מתכון לקיש בטטה ופטריות

 
הקפידו על חמאה קרה וערבול קצר ותקבלו בצק פריך ומענג
הקפידו על חמאה קרה וערבול קצר ותקבלו בצק פריך ומענג צילום: חיה אילונה דר
 
עודכן 07:52 01/09/2011

מקפידים על כמה כללים חשובים ומקבלים קיש מבצק חמאה פריך במילוי פרוסות בטטה, פטריות וגבינות שעוטפות את הכל בטעם נהדר

 
 
 
 
 

באירועים מיוחדים המבוססים על מזנון חלבי תמיד מבקשים ממני להכין קיש, בכל פעם אני משנה את המילוי, משלבת תוספות שונות בבצק וכך מתקבל כל פעם טעם אחר שמרכיבי המלית יוצרים.

 

להצלחת קיש ישנם מספר כללים ושלבים, חשוב להכין בצק פריך עם יחסים נכונים בין המצרכים, להקפיד על חמאה קרה, עירבוב קצר ובצק קר.

 

על מנת להשיג בצק פריך ולא רטוב מהמלית אופים אותו אפייה עיוורת, דהיינו אפייה קצרה ללא המלית ורק לאחר מכן מוסיפים את המלית (אם היא עברה בישול או טיגון מצננים אותה מעט לפני שמכניסים לקיש).

 

כאשר המלית מלוחה תחילה מפזרים על הבצק מעט גבינת פרמזן (או גבינה קשה אחרת), מכסים בירקות וגבינות ומעל הכל יוצקים את בלילת הרויאל המורכבת משילוב של שמנת מתוקה וביצים. היצירתיות בקיש באה לידי ביטוי בשילובי תוספות, תבלינים וגבינה קשה בבצק וכמובן ברעיונות אין סוף למילויים ועיצובם.

 

כבר העליתי קישים בעבר כקיש כרובית ומיני קישים ותוכלו לראות ולהתרשם מהדמיון ,השוני והיצירתיות.

 
רק להכניס לתנור ולהנות מהטעם המעולה
רק להכניס לתנור ולהנות מהטעם המעולה צילום: חיה אילונה דר

קיש בטטה ופטריות
תבנית פאי 26 בעלת שוליים גבוהים או 28 בעלת שוליים נמוכים

 

מצרכים לבצק פריך מלוח:
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית מלח
ביצה
2 כפות מים קרים
2 כוסות קמח
עלים מ-2 גבעולי טימין
קורט פלפל שחור גרוס
1/4 כוס גבינת קשקבל מגוררת/פרמזן

מצרכים למלית:
2 בטטות גדולות קלופות ופרוסות
200 גרם פטריות שמפניון שלמות
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
100 גרם גבינת פטה

2 ענפי רוזמרין טריים
מלח ופלפל גרוס
50 גרם צנוברים קלויים

לבלילת הרויאל:
250 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
כף קמח

 

אופן הכנת הבצק:

  • מערבלים במערבל עם וו גיטרה את החומרים פרט לביצה ולמים (הבצק הופך לפירורי).
  • מוסיפים את הביצה והמים ומערבלים רק עד להתכדררות הבצק סביב הוו.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  • מוציאים מהמקרר מרדדים ומניחים על התבנית המשומנת, מהדקים לתחתית ולשוליים. מחזירים למקרר (אם מזג האוויר חם רצוי להכניס למקפיא).
  • לאחר חצי שעה מוציאים, דוקרים את הבצק, מכסים בנייר אפייה ומעל מפזרים משקולות או שעועית/חומוס (עד גובה השוליים).
  • מכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות לאפייה של 20 ד'(אפייה עיוורת).

 

אופן הכנת המלית:

  • מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את הבטטות הפרוסות לבישול של 10 דקות, מסננים ומצננים מעט (לחילופין ניתן לצרוב את פרוסות הבטטה על מחבת פסים כ-5 דקות).
  • מסירים את רגלי הפטריות וקולפים את הראשים.
  • מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את הנייר והמשקולות.
    מחממים את התנור ל-160 מעלות.


הרכבת המילוי:

  • בתחתית הבצק מפזרים את הקשקבל, מעל מסדרים את הבטטה, על הבטטה מניחים יפה את הפטריות ומפזרים את הפטה, המלח והפלפל.
  • מערבבים את חומרי הרויאל ויוצקים על הכל.
  • מפזרים את הצנוברים על הבלילה ומסדרים את עלי הרוזמרין מעל.
  • אופים למשך 30-35 דקות עד הזהבה.
  • מצננים מעט לפני הפריסה.

 

 
כל הדרך אל הקיש המושלם
כל הדרך אל הקיש המושלם צילום : חיה אילונה דר
 
 
עוד כתבות במדור סופשבוע עם חיהל'ה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.