מתכון לדג לוקוס עם סלט חצילים

 
שילוב טעמים מנצח
שילוב טעמים מנצח צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:50 31/08/2011

השילוב של דג לוקוס מטוגן יחד עם סלט זעלוק מרוקאי וטחינה, הופכים את המנה הים תיכונית הזו למעדן של ממש

 
 
 
 
 

 מצרכים ל-4 מנות

 

מצרכים לדגים:

4 נתחי פילה לוקוס

מלח ופלפל שחור

1/4 כוס שמן זית

 

לסלט זעלוק:

3 חצילים

3 כפות זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים דק

1 בצל אדום קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

2 עגבניות בשלות, מנוקות מתוכן ומגרעינים, קצוצות

1/4 כוס שמן זית

4 פרוסת לימון דקות בקליפתן, נקיות מגרעינים וקצוצות.

צרור כוסברה קצוצה

מלח

 

להגשה:

4 מלבני בצק עלים מופשרים בגודל 8X20 ס"מ  

4 כפות שמן זית

4 כפות צנוברים

1 כוס טחינה מוכנה

 

אופן הכנה:

  • להכנת סלט החצילים קולים את החצילים על אש גלויה עד שקליפתן משחירה. מצננים, קולפים, מרסקים ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.
  • מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות. מניחים בתבנית את בצק העלים. עם רוצים אותו דק מחוררים מעט כדי שלא יתפח באפייה, ואופים כ-15 דקות עד שהבצק זהוב.
  • מתבלים את נתחי הלוקוס במלח ופלפל.
  • מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומטגנים את הדגים דקה מכל צד.
  • מעבירים לתבנית נפרדת ואופים חמש דקות.
  • להגשה: מניחים על הצלחת בצק עלים, מעליו מעט מסלט הזעלוק, ומניחים מעל את פילה הדג.
  • יוצקים מעל מעט טחינה , מזליפים שמן זית, מעטרים בצנוברים ומגישים.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

מרק חצילים עם יוגורט נענע

משקה סנגריה

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.