מתכון לעוגת לימון בחושה עם אגוזי מלך

 
מרטיבים את העוגה עם רוטב לימוני
מרטיבים את העוגה עם רוטב לימוני צילום: שירן כרמל
 
עודכן 12:24 31/08/2011

מרקם עסיסי בזכות רוטב לימון חמצמץ שנספג בעוגה וטעם נהדר שמוסיפים אגוזי מלך. עשו מקום על השיש לעוגה המלכותית שתמתיק לכם את הסופ"ש

 
 
 
 
 

מצרכים: 

120 גרם חמאה

200 גרם (1 כוס) סוכר

4 ביצים

140 גרם (1 כוס) קמח תופח

40 גרם אגוזי מלך קצוצים 

זסט מלימון אחד

מיץ מ-3 לימונים

30 גרם (3 כפות) אבקת סוכר  

 

אופן הכנה:

  • במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגה.
  • מוסיפים את הקמח וזסט הלימון במהירות איטית ולבסוף את אגוזי המלך.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק ושופכים את המסה פנימה.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-30-35 דקות.
  • כשהעוגה עומדת לצאת מהתנור מחממים את מיץ הלימון עם אבקת הסוכר ומערבבים היטב.
  • מחוררים את העוגה בעדינות עם מזלג מלמעלה ושופכים את הנוזל החם של מיץ הלימון שייספג בעוגה.
  • מצננים ומגישים.

 

באדיבות שף-קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי מבית הספר הגבוה לקולינאריה בישולים.

לעוד מתכונים מעולים כנסו ל-Manteka - פורטל הקונדיטוריה הישראלי.

 

מחפשים עוד מתכונים מתוקים? נסו את אלה:

חיתוכיות תפוחים עם קראמבל

עוגת שיש שוקולד

גרנולה ביתית

עוגת לימון עם זיגוג חמצמץ

עוגת תפוחים ואוכמניות

10 מתכוני השוקולד הפופולריים ביותר

טראפלס שוקולד עם הפתעה בפנים

אצבעות שוקולד עם קורנפלקס בתחתית

 
עוד כתבות במדור מתוקים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.