מתכון מרק חצילים

 
לאוהבי השום ניתן לקצוץ שן טרייה ולפזר מעל המנה
לאוהבי השום ניתן לקצוץ שן טרייה ולפזר מעל המנה צילום: מתוך התכנית
 
עודכן 07:50 31/08/2011

מרק מחצילים מבושלים, בורגול ותבלינים, מעוטר ביוגורט נענע מרענן. הגישו בקיץ כשהוא קר ובחורף חם

 
 
 
 
 

מצרכים ל-6 מנות

 

מצרכים:

4 כפות שמן זית

4 שיני שום כתושות

מיץ מלימון אחד

1/2 כוס עלי נענע קצוצים

1 כף נענע יבשה

2 חצילים קלופים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

צרור כוסברה קצוצה

1/2 כוס בורגול עבה

מלח

פלפל

 

לרוטב:

1 כוס יוגורט סמיך

1 שן שום

נענע קצוצה

1 כף שמן זית

1 כף מיץ לימון

 

אופן הכנה:

  • מחממים את השמן בסיר.
  • מוסיפים שום, מיץ לימון, נענע ובורגול. מטגנים 2 דקות.
  • מוסיפים 1.5 ליטר מים רותחים ואת החצילים.
  • מתבלים במלח ופלפל.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
  • מערבבים את כל חומרי הרוטב .
  • יוצקים את המרק בקעריות הגשה ומוסיפים מעט מהרוטב.

 

 

לתכנית המלאה >>

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

דג לוקוס עם סלט חצילים מרוקאי

משקה סנגריה

 

 
עוד כתבות במדור ארוחת שבת - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.