס לבן 

עוגת שיש שחור לבן 

כדורי שוקולד

 

 
עוד כתבות במדור הפסקת קפה - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.